Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Kupovina studijskog gitarskog procesora: koji? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27601)

Bockie 09-10-2011 09:43 AM

Re: Kupovina studijskog gitarskog procesora: koji?

Quote:

Originally Posted by Change (Post 314134)
Pomoccccccccccccc!!!!!!!Pozdrav ljudi imam ponudu za Digitech GSP-21 Legend RACK koliko novaca on vredi sad,kazu po nekim forumima da je dobra sprava,pa me zanima vase misljenje i iskustva sa tom spravom 1989 je izashla USA.....i nudi mi lik J&D stratokastera koliko novaca on vredi?,,,,hvala vam unapred na pomoci i odgovorima

Pitanja "koliko vredi" -a-like su vrlo nesrecna i neobjektivna. Nesto vredi onoliko koliko je neko spreman da to plati a onaj koji prodaje da proda, a bas nikakve veze nema koliko je kostalo novo. I sam sam na zalost bio prisiljen da prodajem neku opremu zadnjih mesecei i jos prodajem i oglasim po sramotno bagatelnoj ceni i oglas se i dalje kiseli pa onda u bescenje ode.

I stvari npr "Znas to u Americi kosta..." . Pa u Americi je piletina 80dinara a ovde 250! Gorivo im je 60 dinara a ovde 140... + prevoz "preko bare" itd...

Dakle sprava vredi onoliko koliko je unesrecen onaj koji prodaje i ti koliko si spreman da izdvojis i to je to!

Poz'

Change 09-10-2011 12:30 PM

Oce meni neko da pomogne ako zna nesto o ovom mom problemu?NEINTERESUJE ME PILETINA VEC ISKUSTVA SA SPRAVOM JEL IMA NEKO I KOLIKO KOD NAS VREDI?.....hitno mi je

Bota 09-10-2011 04:14 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 314142)
Kada je Change vec oziveo temu,procitah i jedan od prethodnih postova pa se pitam....kakve veze s mozgom ima odvrtanje studiskog monitoringa u cilju dobijanja boljeg zvuka gitare, kada se snima uz pomoc procesora?Prosvetlite me...

Odgovor:

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 246223)
Manje od ovoga nema nikakvog smisla jer je inferiorno u odnosu na bilo koji plugin i procesor do sada pomenut:

http://www.thomann.de/gb/fender_hot_rod_deluxe.htm

Opet, u uslovima "kucnog" snimanja, najbolja je kombinacija nekog procesora poput Line 6 i navedenih pluginova, mada iskreno, ako i tu zelis ton i da izvuces neke feedback-ove, moraju da se odvrnu monitori u studiju i stvori se postena buka koja je otprilike iste snage kao i gitarsko pojacalo (pod uslovom da uopste imas monitore koji mogu da emituju takvu glasnocu). U suprotnom, dobijas malo sterilan zvuk koji ovde svi pominju.
Ali ako tretiras bilo koji taj procesor kao i pojacalo i sviras na adekvatnoj glasnoci, mozes dobiti pristojne rezultate, ali tada, kazem ti, moras da suocis okruzenje sa bukom i to ne manjom od snimanja pojacala.

Takva je priroda ovog posla...

quake2 09-10-2011 10:10 PM

Kakve crne feedbackove kada se signal snima sa outputa procesora...
a ne mikrofonom.Feedback se kontrolise unutar npm line6 procesora i to kada izbiras preset odsrafljenog marshalla pa rondas jos po parametrima...to ne znaci da treba da se panji i monitoring,moze da se snima sa 1w snage i cuce se isto kao i sa 100w.

awacs 09-10-2011 10:17 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 314222)
Kakve crne feedbackove kada se signal snima sa outputa procesora...
a ne mikrofonom.Feedback se kontrolise...

...pozicijom gitarskog pickupa u odnosu na zvučnik. Može da se simulira, ali nije isto (ne u smislu zvuka nego u smislu kontrole).

Pozdrav,

Vasa

quake2 09-10-2011 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 314223)
...pozicijom gitarskog pickupa u odnosu na zvučnik. Mo?e da se simulira, ali nije isto (ne u smislu zvuka nego u smislu kontrole).

Pozdrav,

Vasa

Ok je to,sasvim razumljivo i logicno,samo kontrola je jedno, a zvuk je nesto drugo.U postu koji ne bih da citiram se kaze da se dobija bolji ZVUK koji nije tako sterilan i bla,bla,bla...Plasim se samo da deca ne spale zvucnike za dzaba,to je sve.
Pozzzz

sasaristic 10-10-2011 07:20 PM

Ima i i tu malo logike jer se pickup ponasa kao mic .........kada sviras u istoj prostoriji sa cabinetom koji je dobrano otcepljen , zvuk se jako zaprlja.

dacustic 19-10-2011 04:00 PM

Ako cena nije vazna onda Axe Fx2,samo se malo duze ceka!!

All times are GMT +1. The time now is 04:40 AM.