Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Apple Logic Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19384)

gregor z 14-09-2007 09:15 PM

Re: Apple Logic Studio

evo i mene.....posle 12 godina na Cubase (od Atari 1.0 do SX 2 na macu-imao i godinu dana Pro Tools TDM:o ), promjenio za Logic Pro 6 (sada 7.2) i nikad nisam ni malo po?alio, samo sam si celo vrijeme govorio ?ta sam toliko dugo cekao.....LOGIC RULES!
A isto sam u poslednje vreme puno radio u Nuendu sa audiom i veoma mi je cool, ali ako zbrojim sve mane i prednosti Logic mi je je jo? uvijek bolji.
Ima Nuendo neke super fore koje Logic nema ali ima Logic mnogo vi?e stvari koje trebam svaki dan koje ima Nuendo idiotski rije?ene.....

I LOVE LOGIC!!!!:D

roginator 14-09-2007 09:35 PM

pa da uzecu i novi MAC!!!

bole 14-09-2007 09:51 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 169733)
Ova tema me interesuje tako da nemam nameru da je preskacem zbog odredjenih clanova koji ne znaju sta je dosta.

Ako neko sa 50+ godina ne zna kada je dosadio sa svojim kuknjavama i popovanjem sta je prava stvar, kao da on jedini zna sta valja, onda je to po prilicno zalosno.

Uvek se branis da ti iznosis samo svoje misljenje a pri tome ismejes sve ostale koji ne misle tako na vrlo fin i tebi svojstven nacin.

Svako treba da da se potrudi da ga drugi ljudi cene i poshtuju, ako mu je do toga uopste i stalo na prvom mestu, a ne da se konstantno samosazaljeva i smatra sam za sebe kako je on nesto zasluzio i pri tome se stalno izvinjava kako nece da smara. :banghead: ...

I poslednje, nisi jedini koji ima ORIGINAL software na ovom forumu.
Dosta ljudi ima mnogo skuplje programe od tebe pa ne zvone na sva zvona i ne prozivaju ostale koji to nemaju.
Licno imam original Nuendo 3, i koga zabole za to na kraju? Nikoga ;)...moj izbor.

Ajmo o temi ali bez polivacina tipa Logic je najbolji na svetu ostalo je shit, to neka svako sam za sebe proceni.

Logic nece ugroziti Nuendo 4 ( koji ce se pojaviti sledeceg meseca) jer nisu u istom rangu i razlicite ciljne grupe poslova.
Ugrozice, kao sto odavno jeste - sto nije nista novo, Cubase 4, i licno mislim da je u sekvencerskoj ponudi Logic bio i ostao ispred CSX3 i C4.

Ovim potezom Apple je uspeo da zainteresuje mnoge iskljucive zagrizenike Steinberga ( Cubase user base), buduci da je cena/kvalitet apsolutno ne pobediva.

I sam razmisljam o kupovini istog, stoga me ova tema interesuje da cujem sta imaju (pametno da kazu bez mudroserije) Logic korisnici.

ovo je toliko ne potreban komentar....

meni licno je vaznije misljenje slowstara nego moritza samo i iskljucivo zbog uspijeha u poslu... a do uspijeha se dolazi nacinom razmisljanja...

ja necu sam da procijenim sta je bolje je moze da bude skupo...

ne razumijem moritz zasto razmisljas o kupovini logica ako mozes da zavrsis posao sa nuendom ili cubaseom

Oggy 14-09-2007 11:13 PM

Ja bih voleo da saznam sta to u Logicu moze, a u Nuendu ne ili sta je to bolje kod Logica u odnosu na Nuendo?
Moj prvi susret sa Logicom je bio sa verzijom Platinum, a poslednji pokusaj da Logicu dam sansu je taj neki "poslednji za PC, 5.5.1 napr... I tada je to bilo "zbog drugih", ali me je uzasno odbijao sam interface koji je uzasno neintuitivan i licno meni, nekako gadnjikav.

