![]() |
Re: bass trap
Quote:
|
Da ne otvaram novi thread, dali je gustoća kamene vune od 130kg/m3 previ?e, i dali kao takva treba "posebniji tretman" prilikom izrade i postavljanja bass trapa u sobu?
Naravno da ?to gu?će-to bolje, ali koja je onda gornja granica gustoće? |
|
Jedan mali resurrect, i koja kamena vuna gustine 40-50-60 kg/m3 koja bi odgovarala za superchunk je najcesce dostupna u Srbiji ?
|
Zaboravio tacne oznake, ali u sv slucaju knauf slicne tezine pa i malo vece ti radi posao za to...
Zavisi i kolika ti je hipotenuza/katete... Sto bi vece one bile, samim tim i zapremina trapa, spustao bi gustinu vune i suprotno... |
Quote:
Pa bice ovaj 60-ish cm kateta, odnosno po svemu sudeci bice 55cm. Jasno mi je da je sto veci trap manja gustina vune treba da bude. Samo me zanima koja je najcesca ovde kamena vuna i koja se najlakse nalazi, konkretno koja oznaka je koja gustina, jer nisam video da su vrednosti gustina izlozeni uz oznake, a na oko to da procenjujem ili da se igram gluvih telefona sa prodavcima i da me gledaju ko ovcu ne bih :D... Ovde u Nisu sam mahom nailaziao na nekvalifikovane radnike u trgovinama i za najsitnije gluposti sam se objasnjavao po sat vremena, kamo li za gustinu kamene vune :S Zaista ne verujem da prosecan prodavac u ovom gradu ovde barata tim podacima osim ako nisu upisani na samom proizvodu Izbegavao sam trenutak da trap-ujem sobu u kojoj radim, ali nemam prostor, niti mi je odvojeni atelje potreban u gradu u kome sam, ne bih da vodim brigu o opremi u iznajmljenom prostoru, niti da placam rentu + racune za nesto sto nece da isplati samo sebe (primera radi naplata termina, jer ih nece biti, prosto nemam koga da snimam ovde) i sto realno trenutno radim i kod kuce, barem ne dokle god sam u Nisu. Tako da sam odlucio da napravim razmestaj u sobi, postignem simetriju koliko god je to moguce, napravim mobilne superchunkove, side absorbere i nekoliko mobilnih panela za iza stola, jer jedini nacin da postignem simetriju je da mi zvucnici budu blize zidu gde su prozori i umirim zvonjavu u sobi koliko je to moguce. |
Ovima je proizvodna linija u Surdulici, cenim da u fabrici mo?e? da nađe? nekoga ko bi ti telefonom rastumačio ?ifre.
http://www.knaufinsulation.rs/sr/kamena-mineralna-vuna Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Imas u specifikacijama po stovaristima koliko koja vuna ima zapreminu...
Naidjes na prospekt proizvodjaca i procitas :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM. |