![]() |
Re: Novi SSL mixer
Quote:
Nisam muzicar niti se muzikom bavim na neki direktan nacin, ali mi se cini da je ovakvih slucajeva bilo u istoriji, doduse ne tako mnogo. :) Zamisli kakve je sve POTRESE napravio izum fonografa? Kada je prvi put u istoriji covecanstva bilo moguce muziku "doneti" do slusaoca a da muzicari ne moraju da se "smaraju"... Zatim radio i tv difuzija itd... E sad.... ako uzmemo da je danas, prvo, PC racunar dostupan svakome, 2. da postoje veoma kvalitetni AD konvertori i sva oprema za obradu zvuka po veoma prihvatljivoj ceni (za cca 5000EUR mozes poceti solidno da radis u svojoj sobi, ako znas sta bi radio, naravno, bez sredjene akustike)... to nije moglo nikada tako jeftino! NE govorim o digitalnom audiu, nego o obradi zvuka... u najsirem smislu... 3. da postoji Nj. V. Mp3! (mozda najgrdji izum dvadesetog veka, ali... da ga nije "potpisao" Fraunhoferov institut, to bi ucinio neko drugi) 4. da postoji Internet... a mp3 mu "pomaze" da se razvija. 5. da se u muzicku produkciju ugurao neki "drugi" business, zeljan novca i zarade, a muzika ga (sustinski i globalno) ne zanima, ponekad ni ne znaju cime se konkretno sada bave... Edit: --- 6. da postoji masovna piraterija... skoro da je nemoguce "sacuvati" digitalni zapis od ilegalne distribucije... ma sta "nadlezni" pokusavali u buducnosti... digitalni zapis ce biti i ostati lak i JEFTIN za distribuciju (ako se malo bolje prouci tematika, to su "izumitelji" i hteli, a sad ako su dobili to sto nisu hteli, ko im je kriv! Znam da zvuci grubo, ali je osnovni razlog prelaska na digitalni audio bio "zakotrljavanje" nekog drugog business-a a nus-pojave koje su nastale je neko "prevideo", najverovatnije zbog preteranog osecaja sigurnosti i nedodirljivosti... ) --- E sad... ne zelim da kazem da je splet gore navedenih "okolnosti" ravan izumu fonografa, ali zelim da kazem da su te okolnosti prakticno i jasno izazvale PROMENE u muzici, i ne samo muzici... Mozda je bolje to nazvati epidemijom, s kojom ce se covecanstvo vec nekako razracunati, prirodnim putem... S jedne strane mi je drago da je oprema postala dostupnija, jer nisam siguran da je i nekada, u "zlatnim" vremenima, bas SVAKO ko je bio izuzetno vredan i talentovan uspevao da se izbori za svoje mesto pod (muzickim) suncem. S druge strane mi je jasno da "dostupnost" svakome, izaziva i pojavu "svakoga", pa makar i ne zasluzio to... Isto tako sam SIGURAN da postoje cak i veoma talentovani posetioci ovog Foruma koji nemaju hrabrosti da napisu (ma, bilo kakav) post na tom istom Forumu... sto je sve ljudski... znaci iako je sve vise dostupno, i sada je sve "lakse", postoji i problem hrabrosti! A oduvek su postojali i nerazumno hrabri... i postojace. Takodje moras da imas u vidu, da je muzicka produkcija jedna od retkih delatnosti i muzika kao umetnost, ostala vezana, u dosadasnjem periodu, za STUDIO! A da se pri tom skoro sve ostalo moze raditi i u kucnim uslovima, ili pod "vedrim nebom"... Taj uslov, po mom misljenju, je uveo fonograf i mislim da se sada stvari vracaju na normalu, onakve kakve su i trebale da budu oduvek... barem onako kako i ostale grane umetnosti funkcionisu (slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, knjizevnost... sve se to moze poceti u garazi ili bilo kakvoj sobi) Pogledaj koliko samo koncerata bi ove godine!!!! Muzika se pravi za ljude a ne za ploce (vinil ili cd)... e ako su koncerti posledica "nemilih" dogadjaja... pozdravljam!!! Domacu muziku osamdesetih nisam voleo da slusam, osim malog broja izuzetaka, nije mi prijala GLOBALNO, a vidim da na forumu ima slicnih meni (iako mladjih), tako da ako je i postojala, nasa ELITA se nije bas pokazala onako kako dolikuje (globalno gledano, po mom misljenju)... Znaci ako je i bilo dobrih ploca... toga je bilo MALO, u odnosu na sve ostalo... (opet po mom licnom misljenju)... a poznata je pojava da se secamo proslosti samo po dobrim stvarima, a zaboravljamo sta je bilo lose! A bilo je loseg... previse za moj ukus! Da ponovim da se muzickom produkcijom ne bavim ni u kakvom direktnom smislu... niti znam ista o tome. Isto tako da napomenem da danas domacu muziku slusam jos manje, i da se broj "svetlih" primera sveo na prste jedne ruke, jedva. Ali mislim takodje da treba biti strpljiv... a vec ce oni koji ne znaju sta su hteli u muzici, nekako naci drugu zanimaciju ili izvor prihoda... prirodni su to procesi, a slusaoci u globalu vremenom stvaraju "zastitne" mehanizme... pa ne "radi" sve uvek i u svako vreme... pozdrav bogi |
Ja za te price imam samo jedan odgovor .... Sky wiklah ......
