![]() |
Re: Monitori do 350 eura
Quote:
FILOZOFI!!! |
Moja iskustva sa Gens ima takodje nisu sjajna .....:(
Pozdrav |
Quote:
Probaj, slusaj, imas svoje usi ne trebam ti ja da bih ti objasnio da to nije vredno, ali ako si ti zadovoljan genelecom onda ti i ne trebam da ti objasnim da je dobro. Jedino sto hocu da ti kazem je da genelec nije u usima ljudi koji se razumeju nista posebno, vec jedna od mnogih marki na trzistu. |
Quote:
Da bi budale kupovale skupo i balavili po njima? |
Quote:
Pa svako ima svoj ukus. Sta zeli da cuje a sta ne. Ja kod mene Kuci imam Genelec 8040 a u studio "Klein & Hummel". I jedan i drugi monitor mi se svidja. Kuci radim beatove (ponekad i produkciju) preko Genelec a u studio snimamo vokale preko "K&H". Jos jednom - meni licno se svidja zvuk genelec-a - i cena! I jos kad sam ih uporedio sa KRK V8 ili ADAM P11 ... |
Quote:
Iz tvojih textova vidim da si nov i da te interesuje, ali pazi se svojih izjava jer ima dosta ljudi na forumu koji su iznad tebe(i mene) po znanju i iskustvu. Prijateljski savet...mirno citaj i komentarisi dok se ne integrises, pa posle uci i budi naucen. Umereno i nece biti problema. Pozdrav |
Quote:
Pretekao si me taman kad sam hteo da reagujem ..... Ali evo , i od mene kao moderatora ..... ovakve prepirke ne vode mnogo cemu .... @ Aksez 2 U " prikazi svoj studio " ces naci Manley ev studio i pogledaj opremu ( mislim da bas u stidiju ima K& H ... ) , sa druge strane mozes i ti da postavis slike prostora u kome radis , kao i blizi opis onoga sto radis da bolje shvatimo sta radis ..... i koliko su ozbiljne tvoje opservacije ... Pozdrav |
Quote:
Da.. 4" driver ima suvise malu povrsinu da bi pokrenuo dovoljnu kolicinu vazduha u sobi i formirao ikakav znacajan bass za slusaoca. Proizvodjaci pokusavaju na razne nacine da nateraju te drajvere da sviraju nisko, ali je problem sto onda ne mogu da sviraju GLASNO.... i tako u krug... prakticno donja granica za 4" driver, a da moze i glasno, je nekih 100-150Hz... minimalno... a i to je vec "znojenje" za njega (ponavljam, ako slusalac zeli GLASNO da mu svira). Ozbiljna karakteristika 4" drivera (ako je kvalitetan) je veoma lagana membrana (najvecim delom zbog manje povrsine), a samim tim manja inercija, a to (teoretski) znaci veca kolicina detalja i preciznije informacije koje on pravi... ako je drajver vrhunski i tako mali, onda mu obicno nema ravnog po pitanju kolicine detalja i preciznosti na mid opsegu... i to je, na zalost sve.... Prakticno zvucnik sa 4" driverom je skoro idealan za kontrolu snimanja glasa, i to mu je neka najveca moguca primena. Sve nize oktave...?... ahm,... pa dobro, moze da se "nabudzi"... ali vrlo brzo dodje do klipovanja drajvera, i tu je kraj price o SPL-u (dobar primer je ADAM Artist) Inace, nemojte mesati ovu moju pricu sa "Zvucnik mi prekrasno svira".... to nije povezano... zvucnik moze jako lepo svirati i bez mnogo bassa, ali neki put se moramo zapitati i sta to on moze a sta ne moze da odsvira... pogotovo kada od tog zvucnika zavisi necije poslovanje... tada nema bas mnogo mesta za "emocije" ovog tipa nadam se da sam pomogao :) @Aksez2, dobrodosao na Forum! :) pozdrav bogi |
Aj' ja malo o temi
Cuo sam neke pohvale za Samson, procitao dosta finog o Fostex (ipak je to stari brand) Alesise imao u raznim varijantama..... Prvo, ako Alesis, onda pasivni- na vise mesta se pokazao kao bolja varijanta. Tannoy reveal mi se nikako ne svidja...... Tapco s5... hm, treba uzeti u razmatranje........slusao sam s8, previse tvrdi visoki, ne znam kakav je s5, pogledao bih i nove yamahe, ako su i blizu msp5, to je ok...... verovatno ti nisam pomogao:( |
Quote:
uzeo svoj mix radjen pre 5 godina na uzasnom DIY hi-fiju, poneo do prodavnice i : 1.pustio ga na wharfovima, nije loshe, shtavishe toplo i lepo 2.pustio ga na genelecu- uzas 3.pustio ga na samsonu- uzas preslushao gomilu muzike uporedjujuci sva 3 zvuchnika, kupio samson (naravno da nisam imao za genelec) napravio novi mix na samsonu, 1.pustio ga na istom onom uzasnom hi-fiju, ok 2.pustio na malo ozbiljnijem hi-fiju, ok 3.pustio ga na tapcu s8, ok eto tako... mozda negde greshim, al sam ovako kupio monitore (prve i u skladu sa debljinom novchanika) i chini mi se da nisam pogreshio |
All times are GMT +1. The time now is 10:25 AM. |