Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   monitori - savjet molim (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21755)

paki 05-03-2008 05:22 PM

Re: monitori - savjet molim

Ko zna koji vec glas za msp5....trebalo bi da je rezultat ove trke do sada vec sasvim jasan.

mandrak 05-03-2008 05:37 PM

[QUOTE=funksoulbrother;193903]mah, idi mi dodji mi... kako koja stvar, al je stvar u tome da tip zna i fini popust dati jos na onu cijenu. al dobro, uopce mi nije namjera bila reklamirat nekog neg samo predlozit ljudima di mogu jeftinije proc.QUOTE]

Ma majstore kupi ti fino te monitore ako su ti napeti i nek ti čovjek da popust i vozi 8-)

Danny Lou 05-03-2008 10:14 PM

ma baci ti to sve u cosak i otidji i uzmi krk rp-5 i miran si! :)

funksoulbrother 15-03-2008 04:23 PM

slusao krk i nisu mi za techno/house.

i na kraju - kupio alesis m1active 620.
zadovoljan!

perun 15-03-2008 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by funksoulbrother (Post 195634)
slusao krk i nisu mi za techno/house.

i na kraju - kupio alesis m1active 620.
zadovoljan!

Sta znaci da neki monitor nije za nesto!? KRK je realno krsh, ovi novi modeli, ali monitor koji nije za HOUSE, nije ni za hiphop, ni rock ni itd... Znaci da je dresh.
Ozbiljan monitor, sa ozbiljnim odzivom, ozbiljnim komponentama itd. je ZA SVE!!! Niko ne pravi monitore posebno za house, posebno za rap, posebno za folk... Priznajem da mali zvucnici nisu dobri za klubsku muziku, ali ne moze se sve raditi samo na mainu!

Ako savetujete nekoga, bar ne lupetajte! Pozz...:wink:

funksoulbrother 16-03-2008 09:20 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 195637)
Sta znaci da neki monitor nije za nesto!? KRK je realno krsh, ovi novi modeli, ali monitor koji nije za HOUSE, nije ni za hiphop, ni rock ni itd... Znaci da je dresh.
Ozbiljan monitor, sa ozbiljnim odzivom, ozbiljnim komponentama itd. je ZA SVE!!! Niko ne pravi monitore posebno za house, posebno za rap, posebno za folk... Priznajem da mali zvucnici nisu dobri za klubsku muziku, ali ne moze se sve raditi samo na mainu!

Ako savetujete nekoga, bar ne lupetajte! Pozz...:wink:

naravno, ozbiljni monitori su za svaku vrstu muzike, al ne i za svaciji dzep.
alesis 620 nisu ti ozbiljni zvucnici, kao ni ovi krk o kojim govorimo, ali su zato za svaciji dzep i za te pare i jedni i drugi su jako dobri.
no sama cijena govori da su odredjeni kompromisi napravljeni
kako bi zvucnici imali pristupacniju cijenu. na alesis zvucnicima sam radio elektronicku glazbu i znam da mi njihov zvuk pase za taj stil,
dok mi zvuk krkana nije toliko odgovarao u tom stilu.
a citam i na forumima i u reviewima po netu da nisam prvi koji je primijetio da alesis monitorima lezi elektronika, konkretno techno/house.
i jos jednu sam stvar osobno isprobao, a to je kombinacija rock glazba i alesis monitori, i rezultat je bio porazavajuci. treba probat za znat.:wink:

Danny Lou 17-03-2008 07:59 AM

pa ako covjek ima ogranicen budzet onda treba od vise zala da izabere najmanje... ako se tako gleda onda su svi monitori ispod 1000 e krsh (sto i jeste tako) ali opet... jebem ga ide u krug

funksoulbrother 17-03-2008 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 195796)
pa ako covjek ima ogranicen budzet onda treba od vise zala da izabere najmanje... ako se tako gleda onda su svi monitori ispod 1000 e krsh (sto i jeste tako) ali opet... jebem ga ide u krug

ma ja se slazem da je nekom tko radi na monitorima skupljim od 1000eura
sjesti pred zvucnike od 300eura poprilicna kontracepcija - to je ona stara
o konju i magarcu. al onaj tko svoje prve bolje monitore kupuje za 300eura,
i ne zna za bolje, radit ce na njima i nece se zalit. :wink:
ma mene zanima, iskreno, mogla bi se i anketa jedna napravit, koliko je ovih
koji zagovaraju stednju i kupovinu monitora od 1000eura na vise, koliko je tih na svojim producentskim počecima adakle i imalo monitore skuplje od 1000eura. ili su to ipak u vecini slucajeva bili neki kudikamo jeftiniji monitori.
a uvijek se moze krenuti od jeftinijeg pa s vremenom doci od tog magarca
i do konjine. tu je i varijanta s bogatim tatom, al mislim da su ipak rijetki takvi
sinovi ovdje. :D

Danny Lou 18-03-2008 11:59 AM

imas para uzmi bolje, nemas para uzmi losije! i nema puno filozofije... 8-)

All times are GMT +1. The time now is 08:06 PM.