Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PRO Tools pitanje opet :) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29385)

awacs 22-09-2009 04:34 PM

Re: PRO Tools pitanje opet :)

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 256778)
Ja sam ti iz iskustva napisao, a vi se prepucavajte. Deinstaliraj protools sa kompa, instaliraj le i m-powered u istoj verziji. Nema teorije da ti se događa to ?to ti se događa.

He,he, pročitaj ovo:

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 256713)
NISAM NI POKUSAO DA INSTALIRAM PRO TOOLS LE.
PAZLJIVO CITAJTE
.

Ovo je tema meseca, ako ne i ?ire :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

@Jan:

Izvini, a za?to si uop?te hteo da pokrene? Digi 002? Jb? PT LE i M-Powered i te priče? ZA?TO SI HTEO DA INSTALIRA? DIGI 002? Čisto moja radoznalost... Da si to odmah napisao verovatno ne bi bilo ovolike debate...

Recimo - hteo sam da probam kako Digi 002 zvuči sa Nuendom, ili Fruity Loopsom, ili Sonarom, svejedno.....

Pozdrav,

Vasa

P.S. Pa?ljivo sam čitao, ali nisam na?ao odgovor na pitanje koje ti postavih.

DaBear 22-09-2009 06:06 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 256782)
He,he, pročitaj ovo:

@Jan:

Izvini, a za?to si uop?te hteo da pokrene? Digi 002? Jb? PT LE i M-Powered i te priče? ZA?TO SI HTEO DA INSTALIRA? DIGI 002? Čisto moja radoznalost... Da si to odmah napisao verovatno ne bi bilo ovolike debate...

Recimo - hteo sam da probam kako Digi 002 zvuči sa Nuendom, ili Fruity Loopsom, ili Sonarom, svejedno.....

Pozdrav,

Vasa

A ja sam napisao DA SU TA DVA INTERFEJSA ISTA PO KVALITETU (NISTA POSEBNO) I da mi iz tog razloga nije jasno zasto si pokusavao da ih uporedjujes...isti software, isti plugovi, isti (jeftini) konvertori...ne znam, ne znam, ne znam....misterija.
:ups::ups::ups:

Ad Fines 22-09-2009 08:42 PM

Ma tu se gubi vrijeme.....samo sami driveri za digi 002 mu stvaraju probleme i u tome je poanta....zato sam napisao šta da napravi....Tad će svaki hardware dobiti ono što treba i raditi....Citajte o kompatibilnostima o ta dva softwarea na istom kompu.....

Pustite kolegu i pitanja o, zašto nešto hoće....pomozite mu....

Ja sam samo rekao da instalira ta dva softa u istoj verziji....recimo....Le 7.4 i M-Powered 7.4. Nebi smjelo biti problema pri podizanju jednog ili drugog softwarea......Štoviše.....jedan i drugi software vide tad oba hardwarea ali odličuju koji je s kojim kompatibilan....Ono što će raditi sa jednim i sa drugim softom, a sa istim hadrwareom, je MIDI. Našiljili ste, a kolegu muči zašto kad instalira drivere od digi hardwarea ne uspijeva podići M-Powered.

Ajmo još smijeha da topic proglasimo topicom mjeseca.....

Zivjeli!!!!!

Ako je moguće da napravi to što mu teba, olakšajte mu muke.....nemojte odugovlačiti.

@ Jan
Javi se na PM....rjesenje je u blizini......

Pozzz

Ad Fines 22-09-2009 08:45 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 256782)
He,he, pročitaj ovo:

@Jan:

Pozdrav,

Vasa

Bez obzira sto nije probao instalirati le, nek pokusa.....nista ne gubi....samo dobiva....

Ad Fines 22-09-2009 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by pecass (Post 255934)
Sad si sve sam reko - M-i Le ne mogu raditi zajedno na istoj platformi - a to se vec odavno zna8-)

M-Powered i LE rade na istoj platformi. Uvjeta su tri. Dva različita/ista softvarea, dva razlicita hardwarea, ista verzija softwarea.

Ad Fines 22-09-2009 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 255954)
Napisao sam imam PC i na njemu imam M-Audio 192 PCI kartu i imam DIGI 002 preko fireware porta.

Pro Tools M-Powered RADI kad NEMA DRAJVERA od DIGI 002-jke
=======II======= A NE RADI kad su drajveri od DIGI-a INSTALIRANI.

