![]() |
Re: YU Pop & Folk VS. .......
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:) |
Quote:
Imas jos jedan i za Djoganija! |
Oggy, baci tu pesmicu da chujem :-)
|
Quote:
|
@ Deki
Nisam siguran, ali mislim da Ivan ima i prvi i drugi album kod sebe, a ima i mnogo bolju internet vezu. Kod mene bi to trajalo vecnost :) |
Pa evo i ja da se pojavim, prakticno niotkuda :ninja:
Ja sam svirao gitaru i pevao u bendu Sara Kej. Drago mi je sto smo i mi pomenuti u ovoj raspravi i to jos u pozitivnom kontekstu. Mi smo svirali neki, nazovimo to, progresivni pop rock, nista revolucionarno, ali ipak malo drugacije. Otud ono progresivni. Imali smo cak i jednu hit pesmu "Pozdravi sa ostrva". Nazalost, bend se razisao iz razloga sto smo dosli do granice kada dalje nismo mogli sami, neko je trebao da nas pogura, ali se to nije desilo. Svirali smo jos neko vreme, ali smo se vrteli u krug, shvatili da je uzalud i eto. To je sudbina vecine bendova u Srbiji. 2002. godine smo pobedili na Zajecarskoj gitarijadi. To je bio izuzetan energy boost. Snimili smo spot, vrteo se na TV-u, pesme su furale po radio stanicama, svi su nam govorili da smo super i sta se desilo? Nista. Zajecarska gitarijada je jedna velika glupost i mislim da je vreme da prestanu sa tim. To je kao neko prokletstvo. Nijedan bend koji je tamo pobedio, nista nije uradio (sem Galije). To je zbog toga sto se svi isfuraju, istrose. Taman pomislis "Jee, pobedili smo, snimamo album", a onda shvatis da si zapravo osvojio pola sata u studiju sa pospanim toncem. Snimis dve pesme koje zvuce kao da se ne cuju, izblebeces se na radiju 202, pojavis se u Garazi i ides kuci. Problem u Srbiji je sto publika nema izgradjen ukus. U poslednjih 15 godina osecaj za umetnost prosecnog stanovnika je u potpunosti degenerisan. Ljudi nisu u stanju da sami odluce sta je dobro a sta lose. Poremecen je sistem vrednosti. Da bi stvari dosle na svoje potrebno je vreme i potrebna je kvalitetna muzika i uopste umetnost. Potrebna je akcija ministarstva kulture i podsticanje stvaranja, organizovanje koncerata, autorska prava. Sto se tice bendova, sve sto treba da urade je da naprave po dve slusljive pesme sa pevljivim refrenom, jer poenta muziciranja je da te drugi cuju i da im se to svidi. Oni koji ne misle tako slobodno mogu da ostanu u podrumu, niko ih nece dirati. Jesam li preterao? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:58 AM. |