Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Folk(Narodna)muzika (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20908)

ANITA 31-12-2007 03:54 PM

Re: Folk(Narodna)muzika

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 185222)
posle kazite ko rusi ovaj Thread!!!!!!!!!!!!

opet ste promasili temu vratite se na prvi topic i molio bi samo one koji se ozbiljno bave i zive od ovakve muzike da odgovaraju.
Nepotrebno je da razglabamo o pevacima ko je bojli a ko losiji ko je ko zvuk testere a ko ko zid kad se rusi.
Anita ako imas ingerencije ko sto vidim da imas ti prva treba da se drzis pravila i pravilnika a ne da komentarises pevace na tako neprimeran nacin.
Mislim da nije lepo.....

Ja uopce nisam komentirala pjevače. JA sam samo rekla da bi lakše BILO ODLUČITI između druga dva zvuka, nego "zvukove" ta dva pjevača. :D

Pogledaj, stvar je ionako krenula u šaljivom smjeru, a ja nastavih u istom. Sorry..

master29 31-12-2007 04:36 PM

......

master29 31-12-2007 04:42 PM

.......

DaBear 31-12-2007 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 185260)
Izvini kako se to muzika provlaci kroz BREKJ i obrnuto,jel to nesto novo u muzici?????Zar BBRREEJJKK nije ritmicki pojam?mozda sam muzicki nepismen
il sam to izostavio dok sam skolu zavrsavao.

sto se toliko zestis?

nema veze, sve je ok....niko nikome nista ne osporava! opusteno..

Sandzama 31-12-2007 05:33 PM

A veceras ce se vecina provoditi negde uz zvuke mrskog nam turbo-etno-chetno melosa :))))

Sve najbolje u 2008. godini

Sandzama

cAAc 31-12-2007 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 185259)
Dobro mozda si u pravu,mogu da sanjaju zbog trzista.Eto ja sam radio Lepu Brenu koja je taj album prodala u 980000 primeraka.Dali danasnji muzicari ma kojom vrstom muzike da se bave mogu toliko da prodaju?
Razmisli!!Glupo je meriti vreme,zemlje i trziste.Aj reci mi kojom muzikom da se bavis ovde pa da bude toliki tiraz ili ti ako se bavis muzikom preko jel si zakaco i desetinu ovog tiraza i dali ces ikada?

Zavisi sta podrazumevas pod ozbiljno.Nisam ukapirao sta si hteo da kazes.

Biber,Paganke,Sanja Ilic i Balkanika,Biljana Krstic............da ne nabrajam

dobro LB i narodna nekad ,procitaj sta sam napisa o narodnoj nekad i ako ista za mene nije bila narodnjak.Muzicki uticaj na svetsku scenu?(znaci kvalitet).Pod ozbiljno ti je u zagradi.Ne znam sta si sad mislio nabrajajuci mi Sanju Ilic ,Balkaniku ,znam za sve njih ali ih je malo i retki su i odlichni znas sta ti se potura pod etno ovde ,neki turbo etno itd
Pod brejkom sam mislio na Break Beat pa me chudi da bar nisi ni naslutio o chemu se radi ili me ne chudi
I ne znam sto te pogadja ova prica i zelis da me ubedis u suprotno (ne moguce) .Samo sam naveo stvari koje su ocigledne i masovna su pojava i naravno da ce uvek moci da se nabroje i ljudi koji se kolko tolko trude da odrze kvalitet ali oni nisu ti koji drmaju i tresu .
Naravno gledaj ovo kako hoces ali ti poslednji zvucis kao da bi da promenis nesto na bolje .Sama cinjenica da ne komentarises kradje koje sam pomenuo ,da ne komantarises pesme koje su pravljene da bi se izmuzle pijane musterije ,da ne komentarishes kolko je dugo kod nas neka pesma hit dok ne ode u zaborav itd idu prilog toj mojoj tvrdnji(pricam o pesmama danas i nemoj stadion u Rumuniji itd i koje se neprekidno vrte po TV i radio stanicama ).I daleko da sam neki strucnjak ali ne pamtim kad sam se u kafani opustio uz neku novokomponovanu .

idekius 31-12-2007 06:31 PM

'Ajde, 'ajde gospodo... soske nervoza? (chemu nervoza) ? :D

Cool i dobar provod vecheras :pijanci:

I nemoj sluchajno da se oderete od alkohola, pa da dodjete ovde i :shit::asskick::rafal::mlotek:

:):):) :wink:

master29 04-01-2008 11:57 AM

srecan nova 2008.

allegrosteva 21-02-2008 04:16 PM

Pozdrav
Trudio sam se i trudio da ne napisem nista na ovu temu, al MOOORAM.
Da se razumemo odrastao sam na muzici koja je daleko od narodnjaka, zato mi je i bilo tesko da budem realan i da priznam sebi da su (kod nas) narodnjaci pobedili.Dok su se "rokeri" fensirali, dizali noseve, kad su ostali bez ideja nastavili ocajnicki da kradu medijski prostor od ljudi koji su mozda imali sta da kazu, a u isto vreme se podsmevali narodnjacima-fama da su zabavnjaci jedino pravo je isparila i oni "seljacici" su pooobeedili.I niko drugi nije kriv za to, ni politika, ni ratovi, samo sujeta.Ja nikad nisam cuo od narodnjaka da pljuje po nenarodnjackoj muzici(desilo mi se da mi je Ljubisa Belkic, covek koji svira ciganiju ceo zivot kod kuce svirao mocarta na midi gitari savrseno)ljudi gledaju svoja posla i RADE.Dal je lepse ovo ili ono diskutabilno je i jako je glupo ono atachovanje onih bljuvka narodnjaka.Ima ih ko pleve naravno ali zar ih nema i na drugoj strani.Ja znam da su oni kod nas rok ikone ali moze li mi neko objasniti ono "ti nisi Julija ja nisam Romeo nocas sam nesto gadno pojeo", a gde su oruzjem protivu... pa boje pa kristali, o vecim facama da ne pricam"duvaju promaje kroz vrata naroda tuda smo prosli ti i ja davno nekada" alo bre! pa onda-da ne pricam o tome koja je ralika u poznavanju muzicke teorije na jednoj i drugoj strani.
Cak i onima koji su totalni sund moram u neku ruku da odam priznanje na poslovnosti, bore se ljudi, a kod rokera imamo jednog jedinog matorog bradonju koji se bori da ne dozvoli nijednom mladom bendu da se priblizi njegovim pulenima osim u sluzbi velicanja istih.Dodje Pedja Simovic posle London Guitar Institute-a i na odmoru sa berklee-a trazio da napravi svirku u skc-u, nisu mu dali jer "nije dovoljno poznat"alo bree!
Niko nije kriv osim nas,krivim nas i sto smo dozvolili da zbog glupe tastine i pogresnog lobija masa klinaca ode na drugu stranu. Pre su bar imali crvenu jabuku, pl.orkestar sta sad imaju samo...
SRAM NAS BILO
P.S.nadam se da nikoga nisam uvredio, bar mi to nije bila namera, trudim se da budem objektivan-i sve ovo je samo moje skromno misljenje

Danny Lou 21-02-2008 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 192144)
P.S.nadam se da nikoga nisam uvredio, bar mi to nije bila namera, trudim se da budem objektivan-i sve ovo je samo moje skromno misljenje

ovo uopste ne moras da govoris... kad si cuo da se neki narodnjak izvinuo za nesto sto je rekao? mada kad bolje razmislim bas u tom p.s.-u je razlika... :wink:

All times are GMT +1. The time now is 12:12 AM.