Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29799)

alek019 09-10-2009 09:27 AM

Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?

Covek je u pravu 100%. Nema polemike, ko kviz "sam protiv svih".

Rovovi iskopani,izmedju ravnica, šuma (hrast, bukva i ostale cepanice). ENDE.

Bežite ratnici, glavu u pesak i cepajte dalje (ako sam uhvatio vaš žargon, ovo bi trebalo da znači komponovanje, muziciranje, sviranje...).

Svet utiče na muzičare, muzičari na svet (malo manje), al da se ne ljutite za pesak, jer ovde kod nas i avioni nekad nekom padnu na glavu.U svetu se to retko dešava al kod nas se i to desi, tako da je savet dobronameran. Opasna teritorija.

Stvarno, trebalo bi da se ovde turi katanac.

Ko bio, bio, a ko nije kasnije (mnooogo kasnije).

Veliki pozdrav od mene.

"7" 09-10-2009 10:07 AM

Evo ja sam za cenzuru... ali ne za cenzuru pojedinih reci jer one same po sebi nisu problem, vec cenzuru pesama cija je poruka neprihvatljiva. Ako je poruka pesme "nemam pojma, sedim i nesto lupetam" ili "kresnuo sam kurvu juce" "grad je pun sponzorusa i ja koristim situaciju" i sl. (malo je karikirano) ja ne vidim tu problem cak i da su pune vulgarnih reci ali vidim ogroman problem kada recimo Natasa Bekvalac peva pesmu (u kojoj inace nema nijedne vulgarne reci) cija je jedina poruka da kad vam treba lova kresnete se sa nekim matorim lovatorom tj. da su finansije suprotno proporcionalne nogama, znaci kad finansije opadaju noge se podizu...
... recimo, sti bi trebalo od ova dva primera cenzurisati:
- uzeo sam drogu i bilo mi je super
- u p.m. uzeo sam drogu i je*eno je odvratna... :wink:

U stvari, malo se zezam ja... ne bih nista cenzurisao, svako ima pravo na svoje misljenje, ukus, rec, stil itd.. a ako ce sutra na moje dete vise uticati neka pesma ili sl. od dugogodisnjeg roditeljskog vaspitanja onda smo mi kao roditelji negde gadno pogresili.

Pozz

alek019 09-10-2009 10:31 AM

Samo da podsetim. Svako ima pravo na... (nabrojao "7"). Ne postavlja se pitanje na šta neko ima pravo nego na šta nema. Možda ne uspem baš dobro da vam objasnim na šta mislim. Ali evo da pokušam.

Svako ima pravo da gleda utakmicu. Nema, može samo onaj ko ima kupljenu kartu (TV prenos se ne razmatra,recimo nije dostupan, a i ako jeste u tom slučaju može samo onaj ko ima spravu, ulaznicu u ovom slučaju malo veću).

Svako ima pravo na posao i rad. Nema, ako želite da budete inženjer ili lekar treba vam ulaznica, diploma (da ne pobijete ljude svojim radom).
...
...
Svako ima pravo da peva o čemu god hoće i kad hoće. Tačno, u kupatilu kad je sam. Za javno izvodjenje trebalo bi da važe druga pravila.

O tim pravilima pričamo ili mislite da svuda na drugim mestima treba da postoje pravila ali po pitanju tekstova pesama ne.

Postavljate pitanje cenzure. Pa i zakoni (krivični, saobraćajni...) su tu da cenzurišu ponašanje i normalno je da ih ima.

Kako nadjoste rupu na saksiji kroz koju u pesmama treba sve da prodje.

Da ne zaboravim, pa i ovde imate silne pravilnike (iz ličnog iskustva) mogu reći, nemojte da kod oglasa nešto dodajete u kraćem roku od 7 dana, udaljiće Vas sa foruma. To je težak prekršaj, ali zato možete da turate linkove na pesmice bez ikakve kontrole i prover, to se ne razmatra.

Muzika bato. Sve je muzika.Kad bi ovaj etar dozvoljavao i prenos mirisa, tada bi po ovome bilo dozvoljeno da snimite i pustite pesmu "kako mirno teče kanalizacija" pa nema veze što onaj ko na takvu melodijicu naleti mož da pogine od smrada.

SumAnuT 09-10-2009 11:44 AM

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XylJW5c9eJ0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XylJW5c9eJ0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Ja sam za to da se sve dozvoli, a da roditelji sami objasne prvo sebi, a onda i njihovoj deci sta je dobro, a sta je lose, kako za njih tako i za drustvo u celini.

