![]() |
Re: Makedonski ritmovi?
:gaah: :protest:
|
ma nemoguce.. ko zna shta sam ja tebi poslao.. :? nije mi bilo dobro juche pa nisam ni kuntao..
uglavnom u te dve pesme (koje sam hteo da ti poshaljem) pichi 4/4 al ima neke.. hmm prelaze, brejkove koji nisu 4/4.. al se uvek zabodem dal je 7/8.. il neshto duze.. moze neko da objasni kako da rachunam to? kazem, potpuni sam duduk shto se toga tiche.. solfedjo sam mrzeo uvek.. :) npr, ja brojim ritam tako shto prebrojim u sebi... pa od prvog udara do sledeceg prvog izbrojim kolko ima udara.. :? al opet onaj ivanovo chudo shto je kachio na mix test, imam utisak da je 4/4.. a neko reche da je neshto drugo.. :? nemam pojam.. edit: pitam iz prostog razloga jer ponekad imam ideje koje ne mogu da zbudzim u 4/4.. a ne znam kako da provalim shta sam smislio.. pa onda nabadam, i izgubim volju.. :? poz |
Quote:
|
to ti kazem.. ja ga brojim i meni je 4/4.. :?
|
Quote:
Ta,ta,ta - ta ,ta - ta,ta ... 3+2+2 ... 1,2,3 - 1,2 - 1,2 a 4/4 ti kao klasican beat .. 1,2,3,4 .. |
ma znam sve to.. znam dosta oko ritmova, a ne mogu da ubodem koji je koji.. osim ako je 3/4 jer mi on mnogo smeta.. :)
jeste 7/8.. sad sam tek skapirao.. kad sam pocheo osmine da udaram.. zbun sam imao zbog ona dva kicka.. imao sam utisak da kick udara na 7moj osmini, pa onda krece prvi na 1/4.. to je bio problem.. :? |
A ja mislio da HM zaj...va s onim 4/4 pa nisam htio ni odgovarati :banghead:
...ajme band-in-a-box ritam trener ti ne gine:D |
taj fazon.. ma nemam pojma.. problem je u tome shto sam bezao od toga ranije i sad ne mogu da skapiram.. svaki ritam ja mogu da ispratim, da ne ispadne da sam artmichan.. :)
al ne mogu da provalim u brojkama koji je to ritam.. npr, zabo se sa ortacima na probi (metal bend) i vrte svo vreme razlichite ritmove.. ja iz zezanja uzeo gitaru i ispalo super.. oni meni kao da mi pomognu (poshto ne znam pesmu napamet) kao sad ide na 3/4 pa sad idemo na 5/4 duplo brze pa na 7/8 malo sporiji tempo.. ja sve ih gledam bledo i lupam neke rifove.. njima bilo do jaja, kao aj ponovi.. ma nema sheme ni sam ne znam shta sam svirao.. :? jednostavno ne baratam tim ciframa zato sam vas smarao sa onim.. znam shta shta znachi.. poznajem osmine, shesnaestine, chetvrtine, 32ke.. al ne mogu da skapiram kad je shta.. jbg, kao shto rekoh.. postaje mi polako problem.. nazovimo to tako.. :? vishe se nerviram shto nemogu da provalim.. to je problem.. :) poz |
1 - Podesis na F2 -> SxNu bilo koji od tih razbroja i slušaš metronom.
2 - Isto, samo slušaš drumm mašinu. Kad ih se dobro naslušaš, moći ćeš ih prepoznati 'u živo'. 3 - Kreneš u nižu mizičku školu. :grin: |
nadji earmaster pa provjezbaj malo ak mislis da ti je problem. To je vjerojatno najbrzi nacin da ponovis ono sto znas i utvrdis gradivo:wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:47 AM. |