![]() |
Re: Bolji, Gori, Najbolji, Ubica...
ljudi meni ne ide u glavu kako neko moze da "do tona" kopira nesto i dici se sa tim!!??!?!?!??! da ne navodim sad jer iskreno i ne znam.... ali mislim da je to nesto sto izlazi iz muzike i zalazi u neke druge sfere. zato nam je muzicka scena u k*cu
|
Quote:
|
slažem se s baltazarom (tj. kinezima) da je muzika ogledalo stanja svijesti (i obrazovanosti)...
kod nas je nastao turbo folk kad je krenuo rat i loša vlast, besparica....dajte narodu malo više para, niko više neće kukati, malo će se više putovati, ljudima neće biti glavna misao kako pregurati do prvog nego na koji će sledeći koncert, u koju će sledeću državu putovati... lako bi se podigla kulturna svijest naroda....ali kome to odgovara. Ne nalaze se lako (diplomirani) robovi koji rade i subotom za 400e...niko nam nije kriv, sami biramo vlast. Meni je to neshvatljivo, isti ljudi već deceniju ipo seru po televiziji istu stvar, nikako da se pojavi neko da promijeni ovu našu debilnu političku atmosveru. To me stvarno deprimira, a od politike sve kreće....i ekonomija i kultura zavise od toga...naravno da nisam rekao ništa novo, ali ne treba se čuditi zašto nam je muzika ovako glupa. Prosto me čudi kako je bar slika u redu. Moglo bi se reći da su nam kolege koje rade video produkciju ipak otišle klasu ispred, jer bogami kod nas se može vidjeti i par dobrih spotova...šteta što se najbolje doživljavaju sa MUTE. Jes da je lakše slikat polugolu guzicu, ali ipak...:rolleyes: |
Re: Najbolji ...
Quote:
Citat: 'Ja mislim da bi Brega trebao jednog dana da razmisli na moje 60 i pet kompozicije - to govorim javno jer ja ne mogu da mu to ka?em, evo sad imam priliku. Dao sam mu 60 i pet pesama, za njih mi jo? nije rekao ni hvala. Neka malo promisli, pa da donese odluku koliko to ko?ta! I da me lepo zove i da mi to isplati. Ni?ta drugo. Kao prijatelji smo, kao drugari, ovamo, ni?ta ...' :da: :cool: Ako nekome do sada nije jasno koliko su povezane kultura i politika, neka mu bude jasno da su lopovi i u jednoj, i u drugoj. Muzika je stanje svesti. I jo? jednom, haj'mo svi: ?abana Bajramovića za Ministra Kulture :D |
Re: Ubica TurboFolka
"Ono ?to se u nas uobičajno smatra narodnom muzikom, naročito novokomponovanom ili turbofolkerskom, jeste često, gotovo uvek, skarabud?is poku?aj da se zvuci navodne narodne tradicije prilagode ukusima svetske đubre-kulture putem transplatacije disko ritmova. Ovo nije predstavljalo smetnju da se, čak i u okviru takvih propozicija, etabliraju velikani tipa Lepe, Tozovca ili Miroslava Ilića. No, ukoliko je Cune Gojković simbol izvorne narodne pesme, odnosno onoga ?to se pod tim podrazumeva, protagonisti trenda world music odlaze jo? korak dalje, do samog korena tradicije. Istovremeno se otkrilo da je na? izvorni melos, kao i svaki drugi, autentična umetnička forma, da ne ka?em narodno blago, kao i to da je on tradicionalno bio zloupotrebljavan iz vulgarno-komercijalnih razloga ili, za?to da ne, političkih razloga. Trebalo je da na scenu stupe pravi zastupnici etna poput Bobana Markovića, Bilje Krstić, braće Teofilovića ili ?abana Bajramovića kako bi se sastrugala oblanda kiča i gastarbajterske nostalgije, to jest tradicija ponovo postane sredstvo (medium in the message (medijum u poruci(медијум у поруци))) za ispoljavanje novog senzibiliteta. Tu nije kraj operacije: budući zbilja izvorna, ova je muzika autentično multikulturalna, to jest, ona je kao stvorena za integraciona povezivanja sa drugim i drugačijim tradicijama. "
Bogdan Tirnanić http://home.drenik.net/kovlad/tirnanic.jpg http://www.aerospaceweb.org/aircraft...67/b767_02.jpg |
peti prozor sa lijeva, ne vidim se bas od kofera... :)
|
All times are GMT +1. The time now is 04:17 AM. |