Ja svakodnevno, godinama radim i do sada nisam imao primedbi na Nuendo. Na sebe da, na ljude da, na razne stvari, ali ne i na softver. On radi tacno to sto treba (barem po mojim utiscima), ima mnogo korisnih funkcija za korigovanje sviraca- amatera, tj "sviraca (pevaca) u pokusaju" koji su najcesci. Ne rusi se, ne zakida od plate... :)

Zaista, sta ima Logic sto nema Nuendo (molim samo da se ovo ne pretvara u svadju jer me zaista zanima konkretan odgovor)

sRce 14-09-2007 11:42 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 169790)
Ja bih voleo da saznam sta to u Logicu moze, a u Nuendu ne ili sta je to bolje kod Logica u odnosu na Nuendo?
On radi tacno to sto treba (barem po mojim utiscima)...

Prijatelju i ako si im rek'o... :mrgreen:

Oggy 14-09-2007 11:46 PM

Ma nisam im "rekao", vec sam zaista pitao.

Moguce je da nesto previdjam, pa ako je tako, voleo bih to da znam. Nisu nedostizne pare da se predje sa jednog sistema na drugi, ako za to zaista postoje pravi razlozi.

Max 14-09-2007 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 169790)
J
Zaista, sta ima Logic sto nema Nuendo (molim samo da se ovo ne pretvara u svadju jer me zaista zanima konkretan odgovor)

1. Daleko bolji i cvrsci midi tajming ( ali posto nemas neke specijalne midi akcije , onda to i ne osecas )

2. Milion puta bolju groove kvantizaciju ....

Za sve ozbiljnije matrice , programing bubnjeva radimo na logicu ( i ako ja sma ne volim mnogo taj program )

3. Kvalitet efekata koje dobijas sa programom je mnooogo bolji od Nuendovih ( ovo takodje na nas nema uticaj , jer te efekte ni ne koristimo )

Eto za pocetak ..... verovatno ce ti logic useri reci jos nekolik stvari

Pozdrav

roginator 15-09-2007 12:05 AM

nema milion losih plugova ko nuendo
sound je bolji..( bar za moj ukus)
nema natezanja sa 100 prozora
LOGICAN je
JEDE 30% MANJE CPU poWera nego nuendo s istim Plugovima

a sada i kosta 25% od cijene Nuenda

e da MAX..JEBENI MIDI TIMING!!!!!!!

2 godine sam radio u nuendu i nisam bio zadovoljan..LOGIC mi je bio jako nerazumljiv..morao sam ga naucit kada sam remixirao DINU koji pobjedio na 1 djecjem eurosongu...OD TADA nakon 10 dana muke ...NEDAM VISE LOGIC....jebeni software!!!!

Max 15-09-2007 12:26 AM

Moram da te ispravim

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 169805)
nema milion losih plugova ko nuendo

Slazem se mada je irelevantno ko ima lose plugove iz dva razlloga

1. Mnogo je bitnije da ima DOBRE plugove , mada ovo u nasoj zemlji nije neka prednost , zbog piratizovanog software a

Quote:

sound je bolji..( bar za moj ukus)

Sound je isti , kontrafazirane matrice se u potpunosti potiru , tako da to nema veze sa ukusima ......

Quote:

JEDE 30% MANJE CPU poWera nego nuendo s istim Plugovima

Logic 5.51 , koji je zadnji za PC trosi zapravo za komicu vise CPU sa istim plugovima , da ne pominjemo da vidi samo 1 GB ram a

Quote:

a sada i kosta 25% od cijene Nuenda

e da MAX..JEBENI MIDI TIMING!!!!!!!

Sa ovim se slazem

Pozdrav

roginator 15-09-2007 12:31 AM

moje iskustvo je takvo ..ono sto sam napisao stojim iza toga!!!

ej Max kava u BG oko 20tog??????? jel moze

All times are GMT +1. The time now is 11:59 AM.