![]() |
Re: Malo Muzike...
Ovaj... različiti su tripovi pesama, produkcijski su šarene, kapiram da je i jako tonski različito. Ovako, na gomili, lep presek tvog rada i tvojih inspiracija.
Par njih je po meni "dečije" prema kriterijumu koji nema veze sa tobom i tvojim idejama, nego sa muzikom koja se traži i vrti, tako da nemaš potrebe da se uzbuđuješ... :D Dal' radio za Evroviziju, Budvu, HN ili Sunflower... nebitno je. Takođe, istu težinu imaju u "prečanske" namenske kompozicije. Znači, svi smo u mašini za pravljenje novca. Ako me kapiraš. Pozdrav! |
ovaj mozda je tema malo off i ne bi da pravim neku novu temu posto na ovu moze i nekako da se nadoveze znaci cika vrace koji su ti muzicki "uzori" kad si bio mlad/sad i zasto ? ja ne krijem da su mi kraftwerk i jmj glavni uzori ima tu i "novih" kao sto su the advent(Cisco Ferreira),jeff mills,liebing,juan atkins,derik may,aux88,laurent garnier, daft punk (sa homework izdanjem posle su mi posali ljiga al' to je njihov 3p) i slicni za elektroniku,sto se tice "ostale" muzike tu su mi lee schratch perry,afrika bammbbatta,george clinton(parlament/funkadelic),human league,visage,anne clarke....
|
Quote:
Pa 80-ih, sam slusao i kupovao sve sto je bilo top tada: Human League, Soft Cell, DAF, Visage (bio Steve Strange kod nas u galvnom studiju pre 2 meseca!), otkidali smo na Depeche Mode i Yazoo, takodje japance ka na pr. Logic System i Y.M.O. I dan danas slusam ponesto od toga..(novi) Depeche mi vise ne radi...poslusam puno retro-elektronike. Novi techno itd..nikad nisam slusao / voleo. Celu ovu ekipu koju si naveo - nije moj fah! Uvek mi je to bilo nekako hladno... Vremenom sam se preorjentisao na comercijalni sound! Cenim puno Stock Aitken & Watermana (to sto su oni postigli kao fabrika hitova, niko nije potukao do sad!) Ima i par producentsko / kompozitorskih timova iz Svedske...Merlyn Music, na pr.. Vise se sad lozim na producente / mixere itd...pogotovo hip hop, jer smatram da tu najvise ljudi eksperimentisu...Pharell, Neptuns, Timbaland, Missy Elliot, Babyface (ok, malo meksi ali je car!), Dre..itd.. Puno mi radi minimalni electro sound sto sad koriste u hip hopu (crunk).. Od bandova - slusam sve sto je mainstream..Black Eyed Peas su mi koma! super spoj komerca i hip hopa...Justin Timberlake (prosli album koma! novi isto dobar - cuo sam 3 stvari!!) Od mixera - Tony Masserati, Dexter Simmons, Serban Ghenea, Spike Stent.. Ima puno toga...ne mogu ni da navedem sve., a ima toliko muzike.!! |
axam pretpostavio sam da je tako nesto :] elem sto se tice elektro tripa u hiphop-u (nazovimo hiphop-om) najvise mi se svidja missy elliot dooosta experimentise tj malo mi se cini da ide malo ispred svih ako ne i da diktira sta dolazi ... evo prva je pocela sa suppa doopa fly (bassment jaxx rmx) i work it potpuno minimalna produkcija sa dnb zvukovima kao i ceo taj album kao i sad sa ovim zadnjim singlom lose control gde je semplovala juan atkins-a tj cybotron clear iz 82-e godine pa eto njena pulenka riana/rijana kako se vec cita/pise soft cell - tainted love ... sta je sledece 50 cent ili nelly u obradi visage - fade 2 gray ? :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
a da setix se jos jednog primera al' mozda i nije toliko "kompetentan" jay z - sunshine (bassline iz pesme the kraftwerk - the man machine) |
Šta reći. :D
D Influence sub razvaljuje. Narcotic Thrust, mogu da zamislim sta to radi u klubu (inace koji je ono solo synth na pocetku?). ... i naravno Sun is shining ... I am the rainbow too. :D Reece-p3kt-a |
[quote=ProkDu]?ta reći. :D
D Influence sub razvaljuje. Narcotic Thrust, mogu da zamislim sta to radi u klubu (inace koji je ono solo synth na pocetku?). Sinti je Virus TDM ali ispo ide i mali loop bubnja...(cela ta fraza je iz prvog remiksa koji im nije radio) pa sam je samplovao, sa sve bubnjevima...istanjio sa filterom i ubrzao, tako da su sint i bubanj postali jedno... tu ima toliko filtera i raznih kompresora da nije normalno...matrica je na raznim mestima kompletno isla kroz filtere pa novi bubanj odozgo...ali vredelo je! Na racun Narcotic Thrust mixa sam dobio jos 5 komada! |
xmmm cega ???? brit awards-a ? :)
|
Quote:
pa remixa............! |
a jbg ... :] dobro i to je nesto :]
|
Quote:
Da li se ovo odnosi i na male tannoye? Reveal active proslu seriju (oni jednobojni)? |
All times are GMT +1. The time now is 09:19 AM. |