Mene je samo zanimalo da li ja i dalje mogu da furam Pro Tools M-Powered kroz M-Audio 192, bez obzira sto su na sistemu i drajveri za 002 i sto je 002 prikacen na fireware...

Pitanje i ono sto pisem je do imbecilnosti prosto da ja ne znam cemu se cudite

Ovdje je sve jasno sto covjeka muci!!!!!!!!!!!!!!!!!:banghead::banghead::banghead :

Ad Fines 22-09-2009 08:55 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 256654)
Ja koliko kapiram čovek je hteo da koristi M-powered softver sa 002 hardverom. Sad, za?to je to hteo...... jbmlg. To se uklapa u onu narodnu "mufte je i sirće slatko".

@Jan: vaistinu malo konfuzno izla?e? svoje probleme. Nije čudo ?to te mnogi ne razumeju.

Pozdrav,

Vasa

Prijatelju.....slabo kapiras!!! Znamo svi da je to nemoguce!!!!!

Jan 22-09-2009 08:58 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 256794)
Ma tu se gubi vrijeme.....samo sami driveri za digi 002 mu stvaraju probleme i u tome je poanta....zato sam napisao šta da napravi....Tad će svaki hardware dobiti ono što treba i raditi....Citajte o kompatibilnostima o ta dva softwarea na istom kompu.....

Pustite kolegu i pitanja o, zašto nešto hoće....pomozite mu....

Ja sam samo rekao da instalira ta dva softa u istoj verziji....recimo....Le 7.4 i M-Powered 7.4. Nebi smjelo biti problema pri podizanju jednog ili drugog softwarea......Štoviše.....jedan i drugi software vide tad oba hardwarea ali odličuju koji je s kojim kompatibilan....Ono što će raditi sa jednim i sa drugim softom, a sa istim hadrwareom, je MIDI. Našiljili ste, a kolegu muči zašto kad instalira drivere od digi hardwarea ne uspijeva podići M-Powered.

Ajmo još smijeha da topic proglasimo topicom mjeseca.....

Zivjeli!!!!!

Ako je moguće da napravi to što mu teba, olakšajte mu muke.....nemojte odugovlačiti.

@ Jan
Javi se na PM....rjesenje je u blizini......

Pozzz

Procitah sta si napisao, pokusacu :) Hvala.

Ljudi M-Audio 192 ima 4 in i 4 out, nema izlaz za slusalice, nema nista...A Digi 002 je trenutno kod mene i ima 4 line/mic in, i jos 4 line in-a, i ima headphones out i sta ti ja jos znam (mono preslusavanje id), hteo sam prosto da nesto snimim vise-kanalno u Nuendu i da ga koristim dok je tu, jer imam i monitor kontroler na njemu sve mi je pod rukom, mislim prakticniji mi je od M-Audio za koji mi treba da se zavlacim iza kompa i da konektujem i dekonektujem,a monitore utisavam na soft mikseru, a 002 je na neodredjeno kod mene pa zasto ga ne bih koristio?

Mislim koji vam je vrag
I koristim ga u glavnom sa Nuendom,

Jebati sto ste teski, mechku sam rodio

Ad Fines 22-09-2009 08:59 PM

i jos jednom......samo insttaliraj LE iako nisi pokusavao....nek bude ista verzija kao m-powered, i tvojim mukama je kraj. Tako ces izbaciti ono sto ti stvara problem.

instaliraj le, uvuci u njega m-pow project i slusaj na sluske....nuendo je opet drugi par opanaka,ali i tad radi.

Prilikom instalacije LE softa uz digi 003 izbacuje poruku da uopce namate taj hardware u sistemu, a u digidesignu kazu, ignorirajte tu poruku i nastavite sa instalacijom.

Oni koji ga pisu, valjda znaju sta rade.....

awacs 22-09-2009 09:16 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 256799)
Prijatelju.....slabo kapiras!!! Znamo svi da je to nemoguce!!!!!

Ja se trudim da kapiram samo u okviru onoga ?to neko napi?e, a čovek je tek sada napisao za?to zaista ?eli da pokrene 002 hardver. Blago tebi ?to kapira? iz prve, mada nisam siguran da je iko (uključujući i tebe) ukapirao ?ta i za?to čovek zaista hoće, po?to do pre par minuta to nije ni napisao.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Thread of the year - zato ?to je bilo potrebno 50 je...ih postova da bi čovek iskazao ?ta zapravo ?eli. To je mogao da napi?e odma', ali smo se ovako bar lepo dru?ili :D

All times are GMT +1. The time now is 04:17 PM.