Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Scope v5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20577)

zvincic 10-01-2008 02:04 PM

Re: Scope v5

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 186327)
probaj za pocetak apdejtat drijvere od kompjutera!

klikni desnin misem na my computer i odaberi: properties/hardware/device manager/
sad klikni onaj mali plus do computer i onda desnim misem na ACPI i odaberi update driver.
izaberi instal from a list or specific location (advanced) i klikni next
u prozorcicu koji ti se otvori oznaci don't search. i will choose the driver to install.
u prozoru koji ti se otvori izaberi advanced configuration and power interface (acpi) pc i pritsni next i zatim finish.

mislin da bi ti ovo trebalo rijesit problem smrzavanja.

[padobranac]

radi li tvoja zvijerka kako treba? :)

[/padobranac]

SandRob 10-01-2008 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 186346)
[padobranac]

radi li tvoja zvijerka kako treba? :)

[/padobranac]

sa dva pulsara radi fantasticno! :da:
kad dobijem uade i licida, vidit cemo sto ce bit.
ma, morat ce radit. ova ploca, sto si mi je priporuci, je tako genijalna da se sve moze ustimat... hm... nadan se da ce necu ugrist za jezik. :)

zvincic 10-01-2008 03:26 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 186349)
sa dva pulsara radi fantasticno! :da:
kad dobijem uade i licida, vidit cemo sto ce bit.
ma, morat ce radit. ova ploca, sto si mi je priporuci, je tako genijalna da se sve moze ustimat... hm... nadan se da ce necu ugrist za jezik. :)

odlicno!

bas mi je drago :)

a sa uadima bi tribalo sve bez frke, pcie x1 sabirnica nema veze sa PCI sabirnicom tako da bi pulsari i dalje tribali bez problema...pulsirat :D

SandRob 10-01-2008 03:47 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 186356)
odlicno!

bas mi je drago :)

pcie x1 sabirnica nema veze sa PCI sabirnicom

a je li?! a valjda ce radit.

zvincic 10-01-2008 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 186360)
a je li?! a valjda ce radit.

pa po dijagramu nemaju veze jedna sa drugom, bez obzira sto obje kontrolira ich9r

:wink:

psionic 11-01-2008 01:06 AM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 186327)
probaj za pocetak apdejtat drijvere od kompjutera!

u prozoru koji ti se otvori izaberi advanced configuration and power interface (acpi) pc i pritsni next i zatim finish.

mislin da bi ti ovo trebalo rijesit problem smrzavanja.

Hvala na ovom savetu, pokusacu kasnije, nego kazes da sve radi odlicno.

Ajde probaj sledece:

Ovori jedan control room. Vezi mu test izlaz za ulaz 1 na primer. Odaberi u panelu ulaz 1 a izlaz 5. Zatim povezi izlaz 5 na neki od fizickih izlaza. Naravno u panelu Control Room-a ukljuci Test Generator.

Znam, mozda zvuci glupo sto sam bas zapeo za taj control room, ali ako to zeza i kod nekog drugog, znaci da ima i ostalih bagova takodje, kod drugih ljudi. Da li to ljudi ne primecuju, ili ne obracaju paznju ... :banghead:

Pozdrav, hvala unapred na odgovoru :)

psionic 11-01-2008 01:27 AM

Probao sam da update-ujem drajvere i dobio sam samo jedan procesor :cry:
To sam i ranije pokusavao i tako radi stabilno, ali sta cemo sa drugim jezgrom ? Nekako mi je glupo da imam core 2 duo koji radi u single ( compatibility ) modu.

Ako i ti drzis taj acpi mod a ne multiprocesor acpi, onda je logicno da ti radi dobro. Probaj da vratis na multiprocesor ACPI i onda vidi sta se desava, jer ja sumnjam na njihove drajvere, koji su pravljeni u doba pentiuma 1 !

Malo je zeznuto da se greska ustanovi, jer nekad prodje i po sat vremena a da sve radi. Onda sam otkrio da kada saljem vecu kolicinu podataka preko midija, problem nastaje skoro odmah - na primer sviranje na midi klavijaturi moze da potraje i sat - dva pre nego se zaledi, ali kad saljem i modulaciju ili pitch, onda umre brze. Naravno probao sam sa filtriranjem active sensinga, nije pomoglo.

Pozdrav.

