![]() |
Re: Kako oziveti zvuk soft synth-a
Niko nista ?! :confused:
|
Quote:
Prelistaj forum naci ces puno o tome, mahom rasprave o tome kako se moze sve sa softom, jebo hard itd... Ako imas Nord lead bez brige, odlichan VA sint, kombinuj ga sa NI Reaktor i ne treba ti nista vise u zivotu. Mozda neki analogni VCO monofonik, u sluchaju da se bavis sint muzikom, pa ti zatreba neki mastan lead ili bass, da seche kroz mix... Mada Nord Lead zavrsava i 70% tog posla, finese su u pitanju :) Eto nadam se da sam pomogao. P.S. Obavezno chekiraj Reaktor, fantazija od programa. Zvuchno je primetno ispred ostalih soft sint programa |
Hvala, hvala, pomogao si :)...
Ma prelistavao sam ja forum, i iako malo postujem (kad nemam sta pametno da kazem, radije cutim), pratim forum odavno i aktivno :)... Nego eto, htio sam samo neku potvrdu da je to kako ja radim ok, koliko-toliko... Reaktor cu vidjeti ponovo, probao sam ga negdje prije, ali mi je nesto bio prekomplikovan pa sam se opredjelio za Omnisphere, sa kojim sa zadovoljan za sad :) |
Kirdan, u vecini slucajeva ne radi se o izboru izmedju boljeg i losijeg.
kod razlika analogije i virtual analoga, jedino je bitno znat da su to razlicite sprave, svaka sa svojim prednostima i specificnim karakterom. i odluka sto ce gdje bolje leći jest jedino stvar produkcije/kreativnosti/estetike pojedinca. i dotičnog tracka ili pjesme na kojoj radis. ukoliko te zanima koje i kakve su razlike, ni?ta ti neće moći zamijeniti iskustvo da sam sjedne? za jedan dobar analog i proba?, i usporedis sa recimo nordom ili nekim vstijem. s time da se neki put prave aplikacije za pojedinu od tih varijanti tek otvore s vremenom - kroz iskustvo tek vidis kako ti neki sound sa neke sprave *ebeno le?i u toj i toj varijanti itd. znači ?arafljenje po nečemu sat vremena ti moze dat neke ideje, ali nije to uvijek sve sto se tu krije. :) da se vratimo na "o?ivljavanje": da bi znao dali nekom soundu treba neke intervencije,ili ne, nema duge nego probati. ali ne radi se uvijek o "o?ivljavanju", vec o kreativnim zahvatima, koji te neki put odvedu u potpuno drugo područje zvuka. nije to medicina, ili kvantna fizika, vec muzika.. daklem sve je dozvoljeno. glavno da dobro zvuči. da inspirira tebe, i slu?atelja. primjer: ja bih recimo snimao Nord 2X kroz neki pre, i ovisno o soundu koji trenutno snimam, npr. bass ili pad, dao vise ili manje boje od transformatora. isto tako neki analogni efekti le?e fantastično na nordu. dobar chorus, analog delay, small stone phaser i sl. nord je o?tar, i re?e kroz miks. al neki put ti to ne treba. analogija je super za to da ga malo omek?a i da mu distancu, prostor. |
Ljudi treba mi pomoc....
Imam Arp Odyssey I i zeleo bih da ga prodam, koliko vi mislite da vredi??? bio je u servisu i sredjen je a i lepo je ocuvan... hvala unapred... |
oko 900 do soma ako fino radi. mozda bi vani dobio stotku vise , da ga zvekneš na ebay.de i netko naleti..
makar tesko je rec, u ovoj krizi... svi prodaju slabo se kupuje. u americi se krecu od 900 do 1300 dolara, kako koja verzija |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Zavisno na ?ta ciljate. Ako govorimo o kopiranju tkzv. 'prirodnih' instrumenata - jo? ni?ta na vidiku. Ali, za analogiju, unazad jednu godinu, nisam ba? najsigurniji. Ni samplovi 'prirodnjaka' nisu uporedivi sa live snimkom i smje?tanjem u mix (?to, naravno, nisam radio, ali ...). Okačih ja malo prije jednu starinsku stvar. Sve je VST u njoj. ?ta fali VST analogiji? Da je ovo radio neko profi, podrazumjeva se da bi sve bilo o.k. u primjeru :ups:. Ono ?to me zanima jeste zapa?anje tonaca u vezi snimka kojeg (čini mi se) slowstar nazva 'gu?ći' ; je li lak?e raditi sa analogijom / hardverom, nego sa VST-ima? Pitanje sjedanja i ne sjedanja u mix i sl. pitanja. (Moja pitanja se ne odnose na 'prava' snimanja micovima u gluvaćima). |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:41 PM. |