Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

lesha 01-08-2009 11:29 AM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 251819)
Voleo bih da cujem Everlasta i stariju eqipu,da ne kazem Leshu,koji ima monitoring i nepogresivo uho,jedva cekam,on je mega mix faca a nece da prica o tome!... Lesha rules! Postao sam fan preko noci... Lesho careeee!

lesha je lenj, ne radi ni svoju muziku, a kamoli tudju :banghead:
i ne preteruj :D

Krtza 01-08-2009 01:33 PM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 251816)
@krtza
ako te ne mrzi,okači onaj tvoj mp3 na jo? neki file hosting site,nikako da mi se pojavi download link preko tog sendspace-a :mad:ostale mixeve sam upravo skinuo.....kao i kanale.......uhh...ali ima stra?no mnogo preslu?avanja kanala:shock:(naročito je vokal umrljan sa brdo background noise-a)....ima tu dosta "?ičćenja" pre samog mix-a,koliko se meni čini....
jbg,?ta je - tu je....

evo probaj ovde http://www.zshare.net/audio/6347220186d80adf/

Bockie 01-08-2009 08:30 PM

Quote:

naročito je vokal umrljan sa brdo background noise-a
He,he, nisi ti cuo sta je brdo background noise-a... Ovo je "pesma" kako inace moze da bude...!

Evo uploadujem jos jednu pesmu (kanale)... To je jedna obrada Doorsa - Light My Fire... Ali na jedan moderniji fazon,ima tu i elemenata funk-a i cvrstine,ali da ne bih zvucao kao oni klinci sto duze traje odgovor na : "A sta svirate?" nego citava biografija benda... Dakle ista ekipa i postavka kao sa "Manijaka",sa istog snimanja je tejk, nesto je kraca pesma,ali ne manje zahtevna,mora se dobro obratiti paznja na zaista sjajnu dinamiku koju su ovi momci maestralno naglasili pa se mora oprezno sa kompresijom,dakle ne da je nebude,mora je biti,ali da ne upropasti dinamicke skokove u svirci i sjajno dise ceo bend pa ce to biti lepo cuti u vasoj izvedbi nadam se i biti zadatak koji je tezi od prvog pa se ne mora zuriti sa mixanjem...

Evo,jos sat uploada,pa kacim adresu sa kanalima, ili posebno za svaki kanal,videcu kako bude moglo...

Bockie 01-08-2009 08:58 PM

Evo,sad sam cuo i Teutatesa...

Na putu je da vezbom popravlja stvari...

Dakle bass vas je manje - vise sve razvalio...! :D

Na vecini snimaka imam utisak da je preglasan, i da ,eh paradoksa li , ima puno basa u basu...
Ista prica je i sa kompresijama,mada je to dobrim delom i zbog plagova koji to rade jeftino i zbog preterivanja sa istim... Dakle vezbajte kompresore!
Kod EQ-ova je nesto bolja slika,ali ne cvetaju ruze... Opet jevtini plugovi,ali dobro,sta je - tu je.Evo nekih mojih par tip-ova,dakle ne kazem da tako mora,prosto ja tako radim,pa su i ostale kolege dobrodosle sa svojim misljenjima...
Kada se recimo radi kick ili bas, jedno bez drugog ne ide. Sem toga da se EQom nameste boje instrumenata,mora se povesti racuna o uzajamnom odnosu. To prakticno znaci da ako imate brutalan kick i brutalan bass nije obavezno da zajedno dobro rade,sto onda predstavlja veliki problem! U tom slucaju EQ se koristi malim delom za farbu,a vise za ekvivalizaciju ta dva kanala. Prvo grubo postavis ono sto mislis da od svakog kanala zelis da dobijes i onda u svakom narednom koraku preslusavas oba kanala istovremeno, njihov odnos i kako pojedinacno rade u odnosu na onaj drugi. Malo zapetljano, ali kada malo bolje razmislis i nije toliko strasno...
Ovakve primere mozes i dalje primenjivati na recimo odnos vokala i solo gitare ili klavira i akustare ili vise od dva cinioca mixa,a gde mislis da je neophodno...
Vezba,vezba...

Teutates 01-08-2009 09:20 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 251850)
Evo,sad sam cuo i Teutatesa...

Na putu je da vezbom popravlja stvari...

Dakle bass vas je manje - vise sve razvalio...! :D

Hvala za savjete, sve je uradeno za 2 sata na Sony slushalice, prvi put mixam rock stvar, dosad samo elektronike :) Tu ima Waves Q10 , Ultrafunk Compressor, Ultrafunk Chorus (bas i kik), Waves TrueVerb (send FX) i dbAudioware Sidechain Compressor.
Jedva cekam onu novu stvar!

Bockie 01-08-2009 10:06 PM

Evo ga:

Desni klik pa save target/link as...

BD
SD
HH
Tom1
Tom2
Tom3
OH 1
OH 2
Bass
Key L
Key R
El.Guitar
Voc

Aj sad radite polako...

Nemojte jedino kaciti 24bita 192khz i slicno kad zavrsite... posto su posle sati downloada...
Mp3 u 160kbps je sasvim dovoljan...

