Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   kako naplatiti pjesmu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21890)

master29 06-08-2008 01:31 PM

Re: kako naplatiti pjesmu?

[quote=DaBear;212363]
Quote:

Originally Posted by ssskansi (Post 212358)

Pa tako se i radi svuda u svetu. Uglavnom kad das pesmu nekome (da li sam ili preko publishera) nema para unapred. Tek od emitovanja i prodaje..

U Srbiji jos uvek, "bolji vrabac u ruci nego golub na grani"..posto prodaje nema, a i od emitovanja se ne naplacuje bas nesto mnogo..

hahaha,pitaj sokoj,zasto autori naplacuju pesme od pevaca......pazi covek koji nema neke hitove u hrvatskoj ima vise nego mnogi koji imaju velike hitove u srbiji,zato bolje vrabac u ruci.pozz

RNT 07-08-2008 08:17 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212380)
pazi covek koji nema neke hitove u hrvatskoj ima vise nego mnogi koji imaju velike hitove u srbiji,zato bolje vrabac u ruci.pozz

Skansi je tu malo skroman sto se tice svog rada....

master29 07-08-2008 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 212467)
Skansi je tu malo skroman sto se tice svog rada....

Ma ok,postujem ja Skansijev rad i svakog drugog kompozitora,jedna pesma kod poznatog izvodjaca je velika stvar a ne sta je sve covek uradio....Uopsteno pricam....Koliko tek onda ima Niksa i malo jaca kompanija u Hrvatskoj???O tome se radi....U Srbiji najjaci autori imaju po milion din(12000E) godisnje,za 100 i jace pesama u toj godini plus za predhodne godine,znazi za preko500-600-700 dela,pa racunajte zasto je u Srbiji bolji vrabac u ruci.pozz

vasko 07-08-2008 02:50 PM

ovde uglavnom svi pricate o folk i pop domacoj muzici ako dobro kuzim?

master29 07-08-2008 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 212500)
ovde uglavnom svi pricate o folk i pop domacoj muzici ako dobro kuzim?

Pa klasicari zive od nacionalne pomoci koja iznosi josh smesnije o jazz-erima i da nepricam,rock&roll i nepostoji(Nazalost)Sve u svemu koja god da je muzika u pitanju katastrofalno se malo placaju i mehanicka i mala prava......tako da na taj segment u Srbiji ne treba racunati....pozz

eterno 07-08-2008 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212380)

hahaha,pitaj sokoj,zasto autori naplacuju pesme od pevaca......pazi covek koji nema neke hitove u hrvatskoj ima vise nego mnogi koji imaju velike hitove u srbiji,zato bolje vrabac u ruci.pozz

Ali ima hitova iz Srbije koji postanu hitovi u Hrvatskoj i cijeloj ex-Yu tu bi vec trebalo da bude love. Posto sve te organizacije za autorska prava imaju ugovore jedni sa drugima da prikupljaju lovu za njihove clanove. Jeste da uzme 3 god. dok ta lova dodje do kompozitora al eto.

master29 07-08-2008 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by eterno (Post 212533)
Ali ima hitova iz Srbije koji postanu hitovi u Hrvatskoj i cijeloj ex-Yu tu bi vec trebalo da bude love. Posto sve te organizacije za autorska prava imaju ugovore jedni sa drugima da prikupljaju lovu za njihove clanove. Jeste da uzme 3 god. dok ta lova dodje do kompozitora al eto.

Sve te ugovore je pojela maca,kao i zbog cega pojma nemam:confused::confused::confused:

Domestos 08-10-2008 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by gricko (Post 194426)
Kako to funkcionise? Muzika + tekst + aranzman se procijene svaki posebno pa se formira ukupna cijena?
Ja sam iz BiH i zelio bih svoje tekstove i muziku prodati, ali ne znam koliko da naplatim? Koliko je po vama minimum za naplatu, cisto da imam neku orijentaciju?

Ja svoje pjesme prodajem za najmanje 500 maraka (250 evra). Za te pare dobiju demo snimak glavne melodije, prve strofe, (eventualno prelaz), refren i melodija opet sa fade out-om + tekst cijele pjesme na papiru. 500 maraka je najmanja cijena, znaci od 500 pa navise.

DzoniPFC 16-01-2009 07:11 PM

Ako vi zaradjujete toliko para za pesme bez poente pa koliko bi reperi koji napisu nesto skroz realno i ima tu energiju u stihovima , koliko bre te pesme imaju vrednost?!?! neprocenljivo!!!

Oggy 16-01-2009 09:37 PM

Pa isto toliko i zaradjuju...
"Neprocenjivo", tj. "Nista"... :)

All times are GMT +1. The time now is 09:48 PM.