![]() |
Re: Big Knob ili Monitor Station?
Quote:
Quote:
Najjace sto ima dvuckovic je sluh kome veruje... treba li mu jos nesto vise za njegov osnovni posao? pozdrav bogi |
Ja kad pojacam levi signal u odnosu na desni za 1 db , to se jako oseti ..... nikad to nisam osetio ni kod jednog kontrolera , to bi bilo jako neprihvatljivo ....
Pozdrav |
O kojem kontroleru pricas, i koji pot je u njemu? Mozemo da vidimo specifikacije proizvodjaca pota, sta oni kazu.
|
meni je big knob pocheo da pucketa neshto.. prvo sam mislio da je od statichkog elektriciteta.. mada opet, ne osetim da me pecnulo kad ga pipnem.. i onako malo pucne..
danas provalim kako mi pucketa zvuk u ritmu.. soliram kanale.. slusham jedan po jedan pazljivo.. nishta.. nishta ne probija.. opustim se.. pustim dalje.. opet u ritmu puca.. popizdim.. opet proverim sve.. nishta ne pucketa ovako.. hmmm... shta li je? pomerim se i puknem nogom o sto, i ono pucne.. :? posle skapiram da je pucketalo dok sam udarao nogom o pod (u ritmu).. a nemam nikakve kablove po podu koji bi mogli tako neshto da izazovu, ni ispod povrshine.. niti je knob blizu poda nit shta.. i onda vidim da mi je strujni kabl problematichan.. ushao skroz, al na svaki mali potres pochne da pucketa.... popizdeo sam.. ne znam shta da radim.. ranije je isto pucalo, pa sam izmenjao gomilu kablova i onda nije neko vreme.. sad je opet pocheo da se gubi.. oggy, nemash tih problema? |
Quote:
Sad ozbiljno... :) Nemam ama bas nikakvih problema sa Knobom. Moguce je da imas problematicnu instalaciju. Knob nema 3 zice u strujnom kablu, nego dve, pa je moguce da je osetljiviji na anomalije u mrezi ili instalaciji. Ima ovde mnogo kvalifikovanijih za struju i elektroniku, pa ce ti neko vec reci. Ja uglavnom imam tu srecu da mi stvari rade, e sad da li je to neka karma ili sta vec, to ne znam :) |
Hhhhhmmm... samo vas slusam (citam). Iskreno, verujem da mozda matematicki postoji neka razlika sa Knobom, M-Patch-em i bez njih, ali realno, u slusanju... cisto sumnjam. Slusao i nisam primetio nista chudno zbog cega bih rekao "to ne valja, kvari zvuk".
Mada, bolje je izgleda da cutim, posto na forumu postoji tendencija da kad covek nesto kaze onako kako cuje, a ne kako su mu Pera, ili Zika rekli, da mu se odmah prikaci etiketa antisluhiste, tipa: "Ko ti je kriv kad ne chujesh". :) Mozda i ne chujem, pa me to chini srecnim te su za mene i Big Knob i M-Patch 2 pristojne, lepe i upotrebljive stvarchice za male pare :da: |
Quote:
nishta drugo nema problema sa strujom osim njega.. cu da vidim dal je pod garancijom, pa da ga menjam.. nem pojma.. dana kad sam ga stavio pucketao je.. pa sam posle mesec dana menjao kablove i onda je sve delovalo ok.. a lanac do slushanja mi je emu monitor out, kroz knob-a u yamaha pc2002 pojachalo pa u monitore.. koje je takodje sjebucnuto (ipak je matoro jbg) al nije u njemu problem, u to sam siguran.. jer mi je i na tapco-u bio isti problem.. a oni su aktivni.. :? definitivno cu se najebati majke pogreshnom liku... uvek tako bude.. :banghead: |
Quote:
vraćaj ! :da: |
Quote:
Nije to poenta price, nego je Lesha generalizovao tvrdnjom da pasivni kontroler apsolutno nema nacin da utice na zvuk, cijela polemika je oko toga. Posto ja bas ne volim generalizacije bilo kojeg tipa, reagujem na to. Niko nije rekao da je Big Knob, M-patch, Control Station, ili nja-nja los, prica se o principu, a ne o konkretnom slucaju. Iako svi znamo da jesu smece :) |
najgori sam, znam.
|
All times are GMT +1. The time now is 07:03 PM. |