![]() |
Re: Sampleriiiiiii
pozdrav da li neko zna gde se moze nabaviti 64mb edo rama u jednom modulu?
|
Imam Emu ESI4000....128Mb RAM, Turbo Card,2x9GB SCSI Hard dive-a i jedan SCSI CD Rom, Radi super... Trenutno koristim semplove sa Emu diskova ali za nedelju dana mi stize update iz Chicken systems-a pa cu da prevedem korgove semplove u E-mu format.... Javicu kako radi....
Kad smo vec kod semplova... Jeftino prodajem CD semplova za Triton LE |
Quote:
:rotfl:
|
ima back light
stisni display pot unutra i upalit ce ti se backlight |
Quote:
A i navikao sam na to prokletstvo. Eto... več 5-ti LCD backlight da mjenjam (Wavestation A/D, SY-77, D-70, D-550). Najgora nočna mora bio je SY-77. Nikako folija nije htjela izač. To me toliko isfrustriralo da sam počeo to trgati skalepom i oštetio kontakte na gumicama LCD-a. I tak osve završim, upalim i fali mi pola slova na LCD-u. Ajmo brate ponovo rastavi, pa počisti i ispoliraj sve mikrokontakte - hvala bogu radilo je! Inače samo rastavljanje SY-77 dok se dođe do LCD-a je otprilike sat i pol posla! A i D-70 je bio priča za sebe....ali neću sad, pošto ga moram još jednom otvorit zbog kontakata..... P.S. Bez digitalca, slikanja i grupiranja šarafa u grupe, to nema teorije poslje sastavit !!!! |
Ljudi, ja licno mislim da se sve vase teorije o tome sta bolje "masnije" 'deblje"
zatim "In Your Face" i ta podela na bitazu i sampling frekvenciju NE SLUZI NICEMU osim da se mlati prazna slama. Sto se samplera tice, nit' je Rogi u pravu kada tvrdi da su stari sampleri sa bednom memorijo bolji od ovih novih (niko nije toliki ludak da pravi nove semplere koji su bilo po cemu losiji od starih, pa kome da ih proda?)niti su u pravu ovi sirovi ITB - manijaci, koji misle da je u zivotu dovoljno imati samo komp istotinak piratskih plugova.... Stvar je samo i iskljucivo u licnom ukusu, ili sta ko smatra prakticnijim. Kada se vodila neka diskusija ranije po tom pitanju, nije me mrzelo da probam ISTI sample na kompu (MAC G5, FireFace 800, EXS 24) i da to uporedim sa samplom na AKAI Z8. Vrlo slicno, ali ipak ima razlike, po meni, u korist AKAIa, zato sto je malo veci "drekavac"i cini se da za nijansu bolje izlazi iz mixa, uostalom kao i svaki hardware u odnosu na software zar ne? Dakle definitivno objektivno prosudjivanje ne moze doci u obzir, barem kada se o ovj tematici radi... SRETNI PRAZNICI SVIMA!!!!! |
Sampler je onoliko dobar koliko dobre konvertere ima.
|
lepo kaze Sloba...mlacenje prazne slame!
konvertori..ok..ali nebitno! Svi znamo da je William Orbit uradio CEO Ray Of Light album (Madonna) sa 2 S3000!! I dan danas ih koristi i ima 4 komada, jer smatra da bas i bubanj iz Akai izlazi bolje nego sa soft samplera... Ali kod samplera je (bar za mene - koji nekad imam puno da odradim za kratko vreme) vaznije nesto drugo! Kako se lako radi sa njim...kako se lako edituje / sampluje / prave grupe itd...kako brzo ucitava library i koliko je lak za traznje..da li "lojdujes" sa floppyija, CD ROMA, HD-a itd....koliki RAM sve je bitno... Neki moze da ima dobar zvuk i konvertore ali da je totalno bez veze za rukovanje u profesionalnom envajromentu..itd Moj Synclavier ima ludilo konvertore ( 2 po izlazu..16BIT za prvu polovinu sampla i 12BIT za rep !! Masno, debelo, ali u velikom broju slucajeva nemam vremena da samplujem u njega ili konvertujem samplove, RAM je 32MB (meni licno dosta, ali ponekad ne mogu da drzim sve u RAMu..) itd... Neko ko samo sedi kuci i pravi zvukove (chmara) kao hobby, nemoze da zamisli i uporedi kako se doticni sampleri ponasaju u studiju, kad sat kuca itd.. dakle..prazna slama..pljampanje... PS Meni je i daje S6000 glavni sampler, prosto iz razloga sto se jos nisam odlucio kako i koji soft sampler da integrisem u sistem!! Imam aKsys software za njega na Macu, drag & drop samplove iz Tools u njega i obrnuto, browsing i sve ostalo...imam i 60GB internal HD i tonu CD Rom-a, ali je sporo i zato cu uskoro da se prebacim na soft.. |
Quote:
Sampler je onoliko dobar, koliko se njegovom rukovaocu SVIDJAJU njegovi konverteri, zar ne? |
Quote:
Taj koji je to izumio mora da se jebeno razume u tematiku, jer nikom drugom osim njega nije jasno ?ta to znaći. |
All times are GMT +1. The time now is 04:33 PM. |