Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Gitarsko pojacalo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30216)

zlobisha 10-12-2009 09:28 PM

Re: Gitarsko pojacalo

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 265475)

Ne kapira? se izgleda sasvim dobro u snimanje distorziranih heavy gitara pa trči? malo pred rudu. Stavljanje neutralno pode?enog TS9 u lancu, kao jedinog efekta pre pojačala je jako česta praksa, za mnoge producente takoreći standard. Ne menja se zvuk, samo se malo reguli?e.

To radi bilo koji pojačavač. I mo?e bilo koja neutralno pode?ena pedala.
Zar ne?

Reinhardt 10-12-2009 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 265716)
Zar ne?

Ne.

MD 10-12-2009 11:45 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 265716)
Zar ne?

Ljudi koriste drive i distortion pedale, kompresore, eq....

:)

zlobisha 11-12-2009 07:53 AM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 265721)
Ne.

Ok, isključivo TS i ni?ta drugo...

MD 11-12-2009 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 265751)

Da, i to samo ako je bez ogrebotine... jer ako kozmetički nije u super stanju, dolazi do ne?eljenih anomalija u zvuku...

:D

zlobisha 12-12-2009 04:07 AM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 265768)
Da, i to samo ako je bez ogrebotine... jer ako kozmetički nije u super stanju, dolazi do ne?eljenih anomalija u zvuku...

:D

Nice... :)

Dushan_S 12-12-2009 06:35 PM

[quote=MD;265681]
Quote:

Ma u dana?nje vrijeme, kada čak i free pluginovi super zvuče mo?e bilo ?to koristiti.
Pod xt pro, ako će da svijetluca, ali reamp funkcija vi?e nema nekog smisla jer je line 6 sada u VST formatu... a mo?da je bolje za tu paru neki dobar di i preamp... ako će ba? line 6 zvuk, onda vst bundle..
Ali postoji gomila pluginova koja zvuče isto tako, ako ne i bolje... line 6 zvuči kao line 6, bilo kakav amp model da koristi?, ima karakterističan sound...
Sad imaju ogromne popuste, očito dolazi nova tehnologija ili će je crackirati...

Ja sam dobio nedavno u razmjeni behringer v-amp pro, ako se dodaju druge speaker simulacije, stvar zvuči super... a mala para...
Probao sam ga, nije lo? za te pare, ali mi je upoređeno sa Line6 sa njihovim simulacijama kutija ipak bio slabiji.

Quote:

Ako netko ima dosta para i hoće hardware, tu je onda axe fx...

:grin:
Nisam ga probao, ali moram priznati da me taj komad opreme zbunjuje ovako od oka. Ni?ta ?to sam čuo snimljeno sa njim ne poravdava toliku cifru, posebno me gain farbe nisu ubedile. Mo?da nisam čuo prave clip-ove, ko će ga znati.

Quote:

Originally Posted by MD (Post 265727)
Ljudi koriste drive i distortion pedale, kompresore, eq....
:)

Da, ali čovek je pomenuo TS u onom drugom kontekstu, ne kao boost pedalu.

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 265751)

Postoje dve upotrebe takve pedale ispred, jedna je kao boost, a ova na koju je on u svom postu mislio i vezano za koju komentari?em je ne?to drugo, ne dodaje gain, ne utiče specijalno na sustain, poma?e pri usnimavanju gitare, pritegne malo niske itd. Mislim da stvara konfuziju u razgovoru ?to neko ovde misli na jednu primenu a neko na drugu. Mo?e se koristiti bilo koji klon TS-a kao na primer Maxon i tako to ne mora bukvalno samo TS, ali je bitno da je slična arhitektura pedale.

MUzzY 15-12-2009 12:21 PM

Moze sta hoces, ali mislim da ipak postoji NEKI razlog zasto UGLAVNOM koriste TS... mozda vole zelenu boju? ...

korenjak 21-12-2009 12:55 PM

Sta mislite o Fender SuperTwinReverb lampashu iz sedamdes neke za lajv i snimanje?

Mislim se izmedju njega Valvestate 8080....ili jcm900 ili 800 kombo.

zlobisha 21-12-2009 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 267239)
Sta mislite o Fender SuperTwinReverb lampashu iz sedamdes neke za lajv i snimanje?

Mislim se izmedju njega Valvestate 8080....ili jcm900 ili 800 kombo.

Moj tip za Twin... Ako se ipak odluči? za Marshall, ako mo?e? prosledi kontakt za Fenderče na p.m.
Pozdrav...

All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM.