![]() |
Re: VA synth - predstavnici i karakteristike
to je real time PWM
|
Quote:
Mnogo je prosto... majke mi.... :mrgreen: |
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=GkR6JpRMeWo |
mislim da se mi tu malo gubimo oko vokabulara i definicija.
biti "sound designer", isto kao i biti "stolar", ili "vodoinstalater" u 99% slucajeva podrazumjeva da ti je to POSAO, bilo povremeni bilo stalni, i da neko misli da si dovoljno dobar da bi riskirao dajuci ti projekt da ga odradis vrhunski (ili sj*bes). ako se ja doma igram sa stolarijom i napravim si nekakav stolić, dali sam ja "stolar"..? mislim da nisam.. ako se igras sa sound designom, i to zna tvoja cura i par frendova, dali si ti "sound designer"? drugim rijecima niko ovdje ne obezvredzuje amaterizam (jer mnogi su naucili i izrasli u profesionalce iz pukog igranja), nego se samo radi o definiciji rijeci. mislim da prica o Vangelisu nista ne dokazuje, jer vecina sintova, pogotovo iz ranijih albuma je analogna i bez memorije, i dali on mjenjao ili ne na odredjenoj masini, sve te soundove je ionako ON napravio, i nasao pravi nacin kako da ih svira sto tipkama, sto istovremenim sarafljenjem po potovima (sto jako cesto koristi, da bi sint "ozivio"). drugo, ko misli da on nije radio sound design, nek poslusa sto je radio od CS-80 na , npr. "short Stories" sa Jon Andersonom. to nisu nikakvi preseti. bre. ako izuzmemo trademark brass i strings preset na CS-80, statisticki gledano Vangelis je sve samo ne preset-man, makar se ponekad nije libio ni toga ako su mu legle u aranzman (npr. JD800 "Heart Of Space" i sl.). u vrhunskoj glazbi nema mjesta snobizmu, ako ti radi koristis, ako ne .. ne koristis. sve u svrhu krajnjeg cilja. pa i Jarre je iskoristio sve tvornicke presetove sa Synthexa na Rendez Vous, ali je i trebalo napraviti sve sto je slozio na arpu 2600 i VCS3 itd itd. |
Kao sto kazes-nemam nista protiv preseta, ako umes da ih dobro upotrebis. Isto kao i kad uzmes neki loop-iskoristis stvar koju je neko drugi pripremio da bi tebi ubrzao i olaksao rad:) Nekima ni najbolji preseti na svetu ne mogu pomoci,ako nemas shlifa za to dzaba ti sve.
|
Quote:
|
Quote:
Skinem sve demoe, naučim manual od korice do korice (zami?ljam da radim na synthu), pratim cjene, slu?am starije (Cluster, Roginator), tugujem mjesecima, kad dođe povoljno, kupim! Jedina kritika bila je za JP-8000 bass. To mu je slaba strana kada ga recimo uopredi? sa najobičnijim MKS-50 (Alpha Juno) koji imam BOMBU od bassa u odnosu na njega!! Ali doslovno! Neznam dali su unutra stavili sub generator ili bass booster, ali točno tako zvuči kada zatvori? filter. A ono ... uređaj običan 1 DCO synth !!!!!!!! Quote:
Quote:
Koliko ploča je izdao Eric Pershing? A zna? dobro da je gore spomenuti napravio sve one legendarne waveformove i patcheve na D-50, Super JV-1080 i sl... Bob Dylan je prodao vi?e ploča od njega... Molim ljepo.... Quote:
Quote:
Ali mi dao ne?to totalno opako u zauzvrat! :mrgreen: Quote:
Ako ti meni npr. zada? da ti napravim da JD izgovori rječ "JAJE", ja ću ti to napraviti. Kada tom liku zada? da to isto napravi, on će i dalje samo besciljno okretati ?arafe, a taj zvuk nikad neće dobiti. A to ?to on SAM SEBE naziva sound designerom, to ide na njegovu sramotu. Takvih ima? na Harmony Centralu koliko god oće?... Imaju različita imena, ali svi se jednako pona?aju: glasni i puni sebe u početku, ma glavne face(!), a kada ih pita? da ti poka?u neke konkretne radove, odjednom nestaju i nastaje muk. Pozdrav! |
eee idem sad u studio pa da JD izgovori " JAJE i KOBAJE"
;) |
@goasia
Nego..čujem da prodaješ Neptune 2. Pa što bi? Jesi isprobavao raditi feedback preko njega, miksete i efekt procesora. Staviš izlaz da ti modulira frekvenciju (FM) i možeš totalno kaotične zvukove da dobiš, pošto ti novi harmonici koje si dobio FM-mom opet ulaze u synth i stvaraju nove i tako u beskonačno. Tu je efekt procesor koji napravi mali delay, čisto da nemaš čisti feedback / distorziju. Također preko miksete (u direktu) možeš da radiš primitivni Physical Modelling sa filterom od Neptuna. Složio sam jednu frulu..... ma totalno bolesno zvuči. A tebi za Gou.... uhhhh ko stvoreno. |
sad se jebavam sa Prodigyjem namestio mu scaling i ustimovao, pa kako se lepo ugrejava tuning stalno ide gore i nikad da stane ... interesantno kako je Neptune stabilan a dok mali MFB Synth 2 isto non-stop seta, Doepferu treba pola sata pa onda dva sata je stabilan ... :mad:
linkujes dva analogna i eto si supersaw i to nepredvidljiv :o iskreno nisam puno experimentisao sa Neptunom , uglavnim mu skuzio bazni sound , pa kad mi treba nesto tako fuzzy , raw analog sound onda se prihvatam njega , no nikada dosta zvukova jer vrsta goatrensa koji radim bas zahteva puno tzv sounddizajna sad sam zavrsio materijal i bas sam sprzio mozak |
All times are GMT +1. The time now is 05:16 PM. |