Od cenzure nema nista, jer ako dete ne cuje ovu pesmu na radiju, internetu ili ovom forumu, cuce je kada izadje u kraj sa ortacima, jer nije ova pesma stigla iz druge dimenzije, vec su je stvorili neki ljudi koji zive u nasem drustvu zajedno sa nama.

Dete, kao ni stariji, ne treba da svako malo kada mu nesto nije jasno ide i trazi misljenje od roditelja, popa ili psihijatra, vec treba da bude dovoljno sposobno da samo donosi zakljucke o zivotu. Ne mogu se sve moguce situacije strpati detetu u glavu, dete mora nauciti da razmislja svojom glavom, i samo tada roditelj moze biti delimicno siguran da dete nece napraviti neku glupost.

Ipak je, bar iz mog skromnog iskustva, sve do roditelja, jer kada pogledam, svi smo odrastali u istom da ne kazem sranju, ali neki su postali pljackasi, ubice i narkomani, drugi su postali vernici, dok su treci naucili da odgovorno uzivaju u stvarima koje im zivot pruza ...

Dakle bolje ucite svoju decu da razmisljaju, nego sto cete se truditi da im zabranite da nesto cuju, vide ili procitaju.

Da se nadovezem:

sam autoritet, je upravo najvece zlo za zdrav razum, jer se deca uce da slusaju bez pogovora i bez mogucnosti rasprave ili dovodjenja u pitanje stavova. Kada ih jednom naucite takvoj gluposti, kako onda ocekujete da saslusaju vase razumno objasnjenje u vezi necega sto vi mislite da nije u redu?

Ne, sada su oni autoriteti, rekli su da je njima to kul, i nema rasprave dalje, to je tako! Tako ste ih naucili, svojim sopstvenim ponasanjem, zar ne? :)

Sto rekli ljudi shits in, shits out!

alek019 09-10-2009 12:52 PM

Ufff, ?ta ja pročitah ovde. ?ta zna dete ?ta je bandera, metne na rame i nosi.

Deca autoritet? Jo? jednom uffff.
Kad ga počnu mazati na hleb da bi se prehranili malo će im biti muka.

Ja ?ivot ne smatram s.... Nisam ni rastao u s.... Ne mislim ni da je ovaj forum s....

Mislim da ovde ima muzičara koji mogu svojim autoritetom (uff ?to ne volite ovaj termin) da utiču na omladinu i da to treba da rade. A ne rade, pa pogledajte koliko ima na forumu muzičara, dobrih, talentovanih, neki i afirmisani, ali neće da se zameraju i zamaraju da ka?u neku reč u ime kulture govora i pona?anja koju zaboraviste il bolje rečeno iz petnih ?ila se borite da zaboravite i jo? ubedjujete i sebe i druge da je to ok.

POBEDILI STE (me).

p.s.
Posao zove, gospodo bilo mi je drago razmenjivati misli i poruke sa Vama pa ?to se mene tiče i ove temice ja rekoh ?ta sam imao da ka?em.
Jo? jednom podrav i svako dobro.

silicon science 09-10-2009 01:10 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 258388)
T

http://rapidshare.com/files/22486746...dio_MASTER.mp3

Cela ova priča nastade kad ja preslušah ovo.
Nadam se da se ne ljutite što mi ovakav tekst smeta da slušam (ovo je najmanji problem, ja jednostavno ovo neću ponovo slušati). Problem je što je mladima (čitaj ispod 18 godina) dostupan.Poruka za njih? Koja?

Tebi je to vulgarno???
Hah, pa sta bi tek rekao kad bi ovo preslusao.... Chak nisu ni urbani nit chuda i dostupno je i starom i mladom, a vulgarni su i jos u "vashim" godinama.... Sta cemo sada :confused::confused:
Lichno mislim da treba da se zabrane neke rechi u nasem jeziku... Mozda je bolje koristiti latinske nazive ali u shatro varijanti... Tipa: Nispe, Ginava...
http://www.youtube.com/watch?v=aaACEDiixk4

Flamez 09-10-2009 01:31 PM

^ gde iskopa ovu prljavu grozotu, majke ti?:rotfl:

silicon science 09-10-2009 01:37 PM

Quote:

Originally Posted by Flamez (Post 258497)
^ gde iskopa ovu prljavu grozotu, majke ti?:rotfl:

Sto? Sta fali? :D:D

silicon science 09-10-2009 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 258488)
POBEDILI STE (me).
p.s.
Posao zove, gospodo bilo mi je drago razmenjivati misli i poruke sa Vama pa što se mene tiče i ove temice ja rekoh šta sam imao da kažem.
Još jednom podrav i svako dobro.

