Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Buducnost muzike (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25421)

SHIVA 08-12-2008 05:45 PM

Re: Buducnost muzike

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 228629)
Hm, pa mogao si da citira? celu rečenicu. Njen nastavak govori upravo o tome ?to si napisao :wink:

Evelyn Glennie je ?ivi dokaz da zvuk i muzika ne stanuju ni u zvučnicima ni u u?ima, nego u mozgu. Hvala za link.

Pozdrav,

Vasa

Nisam svjesno citrao nikoga... dapače, često mi ljudi zamjeraju naviku da citiram i potpisujem izjave drugih autora, jer se ljudima učini da time poku?avam stvoriti veći "teret dokaza" ili da se pozivam na nečiji "autoritet"... ?to je daleko od istine.

Nevertheless... drago mi je da ti se svidio link, pogotovo ako je rezultirao porastom entuzijazma ili ako si (kao u mom slučaju) počeo malo vi?e cjeniti samu činjenicu da uopće čuje?, a malo manje pa?nje tome tko potpisuje, i kroz koje sprave je pro?lo ono ?to čuje?.

Nie da nema dobrih producenata i dobrih sprava... daleko od toga... ali "čarolija" glazbe uvijek dolazi iz predanosti pojedinca glazbi. Nikad iz sprave, nikad iz industrije i nikad iz diskografskih kuća.

awacs 08-12-2008 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 228634)
Nisam svjesno citrao nikoga...

:rotfl: E, ova ti je dobra:rotfl: A ja mislio da ono "Quote" u tvojoj poruci podrazumeva da si svesno aktivirao istoimeno dugme :ups:

SHIVA 08-12-2008 07:36 PM

Drago mi je ?to te zabavljam, i ja ne ka?em da ti ne zna? o čemu priča?... ali ja nemam pojma o čemu ti priča? :)

Treger 08-12-2008 07:38 PM

Ljudi da je zasicena muzika jeste i to je posledica vremena u kom zivimo a i same njene starosti,ja neverujem da su forme beskonacne,jesu ako uvrstis i najmanje varijacije al globalno gledano je tako.mozda je glupo poredjanje ali ni u automobilskoj industriji nema nista novo godinama sve se svodi na usavrsavanje novog i ponavljanje proverenih resenja.Jedino sto je bum to je elektronska industrija koja se po mom misljenju svesno koci radi vece zarade i profita...

balthazaar 08-12-2008 07:40 PM

Pa de si Šiks..opet si se vratio.....da znaš da ima nekih kojim si nedostajao :) Moraću se malo prepirat sa tobom, ali sad nemam vremena, jer imam nekih drugih obaveza pa svratim samo ovlaš :wink: :) :) :D :D

Treger 08-12-2008 07:47 PM

btw link sa pocetka treada nije los ali se potpuno ne slazem sa takvim biranjem muzike i to sigurno nije buducnost,nikada nebih nasao electronske dronove za koje sam mislio da se nalaze u donjem levom uglu :rolleyes:

gorjan 08-12-2008 09:24 PM

cudi me da se spominje buducnost bilo cega a da se ne spominje ova globalna propast ekonomije, koja ce ,po mom misljenju, sigurno imati i te kakav uticaj na sve nas a ne samo na muziku. Posledice se jos ne osecaju u nekoj drasticnom meri, al da je pocelo-pocelo je! Mislim da dolaze teska vremena i mnooogo jeftine fensi studijske opreme
hehe8-)

SHIVA 10-12-2008 01:03 AM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 228656)
Pa de si ?iks..opet si se vratio.....da zna? da ima nekih kojim si nedostajao :) Moraću se malo prepirat sa tobom, ali sad nemam vremena, jer imam nekih drugih obaveza pa svratim samo ovla? :wink: :) :) :D :D

Ma ne sekiraj se... ja uvijek nađem nekoga tko ba? ne ?eli shvatiti da glazba stvara ekonomiju, a ne ekonomija glazbu... ako mi je već do prepirke :)

ps: a falilo je i meni ne?to... inače sad ne bi bio tu :D

debeljko 10-12-2008 03:25 AM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 228101)
Od, recimo, 300 'skinutih' i izvo?enih pjesama u zadnjih (neka bude) 3 godine, skoro pa da nijedna nije u?la u stalni, standardni repertoar - okosnicu.
One izabrane od prija?njih vremena - sve!

hmmmmm, sacekaj malo!!!! MORA DA PRODJE BAR 15 GODINA da bi pesma usla u "okosnicu"! Sta reci za zurke "vesele devedesete"! da mi je neko rekao 94te da ce 'kralj kokaina' biti evergreen....:rotfl:

branoy 10-12-2008 06:23 AM

Muziku je sjebao 1. internet (naravno mislim na free u ogromnim kolicinama, a sve sto nisi platio nikada neces ceniti) 2. Mp3 (xxx) 3. Hard Disk... = PUNA GLAVA MUZIKE! eto to je sjebalo sve!

All times are GMT +1. The time now is 02:36 AM.