![]() |
Re: Producentska etika
... Da ne dignem ni ja...
DRUGA OPOMENA PREDISKLJUCENJA SHIVA!!! p.s. To sto si navikao da ljude vozas unaokolo kao majmune prosipajuci tudje fraze i citirajuci razne pametne ljude, ovde nikako ne prolazi, jer ima nekih koji to sve znaju mozda i bolje od tebe. Cisto da ne trosis ubuduce energiju bezveze... ;) |
Eto kako ljudi propuste priliku da njihov 2000-ti post bude vedrije obojen :)
Srecan 2000-ti post Oggy :):truba: |
ja mislim da treba banovati ravena zbog zapocinjanja ovakve teme :p
Quote:
zar je toliko bitno da li sam kick napravio, koristio sempl ili ga skinuo iz nekog loopa? ako si mislio na ejay, program je toliko ogranicen da se pitam ko ga uopste koristi za bilo koji ozbiljniji rad.. Quote:
|
Još jedna dosadna pohvala za Shivu,našeg transcedentnog mudraca!Definitivno dijelim njegova mišljenja iznesena u prethodnim postovima.:smile:.Nadam se da mu ovolike(pohvale) neće udariti u glavu.
Dobro,kick može proći...ali evo jednog ozbiljnijeg primjera:npr. producira se neki hardtrance track u FL Studiu,nabaci se par nota u Piano Rollu nekog syntha i pazite sad,producent želi da syhth bude "arpeiggisan"-jednostavno izabere Tools>Arpeggiate... i to je to.Mislim...wtf?On kao autor muzike?:confused: Evo drugi primjer:loadujemo neki sample,npr. hi-hat u bar unutar Step Sequencera istog programa,desnim klikom na dugme i izaberemo opciju Randomize i imamo neki "danceabilni" loopić.Samo dodamo još 2-3 takva zvuka i kick u šablonu 4/4 i imamo techno stvar.:o Usput,nije li muzika koju su puštale techno zvijezde poput Varele i Liebinga na ovim prostorima BiH,Srbije i Hrvatske upravo odgovarajuća tom šablonu?Ja ne tvrdim da su producenti muzike sa tih vinila radili na taj način,jer ja to ne znam...možda i nisu kao što je i hardtrance producent iz gornjeg primjera mogao pisati svoj arpeggio "pješke". Interesantno je primjetiti da upravo ova dva primjera na neki način kao boomerang obijaju se o glavu electronic dance musici u onom smislu u kojem su laici oduvijek davali opaske:"Ma sve to radi mašina!" Ja sam definitivno za koncept:"Do it all by yourself".Ljepše je i iskrenije.:) No postoji i jedna druga glupost koja vlada među ljudima na rave i elektronskoj sceni: DJ-u se pridaju osobine "muzičara" i zvijezde,kao da je on zaslužan za onaj lead ili basskick ritam koji izluđuje masu na partyima i dovodi je u euforično raspoloženje...eeeee...onda imamo stupidarije poput promotivnih mikseva raznih DJ "umjetnika" koji ulaze na scenu kao mlade "nade" elektronske muzike gdje mi imamo mogućnost poslušati taj miks i ocijeniti vještinu "muzičara"...brutalnost ove gluposti je zbilja ekstremna. Tema pobuđuje žuči i ljudi koji se tako osjećaju neka je zaobiđu,nije vrijedno nerviranja,no ukazuje na bitne i ozbiljne probleme unutar muzike. |
ako mislis da ima problema, nailazices na probleme.
ja se uvek vodim onom - najbrzim putem do resenja. bez obzira da li nesto znam da uradim ili ne, uvek cu izabrati nacin koji je brzi. |
Rumski Forum
Producentska etika
Semplovi Preseti Originalnost Billy Cobham Motivi Umetnost Sloboda Podvajanje u grupe Deprimirajuci avatar Formula 1 Lažljivi pacovi Dostojevski Amon Tobin Niče Vagner Autorska prava Logika Pikaso Bobby McFerrin BMW Marksizam Pat Metheny Ejzenštajn Zona Zamfirova Novac Komercijala Lopovi Umetnost Dekart Čmarovi SisAnje Vesla Žuč Brzina ... ... i kako onda, da ne volite ovaj forum. :D pozz |
Quote:
Quote:
|
Re: Rumski Forum
Quote:
|
Ha, ha, Haiku :D
|
Code: