![]() |
Re: akusticka adaptacija do 500eu
Quote:
pozdrav bogi |
Da, oprosti odlutao sam malo:D ... pa nisam ništa rekao konkretno o "dimenzijama".
Po volumenu sobe, stvar jasno da nije zabetonirana ali otprilike od ruke i noge: - "prosječne" male sobe oko 25m3 te nagore (svakako start je od 0m3:)) - srednje oko 80-120m3 i nagore - velike oko 200m3 i nagore Riječ je o studijskim prostorijama ne o filharmoničkim dvoranama:) Svakako je sve odvisno i od dimenzija i surazmerja stranica (room ratios) te ne samo kubikaže. Jeste dosta relativno. Ali za neku orijentaciju če biti nadam se. |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Hallo Nlp ovoje vec konstruktivno. Super :wink: Pozz Denis |
Hvala, u stvari ni?ta osobito.
Druga stvar je koga to jo? zanima:D :cry: |
Quote:
Nisam znao da ste u takin poslima. za take prostorije vec treba malo vise nego Kamena vuna!!!:) pozz Denis |
Da...
|
Quote:
Ja mislim da svko u ovom Forumu ko ima studio zeli imati Reziju koja ima 80?. Stim da je to standart u Evropi koko s ja sjecam. A u Americi su Rezije malo vece. Ali je cinjenica da Mi ovdje koji smo u naj manjim slucajima, imamo mogucnost to izvesti. I 80? nije mala Rezija vec je optimalna rezija u mojim ocima. Ako pricamo Soba za mixanje. Ovdje nema mjesta za Abby road, ili Soba od Massenburga, To ce ostati za mene i za naj vise nasi clanova san. I radi toga je nekada suvisno pricati o vrhuncu, jer ga nemamo di izvoditi. Vec je bitno docarati Clanovima osnove akustike. I objsniti sta se desava kada se stavka x ukaze. Pozz Denis |
Da...
|
Evo malo listam po toj razvikanoj knjigi od Rod Gervaisa: Build it like a pros.
Pa da vidim kakva je. On definira veličine sobe manje kritično:), tako: - male sobe manje od (2000 cubic feet=) cca. 60m3 - srednje sobe između 60 i (5000 cf=) cca. 140m3 - velike sobe iznad 140m3 ali mora da bude strop poprečno 4m visine... ... i otprilike 10m duge i 7m široke (kaže za mjere tu negde gore/ dole oziroma kaže "+/-"). Jer kao što boggy kaže: "posto je hm... taj pojam "rastegljiv" u literaturi", evo još jedne orijentacije što je malo, srednje i veliko:) |
| All times are GMT +1. The time now is 10:09 PM. |