![]() |
Re: podnozje za zvucnike
Quote:
2. kada su zvucnici blizu zida, posto inace zvucnik samo od srednjih pa navise usmereno znaci, a ispod neke frekvencije u srednjem opsegu je omnidirekcionalan, dolazi do pojave refleksija koje formiraju "cheshalj" filter... ili ti comb filter, i dobijas ponistavanje na nekim frekvencijama u donjem midu, a na nekim dobijas pojacavanje... Ovo su dva glavna razloga za NE. Sad... vidjao sam ipak svakakve kombinacije... od drvene police na zidu, pa zvucnici na njoj... i tako redom. RADE ljudi i tako, ali moraju da se prvo naviknu na probleme... sto zahteva odredjeno vreme i trud, a nigde ne pise da ce ucenje biti uspesno... zato to generalno ne preporucujem. Ko moze tako da radi uspesno, svaka njemu cast... i to je sve. pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
evo kod mene .. stalci u obliku kupe .. valjda :) od punog metala
|
1 Attachment(s)
evo jos jedna
|
Da, ovo je definitivno interesantno resenje Ivane. Koliko stabilno stoje?
Fiksirao si kupe za sto verovatno, a sta si postavio izmedju zvucnika i siljka, neki mouse-pad ili ..... |
Quote:
|
srecom pa yamaha nema mnogo basova..
|
Quote:
|
zbog rezonance/odbijanja zvuka od stola ispod. ne znam konkretne termine, ali mislim da me razumes.
|
1 Attachment(s)
A sta bi se desilo ako bi se zvucnici okacili o plafon na nekom kanapu ? Mislim palo mi na pamet pa pitam . Evo i skice nacrtane na brzinu.
|
Evo ja da prenesem sta su meni rekli neki likovi kada sam ja pravio zvucnike pre malo vise od deset godina. To su likovi sa vise strana, znaci jedan koji profi pravi skretnice, vise njih koji se bave pravljenjem zvucnih kutija itd. Svi su mi rekli da treba zvucnike da postavim na tri siljka i da ispod njih postavim sto deblje parce mermera a ispod mermera neki tanak itison ili sl. S tezinom zvucnika nisam imao problema jer su podnostojeci i od 2cm medijapana + svasta od izolacije unutra + drajveri i ostalo... Tako mi rekli i ja tako i uradio... i potpuno sam zadovoljan.
Takodje sam primetio nesto kada sam kupio woofer (Infinity). Posto u kutiji od woofer-a nisam primetio siljke stavio sam ih na parce itisona i zvuk mi se uopste nije svideo, niti je zvucalo kao u radnji. E onda sam provalio da se u kutiji nalaze siljci (samo se sakrili), stavim ih na woofer i eto dobrog zvuka, mnogo jasnijeg. Ne znam ovo bas strucno da objasnim ali eto mog iskustva. Pozz |
All times are GMT +1. The time now is 04:39 PM. |