Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kako se pravi kontra (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14565)

Nedim76 20-07-2006 06:11 PM

Re: Kako se pravi kontra

Bueaz ovo je sve dobro samo cudi me, zasto ovu muziku zovete ciganiju kad nema veze sa ciganijom? Ovo isto ko da je nazoves ARABESK tolika veza ovo sa ciganijom ima? Ne izazivam Rasime bar znas mene nego ozbiljno intereuje me sto ova muzika je skroz VLASKA a zovete je ciganijom, jer bar ja vrlo dobro znam sta je PRAVA CIGANSKA muzika.

Pozdrav

Dushan_S 21-07-2006 04:54 AM

Pa ni ja ne razumem za?to se ti folira? da ne zna? sasvim dobro srpski/hrvatski pa u tim poku?ajima da pi?e? pogre?no u jednom svom postu zna? neko gramatičko pravilo i koju reč da upotrebi? a u drugom ne zna?. Tako i mi, iako balkanci, ne znamo ni?ta o ovda?njoj muzici, ne snalazimo se pa svakih malo pogre?no nazivamo neki stil... ?ta će?, neznanje vlada, gre?i se...

Oggy 21-07-2006 05:07 AM

Pa ima i vlaskih cigana... :D

idekius 21-07-2006 05:16 AM

Vas dvojica nista ne onDRstend! If vi razmislite, onda ce te shvatiti da se Balkanska mjuzik beteR razume from Nju JoRk :rotfl:

Oggy 21-07-2006 05:19 AM

Znate kako su Delija deportovali iz USA?
Tj. kako su ga provalili?
Raspalio rostilj na 5. Aveniji i zasvirao MOravac :D:D:D

idekius 21-07-2006 05:25 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Znate kako su Dekija deportovali iz USA?
Tj. kako su ga provalili?
Raspalio rostilj na 5. Aveniji i zasvirao MOravac :D:D:D

Evri tudja kanri, tuga je so big! :)

cevap 21-07-2006 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by Nedim76
Bueaz ovo je sve dobro samo cudi me, zasto ovu muziku zovete ciganiju kad nema veze sa ciganijom? Ovo isto ko da je nazoves ARABESK tolika veza ovo sa ciganijom ima? Ne izazivam Rasime bar znas mene nego ozbiljno intereuje me sto ova muzika je skroz VLASKA a zovete je ciganijom, jer bar ja vrlo dobro znam sta je PRAVA CIGANSKA muzika.

Pozdrav

E hebiga sad Nedime. Nije stvar u tome sto ja to zovem ciganija, ja sve ovakve pravce zovem ciganija, jer to i jeste. Kao sto oggi reche postoje i vlashki cigani, postoje i bosanski, rumunski, makedonski, bugarski,.......za mene je to sve ciganija!
Postoje i stilovi gdje je to toliko udrobljeno (kao i ovaj video snimak uostalom) da vishe ne mozesh skontat koja je vrsta. Sta bi rek'o da chujes recimo ovakvoga gitaristu, micu nikolica na klavijaturi, ferusa na sax-u, nekog bosanskog cigana na harmonici, albanca cigu na bubnjevima, i rumunskog cigana na violini a svi u jednome bendu. I svi sviraju zajedno! :mrgreen: Hajde svega ti odredi kojim stilom sviraju neku melodiju, dobit cesh Nobelovu nagradu:mrgreen:

Nedim76 21-07-2006 05:32 PM

:)...

Don Solaris 23-07-2006 03:20 PM

Quote:

Originally Posted by Muzikant
Od kojih se farbi kombinuje ona legendarna DX11 kontra?

Jesi ti na kraju na?o te farbe za kombinovanje kontre ? :mrgreen:

Muzikant 23-08-2006 11:22 PM

Nisam napravio kontru, skupio sam pare...oprostio se od KORGA iS50B i kupio PA80 napokon .... A na njemu ima skoro sve, a to sto nema, usemplovacu :cool:

All times are GMT +1. The time now is 06:53 PM.