Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Poslusajte i prokomentarisite! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14463)

boggy 30-05-2006 01:46 AM

Re: Tako mi se ucinilo...

Quote:

Originally Posted by Defragment
...."izlupetao" mi sad jako lose zvuci...

I tebi?

Quote:

Jesam se iznervirao, al opet, nisam bas bio fin pa izvini! ;)

Izvinjenje prihvaceno...
Nisu bas svi zlonamerni, iako izgledaju na prvi pogled tako :)

Quote:

Nego, kad mi se ucini neka zal za analogijom kod ljudi i kad cujem rec ploce, odmah se setim da sam odvajao od uzine i isao sinobusom za BG jednom nedeljno iz ZRa da kupim po par ploca, a dok sam samo ploce kupovao i nije bas bio neki izbor! A i to je generalno lose vreme bilo, ne ponovilo se!
Da ne spominjem da vec deset godina ne mogu da nadjem iglu koja pase za moj gramofon...

Koji gramofon imas? Od kada su DJ u modi, gramofona i igala ima na svakom cosku... doduse nema ih kao nekada, ali nisu apsolutni raritet..

Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja protiv napretka, postujem ja i analogno i digitalno i kompjutere i ono "ostalo", samo pod uslovom da je iskreno i da nema lazi i prevare u prici...
Jedino sto sam hteo da kazem da su dva izuma koje sam naveo, ili da dodam i treci - Internet (krivci su Cisco i Linux), potpuno promenila sliku u ovoj oblasti... kako poslovnu tako i potrosacku... pri tom ne optuzujem nikoga, nego samo napominjem da stvari nisu iste kao pre dvadesetak godina, i da je fokus potrosaca izuzetno usmeren ka ne-muzici (govorim o zabavi, generalno, tu ima i kompjuterskih igara, i interneta kao zabave, ljudi "dokolicare" danas na sasvim drugi nacin)... moras primetiti da su se nekada klinci lozili na kupovinu pojacala, gramofona, dekova, zvucnika... o kompjuterima niko nista nije ni pricao... misaona imenica... mozda samo freakovi koji su imali Commodore i Spectrum, sta god... danas je obrnuto... danas su freakovi oni koji imaju dobru opremu za slusanje, cesto jako skupu, a kompjuter ima danas skoro svako... nadam se da razumes sta hocu da kazem...
Eto, ko sta radi, ja filozofiram...

pozdrav

bogi

Defragment 30-05-2006 01:56 AM

Re: Tako mi se ucinilo...

.. moras primetiti da su se nekada klinci lozili na kupovinu pojacala, gramofona, dekova, zvucnika...

To stoji, moja keva se svojevremeno uclanila u estradu (Inace je medicinska sestra!) da bi mogli da mi kupimo pojacalo iz Nemacke! Nije moglo da se uveze nista preko 200 maraka. Koja beda...

Nego, ubise me nesto ledja pa odoh da krntam!

Oggy 30-05-2006 05:09 AM

Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Vec me muka uhvatila kad sam video ova prepucavanja i vec sam pomisljao da cu morati da brisem...

Raduje me sto su se Dule i Bogi konacno skontali :)

Da Bear iliti Vrachu, moram samo da ti malo pojasnim sta sam hteo reci, jer si me, cini mi se pogresno shvatio...
Itekako znam i ko si i sta si i postujem tvoj rad izuzetno, kao i mnogo ljudi odavde. Time tvoje reci nose mnogo vecu odgovornost, jer ih ljudi prihvataju mnogo brze nego reci nekoga bez kredibiliteta.
Meni je uglavnom mnogo toga jasno, jer niti sa "naprzen", a nisam bas ni u "prvoj mladosti" :D

Licno mi jedino smeta (a ti nisi prvi, pa je verovatnop to i "pospesilo" moju reakciju) to sto svi pricaju o bedaku, a sede napolju, tj. neki su i od napolje, da budem precizniji. Ovde je pravi bedak poslednjih 15 godina i ljudi, ne da ne gube nadu, vec imaju jos vise entuzijazma. Ko bi inace u zemlji gde je prosecna plata 150 evra ulagao u bilo sta osim u golu egzistenciju, a pogotovo u muziku?

Utoliko mislim da je prica o bedaku, ne neistinita, vec da jednostavno joj mozda i nije mesto ovde u ovom trenutku, jer mnogima ovde bas ta nada uliva elan da stvaraju.

ZA sebe se licno ne brinem i ovo ne govorim u svoje ime, posto imam prilicno reseno zivotno, tj. poslovno pitanje, i posla imam dovoljno da ne bih strepeo za sebe... Barem neko vreme.

Dakle, nikako nisam imao poslednje namere i nikako moje obracanje tebi nije bilo izraz nepostovanja, vec naprotiv.
Ja kad se obracam, ponekad upotrebim teske reci, ali verujem da je ovo obrazlozenje dovoljno da shvatis da mi namere nisu bile lose ;)

Quote:

Originally Posted by arajlo
Ako nije "strogo povjerljivo":) koji mic i predpojacalo je koristeno za snimanje vokala?

