![]() |
Re: Bubanj pomoc
može i u nuendu 3
Samo treba prvo napraviti više outputa u VST connections. |
Aha provalio sam
thx |
Sad mi nesto pade na pamet jedna stvar koja je u principu krajnje ne bitna al me opasno nervira kod nuenda :grin:
Kad udjem u setovanja samog kanala pritiskom na ono okruglo dugme e uglavnom da bih promenio nesto na insertu ili sendu oddokuje(kako se ovo pravilno kaze) se project prozor dok mi glavni prozor nuenda ostaje dokovan. I onda kad npr. sredjujem eq na kanalima znaci stalno to moram da klikcem svaki put moram da dokujem nazad prozor nuenda. Kako izlazite na kraj sa tim ? Jel ni ne dokujete project prozor ili ga kao i ja stalno vracate nazad svakih 30 sekundi ? |
ja radim sa više ekrana, tako da mi je na jednom uvek project window raširen, ne-dokovan (nema razlike ako ga ručno navučeš na ivice). Na drugim ekranima držim mixer i na njemu sve rešavam, uglavnom ne otvaram to E polje. A isto to može da se namesti i u inspector delu projekt kanala (ovo jako često radim). Tad se ništa ne oddokuje
|
Pa da to je dosta prakticnije ali ja nazalost nemam dva ili vise ekrana.
Kada sendujes iz inspectora nista se ne oddokuje ali kad udjes npr. u eq koji si insertovao na nekom kanalu onda se oddokuje :) ne znam uopste zasto su ovo ubacili?To se ne desava ni u jednom drugom sekvenceru a ne vidim ni svrhu? |
samo ti njega lepo razapni preko celog ekrana i zabole te dal se odddokuje
|
taj fazon :)
|
Jel zna neko kako da (u cubase sx3) midi kanal na kojem su bubnjevi podelim u vise kanala tako da mi je na jednom kanalu noga, na drugom dobos itd. Treba mi naravno radi zasebnog editovanja. U nekim sekvencerima koje sam koristio bilo je nesto kao "extract midi data" pa onda izaberes tacno koju notu ces izvuci na drugi kanal. Ovde to ne vidim...
|
Quote:
|
čovek pita za midi a ne za VST outpute. Ima ta opcija, desnim dugmetom miša preko midi parta pa dissolve part.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:18 AM. |