Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Bubanj pomoc (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28534)

Arthur 02-11-2009 08:38 PM

Re: Bubanj pomoc

može i u nuendu 3
Samo treba prvo napraviti više outputa u VST connections.

Griffith White 02-11-2009 09:09 PM

Aha provalio sam
thx

Griffith White 03-11-2009 09:56 PM

Sad mi nesto pade na pamet jedna stvar koja je u principu krajnje ne bitna al me opasno nervira kod nuenda :grin:
Kad udjem u setovanja samog kanala pritiskom na ono okruglo dugme e uglavnom da bih promenio nesto na insertu ili sendu oddokuje(kako se ovo pravilno kaze) se project prozor dok mi glavni prozor nuenda ostaje dokovan. I onda kad npr. sredjujem eq na kanalima znaci stalno to moram da klikcem svaki put moram da dokujem nazad prozor nuenda. Kako izlazite na kraj sa tim ? Jel ni ne dokujete project prozor ili ga kao i ja stalno vracate nazad svakih 30 sekundi ?

Arthur 03-11-2009 10:08 PM

ja radim sa više ekrana, tako da mi je na jednom uvek project window raširen, ne-dokovan (nema razlike ako ga ručno navučeš na ivice). Na drugim ekranima držim mixer i na njemu sve rešavam, uglavnom ne otvaram to E polje. A isto to može da se namesti i u inspector delu projekt kanala (ovo jako često radim). Tad se ništa ne oddokuje

Griffith White 03-11-2009 10:27 PM

Pa da to je dosta prakticnije ali ja nazalost nemam dva ili vise ekrana.
Kada sendujes iz inspectora nista se ne oddokuje ali kad udjes npr. u eq koji si insertovao na nekom kanalu onda se oddokuje :)
ne znam uopste zasto su ovo ubacili?To se ne desava ni u jednom drugom sekvenceru a ne vidim ni svrhu?

Arthur 04-11-2009 12:00 AM

samo ti njega lepo razapni preko celog ekrana i zabole te dal se odddokuje

Griffith White 04-11-2009 07:16 AM

taj fazon :)

VladaNS 13-11-2009 02:17 PM

Jel zna neko kako da (u cubase sx3) midi kanal na kojem su bubnjevi podelim u vise kanala tako da mi je na jednom kanalu noga, na drugom dobos itd. Treba mi naravno radi zasebnog editovanja. U nekim sekvencerima koje sam koristio bilo je nesto kao "extract midi data" pa onda izaberes tacno koju notu ces izvuci na drugi kanal. Ovde to ne vidim...

silicon science 13-11-2009 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 262248)
Jel zna neko kako da (u cubase sx3) midi kanal na kojem su bubnjevi podelim u vise kanala tako da mi je na jednom kanalu noga, na drugom dobos itd. Treba mi naravno radi zasebnog editovanja. U nekim sekvencerima koje sam koristio bilo je nesto kao "extract midi data" pa onda izaberes tacno koju notu ces izvuci na drugi kanal. Ovde to ne vidim...

To ti zavisi od samog vst-a, tj. da li ima multi-out. Ako ima sve ce ti se samo kazati :wink:

Arthur 13-11-2009 03:17 PM

čovek pita za midi a ne za VST outpute. Ima ta opcija, desnim dugmetom miša preko midi parta pa dissolve part.

All times are GMT +1. The time now is 08:18 AM.