Covek radi na SB live i to produkcijski nije nesto , ali je super , vrlo sveze i moderno i dobro ( doduse , cuje se da je covek Zapin fan , ali nema veze .... jer je super ) . On kao i mnogi i drugi jednostavno ne bi imali prilike da dodju do izrazaja u starom sistemu . Zato , koliko god da ljudi " ne cuvaju " pozicije ( a zapravo ih cuvaju ;) .... jer se upravo plase novih mladih extra talentovanih likova ) , mzika se moze odlicno raditi na SB live u .... ( imam jedno 10 ak primera koji potvrdjuju to pravilo ) . Da je sa opremom lakse ..... jeste lakse ... i brze . I ko radi na sat ilal na rokove , naravno da ce kupiti . Ali se to isto moze uraditi sa mnogo losijom opremom , ako covek ima volje i vremena . A izjave tipa ...... ja se palim na strane producente , jer domaci nemaju pojma je bezveze , jer ima ovde ljudi koji extra dobro rade ( ... bolje od evropskog proseka ) , i to sto se neko pali na nekog stranog producenta , ne vidim da donosi neke rezultate , tj da taj neko postaje bolji i kvalitetniji zbog toga , mislim da samo rad donosi napredak ..... Pozdrav |
@da bear
naravno , ne 3pujem ja sad da ne treba ssl u smislu koji ce mi to k**ac , znam zasto on sluzi i koja mu je "svrha" al' trenutno nemam takav apetit tj finansija pa se (samo)zadovoljavam cime se (samo)zadovoljavam , ako sve krene kako sam zamislio , eto mi neki ssl astal za 5 godina ... mislis da vecina "muzicara" , "producenata" hoce da se bavi ovim "zanatom" (pre bih rekao umetnost) ? 98% je to hobi mozda neki 3p da zarade lovu na brzaka ,naravno ne razmisljajuci o posledicama, ja jesam jos mali u odnosu na vas i naucim nesto od vas ovako citajuci , znam kako je svirati neki instrument i muziku koja trenutno nije komercijalna koja zahteva vise od 4 note i ritmicke i melodijske promene , ja za sebe mogu da tvrdim da sam muzicki svestan svojih mana i nedostataka sto za neke "elektronicare" ovde i preko ne mogu da tvrdim... elem da se vratimo na temu ... :] perune daj sliku tvoj tinejdzera :P elem poceo sam da citam karatkeristike ovog novog ssl-a mislim da je konacno resen jaz izmedju digitalnog i analognog mixera ... verujem da ce to tek biti hit za par godina |
Quote:
@Off... Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Naravno da svi mi radimo ovde i to tako mora da bude... Samo sam skrenuo paznju na nasu realnost i na nasu osobinu -Ja, pa JA, pa jos malo JA... i stvaranje malo nerealne slike o "stanju na terenu"... @Max... No Comment... |
slazem se sa idekiusom u svim tackama.uopshste se ne govori dal je daw,maw,prc,gecrkt ili neve or ssl-radi se o muzici.ne prica se o produkciji.svi zanrovi muzike u nasoj zemlji izuzev narodnjaka(oni jedino na ovim prostorima imaju hyper produkciju).rock,pop,rap,pop-narodnjaci kakvi god da su imaju vise duse od narodnjaka.znas to je stara fora koju su provalili jos ameri-ako nesto ne valja ponavljaj do besvesti-jednom ces to prihvatiti-i to je to!!!ni manje ni vise.koji novi narodnjak moze da stane na crtu sa starim narodnjakom ili starogradskom mjuzom.meni su matori narodnjaci superiorni od ovih novih.samo da neko ne odgovori na moj post-pa koji su to stari bolji od novih?odgovor je svi!!!
|
Quote:
@MAX, vezano za cuvanje pozicija: moj prijatelj uradi za cerkicu fantasticnu deciju pesmicu (ja malo mixovao, koliko je moglo) i posalje na deciju beoviziju. Gospodin urednik sa poznatim prezimenom ga pita - a ko je ovaj N.Ivanovic (taj moj friend - aranzer, kompozitor), pa aranzman mora da radi neko poznat:banghead: :banghead: i mala ipak super prodje, jer je extra....... |
Quote:
Ali... da ne volim "zatvaranje u svoje dvoriste" i umisljanje "kako smo bolji od 6X veceg komshije", a pri tom za to ne dodje potvrda niotkuda... To svakako ne volim... ne samo ja vec mnogi koje znam dele moje misljenje... Najlepse je to formulisao D.Cukic u nekoj TV emisiji (voleo ga neko, ili ne): "Muzika u Srbiji je poput malog akvarijuma sa jako malim ribicama, a problem je sto se te ribice osecaju ajkulama..." |
Quote:
|
"Muzika u Srbiji je poput malog akvarijuma sa jako malim ribicama, a problem je sto se te ribice osecaju ajkulama..."[/quote]
ili mozda cak akvarium sa PLANKTONIMA? :rotfl: :rotfl: :rotfl: mudro zbori Cukic....e nisam video coveka 100 godina!! |
gde njega nadje ! trudi se da bude mladic ! sedi u kancelariji tv metropolisa naces ga kao glavnog sefa :] ja mislim mada mislim da se nista nije dalje promenilo :] elem steta sto je malo vise stavio roka u odnosu na kad je kalicko bio (ma koliko ga mrzeo) sve je imalo isti tretman elem opet offujem ... dakle jel uspeo neko nesto da nacuje kako taj ssl radi ? i jel ima neke zvucne promene i sl. !
|
All times are GMT +1. The time now is 04:41 PM. |