![]() |
Re: Akustika Threadovi po redu - dema0206
Zato sam rekao "ako dopušta kubikaža prostorije".
Prostor mora biti dovoljno velik. A i pojam "širokopojasni apsorber" je raztegljiv. Možeš imat perforiranu membranu (i tako ohraniti živost prostora na visokim i srednjima), za koju moraš znati na kojim frekvencijama če djelovati a porozni materijal če snižiti njezin Q ali ga i proširiti do mnogo niže frekvencije koju bi dosegao samo porozan materijal! šta je odlično. ALI ako je prostorija vrlo malena onda je jedino moguče upotrijebiti koliko može velike količine poroznog apsorbcijskog materijala jer če inače reverberacija/ koloracija biti vrlo neprijatna (kupatilo stil:)) |
Re: Akustika Porozni absorberi
Quote:
Sto se tice folije i porosni absorbera sam bio ovo napisao. Dali se slazes stim. Bas me zanima.:) |
Pa kad doda? foliju ona odbija visoke, ako je teća onda i srednje. Koliko da bude te?ka folija... ja se poslu?ujem "limp mas" membranama koje su te?ke od 4 i do 10kg/m2, rijetko i te?e:D ... odvisno i kakvu gustoču vune upotrebljava?.
U bistvu sam na to več mnogo puta odgovarao. btw: da li ti te podatke (koje si naveo u članku o apsorberima) uzima? iz ovog programčiča: http://www.whealy.com/acoustics/Porous.html ? ... odkad si postovao njuham ovu teoriju... To je zna? vi?e teorija... nema prakse... istina je između... U akustici ima? dva tabora, gledano sa područja gustine vune. |
Quote:
Imena strasno tesko pamtim. ja sam mislio da si ti procitao moj thead. Jer sam tu ubiti sve napisao. mozda nismo ni trebali toliko o Haasu dsikutirati.:wink: |
zato mi je smjesno da se neke diskusike vode o Staklenoj, Mineralnoj i vec kakvoj vuni.
Da dobijem zeljeni effekat mi je potreban koificjente Linearni otpor strujanju. i mora biti ogovarajuc za nase svrhe. Ako mi je koificjenat odgovarajuc onda samo jos odlucujem cjena vune. Tako da mi ni nepada napamet da kupujem neku prirodnu vunu koja je 5 puta skuplja. Jer sam i ja poceo sa malo para. i radio neki poso 3 puta. dok nisam svatio sta je bitno. I razumio kako svaki absorber djeluje i radi. E da nebude jbm. sam stavio ovaj post. i ako nekoga zanima alternativa. Jer moja Rezija isto nije velika. i pokusavam izvuci maximalno sta vec mogu. |
Quote:
to sam i previdio |
Pa prebrao sam ga ali otkud zna? kakav gas flow resistivity je primjeran? Studiotips?
E pa onda je to povezano sa Whealyjevim kalkulatorom. A Haas iako je mrtav, veoma je potrebna njegova teorija jer nam obrazla?e "kako čuje" na? mozak - psihoakustika. E pa od tud i koliko bi morao biti RT60. Kao zanimivost: porast RT60 je dopustan u niskim frekvencijama (otprilike ispod 100Hz). Za?to?! Pa zato jer je čovjek nekoliko stotisuča godina proveo u ?piljama gdje su modalne frekvencije bile dominantne i mozak se naviknuo da niske frekvencije mogu imati veču reverberaciju nego ostale frekvencije. Evo i poznavanje čovjekove historije je koristno:D ! |
Iako imam malo drugačije mišljenje ovo jest za sticky:thumbsup:
... pa potrudio si se, a takvi su veoma rijetki! "Dobiti" sticky nije nagrada, nego priznanje, da si napravio nešto dobro za dobrobit foruma. |
Quote:
hvala dema0206 pozdrav bogi |
Quote:
Havla ti. Ljudi smo, da trazimo naj bolje od nas, i napravimo jos nesto bolje. Ja volim pitati a mozda bitnije, poslusati! Tako da nema veze da imamo ja i ti rezlicito misljenje. Ali nemoze tu biti velika razlika, jer je to sve fizika:wink: Ja sam hendikepiran strucin rjecima, tako da svaku drugu rjec moram traziti po netu. |
All times are GMT +1. The time now is 11:02 AM. |