HeatMan 03-08-2009 02:38 AM

teshko se mixa ovo (maniac).. ako je stvarno tolko losh zvuk, teshko da neshto i moze da se dobije.. bassista je uzasan, guta note, mashi ritam.. bubnjar ima problem sa nogama, pogotovo sa duplom pedalom.. aj kao chinele mogu da prodju, iako ni tu nije preterano precizan.. to se pre svega mora sve korigovati (edit do iznemoglosti).. slusham ovaj tribalov miks, inache.. skroz bzvz zvuchi (ali ne verujem da je toliko problem do samog tribala).. ajd videcu ja sutra (danas) ako stignem da uradim neshto.. gitara mi je previshe mekana za ono shto treba da radi.. videcu da li cu moci to nekako da "zatvrdim".. ali nemam zivaca da ubacujem sve u tempo (koji varira, chini mi se, tokom pesme) btw, ona solo deonica nije pokrivena uopshte jbg..

Bockie 03-08-2009 10:05 AM

au,au Heatmane...

Matori to je Live! Btw covek nema duplu pedalu na bubnju. U Live je normalno da malo varira tempo,to nisu svirale masine nego ljudi i mogu ti reci da je ovo veoma opasna ekipa koja svira sa mnogim poznatim pevacima! Kakve crne kvantizacije i ciscenje kanala?!? To nikako,a i da mozda nesto moze - moze veoma malo i ograniceno! Matori tamo je 10tak mikrofona bilo,sve je svuda,ne mozes to sve da cistis! Sve to utice na ukupan zvuk,to se ne radi! Drugo ,ja do sad na Live nisam cuo puno boljih i zdravije snimljenih kanala,veruj da i odredjeni studiji u kontrolisanim uslovima nemaju ovakav sound. Ne mislim na neke skupe velike produkcije ali mali i srednji studiji... To znam jer su mi nezadovoljni ljudi slali kanale iz istih...
Mislim da je kod tebe mozda u pitanju klasican zamor! I meni se desavalo da zabagujem nad materijalom... Polako shefe,desava se i najboljim producentima da popizde i ustanu od stola sa psovkama..! He,he... Polako! Aj probaj da napravis jedan mix bez ikakvih efekata i kompresora,samo eq! E onda polako dodaj ostalo sa sto manjim vrednostima... He,he,ali prvo odmori usi bar dan od te pesme... Veruj da je sam snimak odlican! Ako nista,za vezbu je savrsen,a posle cu okaciti i djubreta za mucenje...he,he... Da vidis kad se faze i farbe zakolju...

percival 03-08-2009 11:23 AM

Evo ja cu probit led.Svaki komentar je dobrodosao,mada meni zvuci milion puta bolje od proslog mixa(mozda ne bas milion),malo sam se privikao na saw,comp i eq su sa LM,rev altiverb.
http://www.sendspace.com/file/ha5oha

Bitch 03-08-2009 02:34 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 251931)
au,au Heatmane...

Matori to je Live! Btw covek nema duplu pedalu na bubnju. U Live je normalno da malo varira tempo,to nisu svirale masine nego ljudi i mogu ti reci da je ovo veoma opasna ekipa koja svira sa mnogim poznatim pevacima! Kakve crne kvantizacije i ciscenje kanala?!? To nikako,a i da mozda nesto moze - moze veoma malo i ograniceno! Matori tamo je 10tak mikrofona bilo,sve je svuda,ne mozes to sve da cistis! Sve to utice na ukupan zvuk,to se ne radi! Drugo ,ja do sad na Live nisam cuo puno boljih i zdravije snimljenih kanala,veruj da i odredjeni studiji u kontrolisanim uslovima nemaju ovakav sound. Ne mislim na neke skupe velike produkcije ali mali i srednji studiji... To znam jer su mi nezadovoljni ljudi slali kanale iz istih...
Mislim da je kod tebe mozda u pitanju klasican zamor! I meni se desavalo da zabagujem nad materijalom... Polako shefe,desava se i najboljim producentima da popizde i ustanu od stola sa psovkama..! He,he... Polako! Aj probaj da napravis jedan mix bez ikakvih efekata i kompresora,samo eq! E onda polako dodaj ostalo sa sto manjim vrednostima... He,he,ali prvo odmori usi bar dan od te pesme... Veruj da je sam snimak odlican! Ako nista,za vezbu je savrsen,a posle cu okaciti i djubreta za mucenje...he,he... Da vidis kad se faze i farbe zakolju...

...hehe, da ne bude da ja jedini kenjam... Heatmane, ovo je super svirka i korektan usnimak. Namiksao sam se lajvova ko pleve, nisi ti izgleda cuo sta je zapravo lose :) A opet ne mozes da ocekujes da svi muzicari sviraju kao Toto, Tower of Power ili ko god vec..... A Boki je u pravu sto se tice faza i ostalog... Klubovi cesto zbog svog nedostatka komocije na bini i budzeta diktira uslove majkinga, i kvaliteta ostale opreme, a tu je i cuveni "boxiness", pa onda plafon koji zvoni, pa ako ima bina onda daske rezonuju i kuvaju low mid sranjca....

....tako da, go Boki :) Malo akcije na forumu ne Škodi :) tj, ne Fordu :D

All times are GMT +1. The time now is 04:51 PM.