![]() |
Re: Preporucite mi neki di box?
Quote:
|
Quote:
Fora je da napravi? hipass na duplex gitarama i po?alje? ih strogo levo/desno. E, onda kopije ta dva kanala stavi? u centar i uradi? lowpass na ~500Hz. To sve zato da niske frekvencije ne bi i?le pre?iroko, nego da bi se zadr?ale u centru. Po?to kod D?-D?-D?-D? svirke obično i bas gitara svira unisono sa distorziranim gitarama. Naravno, mora? i da se igra? sa tim crossover pointom, koja frekvencija, koji HP/LP slope i tako to, pa jo? dodatni EQ, pa sva?ta... ovo je samo princip. Pozdrav, Vasa |
Znaci to je jedna od fora.Uvek sam se pitao kako zadrze i dz dz dz bas i cistocu u snimku,uffff...puf-pant..koje-kude....nc.....nc....nc...nc....itd...
|
vrlo interesantno!
a kako postici da gitara bude "blize" ili "dalje"? |
He, samo da ne bude zabune, pošto u prethodnom postu nisam bio baš precizan:
Dakle, u centar se NE stavljaju kopije hipassovanih kanala, nego kopije originalnih kanala.Pa se onda radi lowpass. Mislim, drugačije ni ne bi imalo smisla, ali čisto da neko ne bi pokušavao da lowpassuje hipassovan signal :wink:. Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Naravno, ne kažem da to treba tako da se radi, nego da može i tako. Ako su duplex gitare u funkciji "tepiha" (pad-a) lično bih se radije odlučio za najobičniji full-range-strejt-ko-bulja L/R nego za ovu šaram-baram opciju. Kažem, ona je prevashodno zgodna za Dž-Dž svirku koja je manje-više unisona sa basom. |
Novi notni sistem...: Evo jedne pesme...
Uvod: A-?-D?-D?aaaa-Cs A-?-D?-D?aaaa-Cs Tra-Tu-Dsss strofa: A-?-D?,A-D?-D?, A-?-D?,A-D?-D?, Tu-Tu-Tra-Tu,Cs,Cs,Cs, A-?-D?,A-D?-D?, ref: ?-D?-D?-D?,?-D?-D?-D?, bridge: A-?-D?-D?a,?-D?-D?a Cs,Cs,Cs,Cs,Tra-Tu-Tu-Dssss :D:D:D |
dobra ova strofa. to neka metalika? :D
|
Quote:
BRRRRRRMMMMMMaaaaaaUUUUUUU tirlitirlitirlitirlitirlitirliuuuuuummmmmm zzzzzghhhheeeeeumeeeeeumaaaaa BRRRRRRMMMMMMiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuummmmm iiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu DžGDžDžGDžDžGDžDžGDZzummmmm Pozdrav, Vasa |
Originally Posted by Big Bockie http://www.rumski.com/forum/images/r...s/viewpost.gif
Big Bockie Feat Awacs - Black Snow.mp3 Uvod: A-?-D?-D?aaaa-Cs A-?-D?-D?aaaa-Cs Tra-Tu-Dsss strofa: A-?-D?,A-D?-D?, A-?-D?,A-D?-D?, Tu-Tu-Tra-Tu,Cs,Cs,Cs, A-?-D?,A-D?-D?, ref: ?-D?-D?-D?,?-D?-D?-D?, bridge: A-?-D?-D?a,?-D?-D?a Cs,Cs,Cs,Cs,Tra-Tu-Tu-Dssss solo: BRRRRRRMMMMMMaaaaaaUUUUUUU tirlitirlitirlitirlitirlitirliuuuuuummmmmm zzzzzghhhheeeeeumeeeeeumaaaaa BRRRRRRMMMMMMiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuummmmm iiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu D?GD?D?GD?D?GD?D?GDZzummmmm Tra-tu-Css-Css ref: ?-D?-D?-D?,?-D?-D?-D?, bridge: A-?-D?-D?a,?-D?-D?a Cs,Cs,Cs,Cs,Tra-Tu-Tu-Dssss ref X 4 =>Fade out... :rotfl: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 05:57 PM. |