![]() |
Re: Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?
Quote:
shto se tiche mese i lesa, ne znam o chemu vi prichate.. okachicu vam neke snimke.. ortak upravo ima mesu mark II i les standarda i naravno nije za tihu jazz/blues/etc svirku, al je prejebeno pojachalo za rock/blues pogotovo u toj kombinaciji.. bar shto se leada tiche.. sad, ne bih tu kombinaciju iskoristio za ritam gitaru.. mada i ti snimci su upotrebljivi.. a da se lozim na twinverb i jazzc.. ko se ne lozi? :) ma sve na twinu zvuchi savrsheno.. ali, opet.. za razlichite svirke je pravljeno ochigledno.. poz |
Quote:
To sam i mislio kada sam uporedio. Pozz |
da, mislim da je nt1000 smeće, al ne ulazi u ovaj topik jer mu cena savršeno odgovara, i kome treba NEKI mic za te pare, slobodno nek ga uzme, radiće mu fino. Ali na debljim i tamnjiim glasovima, pakao je osvetleti ga da legne u mix, i da prestane da zvuči ko da pevač gaji sitno rendane čepove za pivo u grlu. A na ženskim vokalima, mislim na svetlije i tanje, još se i da preživeti, ali uz ozbiljan eq na visokim, da ne bi morao da je krijem duboko u matrici. C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje pošten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ženskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim štipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 košta oko 5 puta više nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare može nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom :)
|
e da MarkII mesa je drugačija zverka od Rectifiera, i definitivno može lepo da legne u klasičnu blues-rockenroll svirku. A pomenutu dvojku, Jazz chorus i FenderTwin (mada ima još tih fendera!), sanjam počesto noćima kad mi je potreban clean iz raja.
|
Quote:
|
nisam siguran da sam ga ikad hvalio, jer od kad sam ga prvi put čuo, imam probleme sa njim. ok, realno je da ok za tu kintu, ali da je dobar nije. Ako sam ga ikad hvalio, verovatno sam bio pijan, tad imam neki sick smisao za humor :da:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
uspele su neke "ritam gitare".. hmm polu lead gitare da se provuku u pozadini dok nema samog leada.. al je opasan eq morao da mu legne.. za lead je jebeno opasna sprava.. imam utisak i da stavim mikrofone u drugu sobu i da pustim snimanje, da ce u miksu opet biti "tu" tj dovoljno prezentan.. legle su neke muted ritam gitarice sa wahom u mix bez problema.. al vishe koristim mog spidera za ritam.. a on mi je go kurac za lead.. mislim, kad uporedish sa mesom.. poz |
Bas cudo da je los u poredjenju sa mesom :D
Jesi probao da stavis TS bez drive-a ali sa vise tone boje ispred mese za ritam? BTW, rectifier (dual rec. solo head da budem precizan) na normal kanalu sa dignutim srednjim skoro do kraja i sa iskljucenom diodom na kraju ima jaaaaaaaaaako dobru upotrebu za blues/rock (zavisi koliko gain-a) ovo nisam licno probao ali sam imao klip sa jednog foruma. Zlo. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:25 AM. |