Nista posebno. Rode Classic 2 u Amek 9098 EQ preamp, pa malkice parametrickog EQ-a cika Ruperta, tek da "zasija" :)

boggy 30-05-2006 05:21 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Vec me muka uhvatila kad sam video ova prepucavanja i vec sam pomisljao da cu morati da brisem...

Raduje me sto su se Dule i Bogi konacno skontali :)
...........

I mene :bounce2:

Mozda nije lose pokrenuti topic na temu oko koje je krenuo off topic... mada je verovatno toga bilo i ranije...

Sto se mene licno tice, dovoljno godina imam da bih bio svestan toga da bez entuzijazma nema nicega...
Ono sto ti nazivas bedakom na ovim prostorima je stvarno neuporedivo gore od svega sto "razvijeni svet" moze da zamisli u najgrdjim snovima, tako da se slazem s tobom... nekako mi se cini da ce pre taj i takav bedak da izgenerise "nesto", samo jos da vidimo sta ce to da bude...

pozdrav

bogi

Oggy 30-05-2006 05:49 AM

Ma ovde, ako i sve propadne, kafana je sigurica!!!

Evo bas veceras smo zavrsili verziju iste ove pesme sa harmonikom, pa ako Duletu ovo ne objave ovi belosvetski izdavaci- krvopije, da barem mazne baksis...
"Kad bi ove ruze maleeeeee..... Za bol srca moga znaleeeee.... PUSTILEEEEEEEBIIIIIIIII...." :D:D:D

Salim se, naravno, izbacili smo samo midi fajl za aranzer :rotfl::rotfl::rotfl:

boggy 30-05-2006 05:53 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Ma ovde, ako i sve propadne, kafana je sigurica!!!

Evo bas veceras smo zavrsili verziju iste ove pesme sa harmonikom, pa ako Duletu ovo ne objave ovi belosvetski izdavaci- krvopije, da barem mazne baksis...
"Kad bi ove ruze maleeeeee..... Za bol srca moga znaleeeee.... PUSTILEEEEEEEBIIIIIIIII...." :D:D:D

Salim se, naravno, izbacili smo samo midi fajl za aranzer :rotfl::rotfl::rotfl:

Ma jel' neko razmisljao o "Rumski - Internet Radio"... ima li to smisla, i da li bi se to moglo ovdi, u bedaku?

pozdrav

bogi

Arthur 30-05-2006 09:56 AM

Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?
Ja nesto kontam da muzicka industrija sama po sebi NE MOZE da propadne, jerbo se ljudska fizicka potreba za muzikom nikada nece ugasiti. Znaci, samo ce doci do, doduse, VEOMA GADNIH transformacija. Pri tom, veliki studiji propadaju, izdavacke kuce propadaju, ali KO PROFITIRA? Ko je taj neko, skriven i od ociju javnosti i od zdravorazumske logike, a ko skuplja kajmak od ovog opsteg haosa. Mislim da bi svi koji zelimo da se bavimo iskljucivo muzikom kao zivotnim pozivom morali dobro da se zapitamo, sta se to TACNO desava, jer, Oggy, bez obzira na taj optimizam koji si pomenuo, tarabe na vecini optimisticnih studija i rasprodaja opreme postaju pitanje vremena.
Dakle, ko se omastio, kako mu se pribliziti ili mu ''skinuti'' foru, i pozicionirati se na tanjem kraju stapa?

Arthur 30-05-2006 10:06 AM

sto se pesme tice, i meni smeta farba lead sinta, onaj neki brejk na 35 sekundi, a nisam siguran ni u vokal, nesto mi zrnasto, i kao da ima problema sa intonacijom povremeno. opet isti brejk na 02:02, nekako mi bode. Prateci zvukovi koji pune aranzman su mi super, kao i bass. Licno ne volim ovakve kickove, drugacije bi ga postavio. Hor je ok, svidja mi se i ovaj "zenski" odgovor "how i need you", mada mi je za nijansu pretih da bi zasijao u punom sjaju. Nekako mi se glavni vokal cini bezvoljnim, kao da je pevac previse smoren da bi pevao..
Sorry na kritikama, pisem iskreno, i to, mozes predpostaviti, u real-time-u, dok slusam. Opsti utisak je generalno ok, mada i dalje ostavlja neki utisak jeftinoce i home-produkcije. Mozda si trebao razmisliti o nekom duplexu na vokalu, ili saptanju, nekoj zanimljivoj fori da ga "zacini". Poslusaj Intrudere, oni me uvek iznenade skupocom home-produkcije.

Oggy 30-05-2006 10:07 AM

Hehehe...

Otkricu ti jednu tajnu Arture...

Moras se pozicionirati na "debljem" kraju stapa, jer tanji udara :D

Ovo stvarno sada zahteva novu temu

p.s. Pusti intrudere posle ovoga pa cemo da pricamo... ;)

ridge 30-05-2006 10:49 AM

Re: Ridge, Boggy i kVu (koji se slaze)

Quote:

Alo ljudi, sta vi hocete da kazete?

Ridge: "Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger :D"

Ko ti je taj Dzeger? :confused:

Mick Jagger pevac u jednom lokalnom band-u koji se zove Rolling Stones :D

All times are GMT +1. The time now is 01:51 PM.