Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Line6 VST sada za 99$ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21508)

dadson 03-02-2009 07:38 AM

Re: Line6 VST sada za 99$

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 233641)

Nigde na Internetu nisam uspeo da pronađem ovaj model, jedino znam da je bio jedan od poslednjih koje je Framus proizveo. U međuvremenu sam se toliko navikao na ovakav izgled da mi je postalo potpuno svejedno.

Pozdrav

Da li si pogledao na sljedećoj stranici?

http://www.framus-vintage.de/

Ovdje bi moralo biti, znam iz iskustva :D.

awacs 03-02-2009 11:39 AM

Quote:

Originally Posted by dadson (Post 233823)

Gledao, gledao, naravno. Ali imaju samo neka tri Les Paul modela od kojih dva nisu kao ovaj, a treći nema sliku :rolleyes:

LAMPASH 03-02-2009 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by Mancha (Post 233822)
Pravo da ti kazem, gomila Amp modela me, rekao bih, samo odvlaci od izvlacenja maksimuma iz odredjenih. Od silnih pojacaja u Metal pack-u, potpuno mi je promakao prilicno dobri Soldano, koji je deo standardnog paketa.
Trenutno, za zvuk koji mi odgovara uglavnom koristim Dual Rectifier (koji ima malo vise "dupeta", Tripple Rectifier (malo suvlji, ali odlicno zvuci) i Engl Powerball (on mi se jako dopada, ne znam da li je verna simulacija, ali mnogo dobro i agresivno zvuci).
+ sve to u kombinaciji sa Pad switch-om kojim mozes prilicno promeniti karakter, ispada mnogo vise kombinacija nego sto mi je potrebno.
Pritom sam se vrlo povrsno dohvatio 5150, Bogner Ubershall-a, Big Bottom-a, Diesel-a, a nijedan marshall nisam ni pogledao :)
+razni impulsi i kombinacije mikrofona ...
Iz ove sprave je moguce izvuci vise nego sto vecina ljudi ima strpljenja da proba.
Iako ima taj "instant gratification" faktor, pa je moguce u startu dobiti upotrebljiv ton, moguce je dobiti i bas ozbiljne rezultate uz dovoljno eksperimentisanja.

Slazem se sa vecim delom tvog posta,Mancha:wink:.I meni je Soldano JAKO dobar za one mnogo masne leadove,emulacija te glave zvuci toliko masno da od nje slobodno mozes praviti cvarke:)

blags 04-02-2009 01:40 PM

+1 za soldano.Ali cu definitivno za zbavim onaj triple pack samo da nadjem nekog sa validnom kreditnom karticom.Sad kad sam zbavio koliko toliko pristojnu gitaru onaj hmmm fizzz(riza) koji mi je toliko smetao se drasticno smanjio.

blags 15-02-2009 06:23 PM

Hmmmm dobih mail od line 6-a.Pod farm plugin za moj toneport je 49$.do djavola oni bas izazivaju.:confused:

LAMPASH 15-02-2009 10:42 PM

Da,da,bas nas navlace zesce!Mene zatrpavaju mailovima svaki drugi dan,pocinju da smaraju odnosno spamuju!

awacs 01-03-2009 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by dadson (Post 233823)

Hehehehehehe, na?ao:D Bio sam budala ?to sam pretpostavljao da će biti navedena kao neki od Les Paul klonova (?to jeste), a model se zapravo zove 10680 tj. S-360. Ser.m im se u ?ifre :wink:

Ali gitara onako, ozbiljna gradnja - lepljen vrat, na "suvo" (tj. na uvo, bez pojačala) zvuči kao instrument i meni je sasvim dovoljna za moje sviračke mogućnosti.

Da ne pominjem to da sam je dvaput u ?ivotu (pre dvadeset godina) u afektu bacio na pod... I jo? uvek je to bolji instrument nego ?to sam ja instrumentalista :banghead:

A koja su tvoja iskustva sa Framusima? Imao si, ima?, zna? nekoga ko je imao?

LAMPASH 04-03-2009 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 236750)
A koja su tvoja iskustva sa Framusima? Imao si, ima?, zna? nekoga ko je imao?

E,moj drugar ima nekog Framusa koji vise nije framus jer smo budzili umesto singlova humbuckere(jedan Ibanezov V2 i jedan Jacksonov),nabacen je floyd i top-lock,pa ako te zanima koji je model ovog Frankenstajna koji solidno zvuci mogu da pogledam sutra.
poz!

awacs 05-03-2009 11:50 AM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 237202)
E,moj drugar ima nekog Framusa koji vise nije framus jer smo budzili umesto singlova humbuckere(jedan Ibanezov V2 i jedan Jacksonov),nabacen je floyd i top-lock,pa ako te zanima koji je model ovog Frankenstajna koji solidno zvuci mogu da pogledam sutra.
poz!

Pa ono malo originalnih Framusa ?to sam ja video u ?ivotu (samo par komada) su uglavnom bili od dobrog drveta i to im je bio jedini argument, ali jak :) Ne razumem se u drvo, ali te gitare su zvučale dobro "po sebi" (bez pojačala). Tako da se isplati bud?iti ih, po?to ima na ?ta da se bud?i...

Vidim da otkako ih je Washburn preuzeo imaju ?e?će cene (kodThomanna je najjeftiniji model 850?, a idu do 5K? :shock:).

Va?no je da je tvoj drugar zadovoljan i da ga instrument dobro slu?i. Ideja o gitari kao instrumentu se jeste menjala tokom decenija, ali ne toliko koliko ideja o bas gitari, tako da masa tih starinskih gitara mo?e da slu?i i danas.

Pozdrav

alen 27-07-2009 09:42 AM

Pokusao sam da se informisem na Line6 sajtu ali nista nisam pohvatao,mnogo su mi nejasni,gear box,pod farm,za ovo,za ono,besplatno nije besplatno.Imamo POD XT PRO sa tri packa plugova u njemu i treba nam varijanta da ga koristimo kao VST.Probali smo besplatan gearbox sa sajta ali se Nuendo rusi pri podizanju a kad se plug i uspe podici nema zvuka.Sta nam valja ciniti,dali uzeti POD FARM i dali ce raditi sa XT PRO i koja je razlika u odnosu na Gear Box koji takodje postoji kao VST?Znaci imamo hardver i packove u njemu,treba nam VST svega toga,Gearbox ili Pod Farm?

Hvala

All times are GMT +1. The time now is 03:30 AM.