![]() |
Re: Početnik si u potrazi za zvučnom karticom?
Imam malu dilemu oko kupovine focusrite scarletta 2i2 zvucne. Po karakteristikama mi savrseno odgovara, ali citam po webu da ljudi imaju problem sa instrumentalnim ulazom? Kazu da im se pojavljuje cliping na ulazu čak i kad smanje gain skroz do kraja. Neki kazu da tek kad smanje i onaj gain(volume neam pojma) na gitari da tek onda dobiju pristojan signal bez klipanja. Pitanje koje me muci, da li se smanjivanjem tog volumea na gitari sta gubi? Naručio sam vec zvucnu i uskoro bi trebala stici, da nisam mozda uranio sa kupovinom prije nego li se neko drugi zaje** ili oni nemaju pojma kako koristiti uređaj?
|
Kartica radi k'o sat! Ljudski faktor moze svasta misteriozno da proizvede... nemas brige!8-)
|
Quote:
Quote:
|
Re: Po?etnik si u potrazi za zvu?nom karticom?
Zdravo, trebam savet za kupovinu eksterne kartice, kao pocetnik. Imam laptop lenovo thinkpad e320: Intel-Core i3, 2.3GHz, 4GB ram, hdd na 7200 obrtaja.
Koristila bi mi za live nastup, rad sa semplovima i dodavanje efekata na mikrofon u realnom vremenu. Makar sa dva ulaza (mirkofon & laptop). Sta preporucujete za budzet do 90EUR? polovno ili novo (svejedno). hvala! npr. nasao sam za taj novac M AUDIO DELTA 44, da li bi ona bila dovolja? I da li ima predpojachanje za kondenzatorske mikrofone? |
Dobrodosla u ekipu!
delta 44 nema preamp. Nije bas lako u tom budzetu naci nesto sa dovoljnim performansama za to sto radis, mala latencija je vrlo bitna. Mozda Safire Scarlet 2i2 jos i najbolje odradi, (nov je malo preko 1oo) ili ako nadjes nesto polovno /safire, presonius, e mu, tc.../ |
Hvala puno.
Ako uspem da povecam budzet, sta bi mi bilo pametnije: M-Audio Fast Track Pro, sto se nudi na forumu za 100eur ili, ako uspem da oborim cenu na 120, za: http://www.kupujemprodajem.com/Esi-D...5999-oglas.htm |
Imao bih vise poverenja u M-Audio Fast Track Pro. Samo proveri da li su ispravni svi potovi, da ti ne krcka i ne gasi svaki put kad pipnes nesto...
|
I jos samo, ukoliko odlucim da ne rizikujem sa polovnim da li mi potrebe zadovoljavaju nove (95-100eur):
M-Audio-Fast-Track-USB i MAFT usb II? |
Posluzice necemu, ali bih tesko mogao da preporucim kupovinu. To su prilicno slabi interface-i... Tvoja je muka, ali bolje skupi jos malo, nego da potrosis lovu, pa da se posle smaras...
Sta mislis o E-MU 0204 USB? (oko 90 u Artistu) Pazi, on daje 15V na fantomu, pa zavisno od toga koji cond. mikrofon koristis, moze da se desi da ne radi. |
E pa onda bih stvarno odbacio te jeftinije varijante...
I izgleda da sam uspeo da dobijem ESI Dualfire za 120, i da li stoji kao sto kaze vlasnik: Imam skoro novu karticu najnovije generacije, koja moze sve to, i vise od toga! Ima vrhunski mic preamp sa Phantom napajanjem, gitarski line preamp, cetiri izlaza, ima ogroman interni bafer(koji radi nezavisno od procesora u compu), moze da podnese otvaranje 48 i vise instrumenata u Kontakt 5 i ostalim pluginovima, radi u Real Time sa svim efektima, ima hi-end AD/DA konvertere itd.itd. Za uzivo je vrh! Ima najnovije drajvere za sve sisteme, cak i za Pro Tools! Izradjena je od izuzetno dobrog brusenog aluminijuma itd. Upotrbljavana je bukvalno pola sat u kucnim uslovima, kao nova je. Originalno pakovanje, prateca oprema, CD-i sa drajverima itd. Ova kartica je placena 189.Eur. pre dva-tri meseca. Vec sam ti napisao da je bukvalno kao nova, a radi bolje od nekih zvucnih karti koje kostaju vise od 600.Eur! Mami me to sto je skoro nova (vidim u inostranstvu nova je 280), ili ipak da idem sa 2 god staru M-Audio Fast Track Pro za 100? Ok i EMU, stvarno slabo znam, ako mozete i nju novu da mi uporedite sa ostalim ponudama, pa da se odlucim izmedju ove tri varijante? hvala! |
All times are GMT +1. The time now is 08:38 PM. |