SandRob 11-01-2008 09:00 AM

ne znan sto se u tebe dogadja.
ja drzim advanced configuration and power interface (acpi) pc i imam sve 4 jezgre. kompjuter, ne da radi, nego leti.

bdv: ja nisan konpjuteras i do ovog setinga san dosa po sistemu corave koke, ali san se uvjeri da radi najbolje! ja san ima velike probleme sa starom plocom i kad san prebaci u ovaj mod sve je proradilo.
neki dan me zva kolega koji je ima isti problem ko ti (smrzavanje) i on je problem rijesi prebacivanjem u ovaj mod.
cak on ima slicnu konfiguraciju tvojoj! luna + procesor sa dvi jezgre.
u advanced configuration and power interface (acpi) pc modu ja ne vidim nikakve razlike, osim sto pokaze samo 16 irq-ova, ko da je standard pc mod. sve ostalo, koliko vidim, radi potpuno isto, a u ovom slucaju, bolje.

a koji midi keyboard koristis? da nije neki roland?
ja san nekad ima problem. ostajale su mi note, a neke nebi odsvirale. onda san na master keyboardu (roland a33) iskjuci midi clock kojega on salje po difoltu i to je rijesilo problem. sa jacim kompjuterima ne moram nista dirat. sve radi bez greske.
mozes probat stavit midi filter iza midi sourcea pa u njemu filtrirat ono sto ti ne treba.

SandRob 11-01-2008 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 186407)
Hvala na ovom savetu, pokusacu kasnije, nego kazes da sve radi odlicno.

Ajde probaj sledece:

Ovori jedan control room. Vezi mu test izlaz za ulaz 1 na primer. Odaberi u panelu ulaz 1 a izlaz 5. Zatim povezi izlaz 5 na neki od fizickih izlaza. Naravno u panelu Control Room-a ukljuci Test Generator.

Znam, mozda zvuci glupo sto sam bas zapeo za taj control room, ali ako to zeza i kod nekog drugog, znaci da ima i ostalih bagova takodje, kod drugih ljudi. Da li to ljudi ne primecuju, ili ne obracaju paznju ... :banghead:

Pozdrav, hvala unapred na odgovoru :)

izgleda da je zaista bug u pitanju! sve radi osim kombinacije sa petim izlazom.
imas pravo!

psionic 11-01-2008 09:51 AM

Znaci nije samo kod mene... OK, hvala na pomoci.

Kupio sam svoj sistem pre 2-3 godine - ali od nekog mog prijatelja, pa sam bio ubedjen neko vreme da mi je uvalio neispravnu karticu...

Nego, vezano za ACPI... Ja koristim komp u razne svrhe, izmedju ostalog i za 3d rendering. Imam 2 windowsa, jedan je za svasta, a drugi je za audio. E sad, u programima kao sto je DAZ Carrara, kada ukljucim render, pojave se 2 kockice koje reprezentuju 2 procesora. Sada imam samo jednu :cry: Zatim kada pritisnes ctrl+alt+delete, pojavi se task manager. U njemu ima onaj dijagram iskoriscenosti procesora. Tu sam imao 2 dijagrama, a sada samo 1. Ti bi trebao da imas 4 za quad core. Sam procesor rasporedjuje podatke po jezgrima, tako da ne bi trebalo da to mnogo remeti ili menja brzinu rada, ali programi vide kompjuter kao single procesor i optimizacije u samom programu za vise jezgara nisu aktivne. Na primer u Nuendu ima multithread opcija, znaci on nece moci da raspolaze sa oba procesora.

Interesantno je da nikad nisam imao problema sa zaglavljenim notama i ostalim, sem sa tim zamrzavanjem, a vidim da dosta ljudi ima i neke druge probleme - na primer pucketanje, zaglavljivanje nota, sum i tako dalje.

E, da, imam KORGovu klavijaturu i imam taj filter u njoj. Kad sam probavao midi, stavio sam monitor i nikakav sensing nije isao u lunu. To je taj tempo ili kako ga sve vec ljudi nazivaju ( ima komanda na klavijaturi - tempo off :) )

Na forumu, ljudi sa MAC platformom nisu imali ovih problema sto jasno govori da je u pitanju drajver. Dakle - nek rese te probleme u najnovijoj verziji i imace stvarno dobru stvar - ne znam kakav je uad, ali ovo je super kad radi...

OK, izvini na ovolikim tekstovima i hvala :)
pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM.