![]() |
Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Ljudi koji shortcut za GAIN? Onda ako hocu da exportuje zeljeni track ne bounce nego export kao u Nuendu...?
Da li mogu sam da pravim shortucove kao u Steinbergu? |
Jos nesto... Sam routing je vrlo jednostavan, na svakom kanalu jedan klik za input, i samo jedan klik za output, dakle ne postoji ono podesavanje u Device Setup kao u ST, pa onda pravljenje ulaza i izlaza koji ce se posle pojaviti u mixeru, pa onda kad ispadne driver ti onda moras opet da namestas External Effect i External Instrument, jer on sve resetuje, na PT sve to ide mnogo brze i mnogo lakse, sve se nalazi ma Mixer-u i to je to!
Aux-i (grupe) su takodje jednostavnije, ne postoji ona hijerarhija kao kod ST, sve se vezuje Bus-evima kao sto je i logicno, verujem da je tako sada na 5-ici... Ne mozes praviti svoje shortcut-e... Nije da sad hvalim svoga konja, ali pitao si me sta konkretno smatram mpozitivnim... |
ok, no hard feelinz, samo eto, suočimo se sa činjenicom da većina članova foruma ili ne može ili ne želi da kupuje software, a ovaj topik je ipak namenjen široj populaciji. Doduše, nije loše kao reklama, možda neko i revidira svoj stav. Eto mene npr zanima, kad smo već kod toga, ima li u C5 track archive, control room i više od 3 mixera?
|
ok, to sa routingom je posebna prednost zatvorenog sistema, mislim da su VST Connections ipak neophodne kao put u pakao podrške za sve ASIO interfejse ove planete.
A ta glupost sa Group Channel na 3ci ST-a je već poprimila epske razmere ! :mad: već sam se navikao da pravim po 10grupa u startu pre nego i počnem mix, pa da razmotrim šta ću i kako gde. Pa i dalje se dešava da to na pola mixa moram da promenim i skenjam. |
Quote:
|
Kad prelazis na novi sistem, samo uradis "format:C" i krenes iz pocetka, naucices nove shortcut-e, treba ti par dana, nema potrebe da integrises naucene u novo okruzenje, ja ih sve pamtim za svaku platformu, ustvari ne sve vec one koje mi najvise trebaju, a svakodnevno naucim jos neke...
Poenta je da se brsze uci tako nego da stvaras sam svoje, izgubis se u gomili novih kmbinacija, da li ovako ili onako... Glavnica je ista kao i svugde, samo je transport drugaciji, record nije na zvezdici nego na 3 i to je u sustini to... |
Quote:
i da, još jedna retardiranost nuenda, ako su ti preferences po defaultu, auto-save je disabled. @kravadinka Da, setih se, snimanje preko postojećeg materijala u PT LE, kako da iskopam oono što je ostalo ispod? Niko mi još nije dao lak odgovor, jedino mi pada na pamet da ponovo importujem iz audio foldera, i da se molim da nisam imao jedno 10ak stereo takeova, i opet neću moći da ga stavim na originalni timecod |
Sa desne strane se nalaze svi fajlovi koji su snimljeni, potrebno je samo selektovati ga i desnim klikom ga aktivirati, a mozes i da ukljucis opciju playlist, pokazace ti sve take-ove koji se nalaze na toj traci...
Ovi linkovi na YT koje sam postavio o svemu tome govore ukratko... http://www.youtube.com/watch?v=jEIl9...eature=channel Pogledaj ovde na 1:10 sta klikne i tu isto mozes da vidis sve take-ove... |
jesi li siguran da je to prisutno u PT LE 7.3? Ne videh nikakv spisak fajlova koji su snimljeni. Mada proveriću sutra opet.
|
Quote:
Za snimanje 3 ili F12....Kako da exportujem zeljeni fajl bez bounce? Da ne cekam koliko traje pesma, nego da ga jednostavno iskopiram...na desktop ili...drugde..? |
All times are GMT +1. The time now is 04:51 PM. |