Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   najbolja produkcija 2005-2006 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13422)

slowstar 26-01-2006 01:40 AM

Re: najbolja produkcija u 2005

Quote:

Originally Posted by ton_majstor
Zagore, snimci su stigli polugotovi u Studio "O" na finalizaciju i mastering. Habić i Sloba su već tada imali ozbiljno dijametralne stavove o tome. Ja sam lično dosnimavao u Falconu 030 neke vokalne deonice, koje su falile na donetim mixevima. Naravno, Branko Rio i Čola zajedno rulez! Čola je inače po meni, najmanje kriv za taj period u karijeri. Sa Kornijem je druga priča...

Mastering, hmmmm... Studio "O". Kakav London!? Rađene su verzije za kasete, CD, spotove, TV... vrlo ozbiljno, Triple DAT bio HW-SW. Naravno, ploča je tragično nastradala u sva tri dela produkcije... I prilikom aran?iranja, i snimanja kao i masteringa.

Samo kratka izjava:
Nemam NIKAKVE veze sa albumom "Carolija", radio sam aranzmane i deo produkcije na albumu "Kad' bi moja bila" (koji je zaista isao na mastering u London), i album "okano" koji je bio na "postu" u studiju "Oliver", a sa "Carolijom" nemam nikakve veze u autorskom smislu, posto me je Kovac
i pored Colinih sugestija da radim balade - "Otkovao" ucenivsi Colu da posto je autor "kljucnih" pesama - ON treba da radi SVE aranzmane (izvinjavam se na iskrenom pristupu)
Poz.

Max 27-01-2006 12:06 AM

@ Arthur

Sky Wiklah je jedan od najtalentovanijih i definitivno najsvezija figura na nasoj muzickoj sceni ......

Kad bi takvih bilo vise ........

Pozdrav

bezsmisla 27-01-2006 01:03 AM

jedina je steta sto ne znam da li je vise talentovan ili je vise lud...

bgkalimero 28-01-2006 10:57 AM

Ehm, ja samo da podsetim na temu ovog threada: najbolja produkcija u 2005. godini...

Nije li jedna od najdragocenijih osobina muzičkih producenata da odvajaju bitno od nebitnog i da se fokusiraju na poentu?

Arthur 30-01-2006 01:56 AM

u pravu si, udaljismo se od teme
Evo kazu ljudi da ovaj novi Marcello dobro zvuci, jel imao neko priliku da preslusa? Imam info i da se odlicno prodaje... iako je radjen u studiju u kojem ja radim, zadnje sto sam cuo je bilo u fazi snimanja bubnjeva, u slabom sam kontaktu sa bleq-om (odnosno dr.DRA kako se potpisao)

kVu 30-01-2006 02:00 AM

dr. DRA :banghead:

Arthur 30-01-2006 02:52 AM

...:(

bezsmisla 30-01-2006 10:47 AM

Sto se tice marcella ja tu imam nekih primedbi.Vokal ne znam cime je sniman i kako procesiran,ali mi zvuci cudno..nekako mutno.Ono sto mi se svidja je sto ne zvuci klasicno reperski ima malo alternatovnog prizvuka na albumu sto je verovatno doprinos doticnog dr.dra [zasto dra :banghead: ].Mnogi su se sa druge strane razocarali samom muzikom albuma.
p.s. Wikler je dao svoj doprinos odlicnim pevanjem ;).

Oggy 30-01-2006 11:43 AM

Slusao sam Marcela kod Timofejeva uzivo. Zvucalo mi odlicno i sveze i duhovito i nadrkano...
Sve u svemu dobro. Album nisam slusao.

sasaristic 30-01-2006 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by bezsmisla
Sto se tice marcella ja tu imam nekih primedbi.Vokal ne znam cime je sniman i kako procesiran,ali mi zvuci cudno..nekako mutno.

Marko inace ima malo tanak i ne bas super zvuceci vokal....kako god da ga snimis imas osecaj da nesto fali...steta ,,,jer je inace stravicno tacan, uvek u ritmu cak i sa najkomplikovanijim lomljenjima jezika, a da ne pominjem tekstove koji su skoro uvek 9+.

.[/quote]Ono sto mi se svidja je sto ne zvuci klasicno reperski ima malo alternatovnog prizvuka na albumu sto je verovatno doprinos doticnog dr.dra [zasto dra :banghead: ].Mnogi su se sa druge strane razocarali samom muzikom albuma.
p.s. Wikler je dao svoj doprinos odlicnim pevanjem ;).[/quote]

Stvarno je napravio pomak u logicnom pravcu i izbegao klasicne hip-hop aranzmane....mada se meni recimo harmonije i aranzmani pojedinih stvari bas nesto i ne svidjaju...posebno za "saradu". Mada iako ima tu i tamo ponesto glupo i recimo nepotrebno vulgarno (posebno mi je zao zbog te promene , jer u vreme kad sam imao prilike sa njim intezivno da radim bio je vrlo pristojan i zvucao je dovoljno snazno i agresivno bez da se sluzi banalnim recnikom), generalno ovo je jedan od sigurno "najinteligentnijih" albuma u zadnjih godinu dana.

All times are GMT +1. The time now is 05:13 AM.