A ne, izgubicemo :rotfl::rotfl::rotfl:
Shalu na stranu, Sumanut je lepo odgovorio na to krucijalno pitanje koje verujem da je pokretachka misao ovog threda...

SumAnuT 09-10-2009 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 258488)
Ufff, šta ja pročitah ovde. Šta zna dete šta je bandera, metne na rame i nosi.

Pa moze da proba, dalje od toga ne moze :)
A i ne pricamo o deci od 5 godina, ima dece debila i od 40 ...

Quote:

Deca autoritet? Još jednom uffff.
Kad ga počnu mazati na hleb da bi se prehranili malo će im biti muka.
Deca uce takav patern ponasanja, autoritet se ne uspostavlja na osnovu postovanja zdravog razuma, vec na osnovu zakona starijeg i jaceg. Posle se cudimo sto ne mogu da razrese svoje nesuglasice pricom, vec jedni drugima vade oci i razbijaju glave ...

Quote:

Ja život ne smatram s.... Nisam ni rastao u s.... Ne mislim ni da je ovaj forum s....
Ne mislim ni ja, ali nismo bas odrastali u vreme blagostanja, kao Svajcarci npr.

Quote:

Mislim da ovde ima muzičara koji mogu svojim autoritetom (uff što ne volite ovaj termin) da utiču na omladinu i da to treba da rade. A ne rade, pa pogledajte koliko ima na forumu muzičara, dobrih, talentovanih, neki i afirmisani, ali neće da se zameraju i zamaraju da kažu neku reč u ime kulture govora i ponašanja koju zaboraviste il bolje rečeno iz petnih žila se borite da zaboravite i još ubedjujete i sebe i druge da je to ok.
Evo jedna prica ovde, iako je duga mislim da je neophodno da se ukaze na kakav se autoritet ovde misli.

Teorija o pet majmuna:
-----------------------------------------------------------------------
Teorija o gore spomenutim majmunima kaže da ako stavite pet majmuna u kavez, a u kavez stavite i ljestve i na vrhu ljestava grozd banana da će prvi majmun koji ugleda banane krenuti trkom gore da je zgrabi. Ako u tom času polijete sve majmune hladnom vodom i to ponovite svaki puta kada neki od njih krene po banane, nakon nekog vremena u trenutku kada majmun krene po bananu ostali će ga zgrabiti, srušiti na pod i zamlatiti. Kada postignete tu razinu rekacije, zamijenite jednog majmuna s jednime koji ne zna što će se desiti kada krene po banane. Ovaj će naivno krenuti po bananu i dobiti će zaslužene batine. Nakon nekog vremena promijenite još jednog majmuna, pa još jednog i sve tako dok u kavezu više nemate nijednog majmuna koji zna što će se desiti kada se krene po bananu, no svejedno će svaki pokušaj u startu spriječiti i zamlatiti svaku želju za daljnjim pokušajima.
--------------------------------------------------------------------------

Ja takav autoritet ne zelim. Ni sami roditelji nemaju pojma zasto neke stvari rade, podlozni su uticajima okoline i ponasaju se kao papagaji, tako da ne mogu slusati autoritet za koji jasno vidim da nije svesniji od mene samoga.

Imam i jedno pitanje, sta ako nam autoritet kaze da treba da ubijemo druge ljude? Trebamo li ga poslusati kao sto su nemci slusali svoj autoritet?

Jedan od velikih mislilaca, ne znam tacno koji je vrlo lepo rekao: prihvatite istinu kao autoritet, ne autoritet kao istinu.

Quote:

POBEDILI STE (me).

Treba ostati dosledan. Niko se ne bori ovde, pokusavamo da iznesemo argumente za i protiv, sto je uljudnije moguce, nema pobedjenih i porazenih niti kriticara i kritikovanih, samo razmisljamo na temu. Posebno nema potrebe za shavtanjem svega ovoga suvise licno.

Ja takodje ne opravdavam tekst ove pesme, niti takvo ponasanje (davanje droge zenama radi sexa, i generalno omalovazavanje zenskoga roda), ali mislim da to svi treba da shvate za sebe, a ne da neko dodje i da im kaze da tako treba, pritom ne objasnjavajuci zasto.

Autoritet je mac sa dve ostrice, ako nauci da tebe slusa dete, naucice da slusa i druge ... ali ako ga naucis da razmislja glavom, onda si napravio coveka.

All times are GMT +1. The time now is 05:31 AM.