Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Volim Gibonnija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13180)

OFF 20-12-2005 11:28 AM

Re: Volim Gibonnija

Iskreno, Daarkvude i nisam slusao preterano da bih imao razlog zasto ih ne volim, ali su mi oni personifikacija te B92 (kvazi-ultra-urbane ) scene koja mi je na svoj nacin gadna kao i Pink masinerija na svoj. Jedina razlika za mene je sto bi ta 'B92' scena trebala da ima svoje mesto na nasoj sceni kao alternativa nekom jakom main-straemu i onda bi mi verovatno sve to bilo zanimljivo, za razliku od 90% izvodjaca sa Pinka koji, sto se mene tice, mogu da budu u avionu za Mancester kad se sledeci put bude rusio.

Dushan_S 20-12-2005 12:28 PM

Možda se malo cela priča previše vezala za to pominjanje D.Dub-a, sasvim slučajno. Oni su meni sasvim ok, ali to što kaže off, oni bi trebalo da su alternativa nekom jakom mainstream-u, koji trenutno ne postoji, a sistematski su ga ubijali i ovi sa turbo strane i ovi drugi iz pravovernih "kulturnih" krugova.

andreja 20-12-2005 02:19 PM

Quote:

Da Darkvudi, ili bilo koji drugi bend napravi dobru kompoziciju (ne mora uopšte da bude komercijalna, kao što nije bila ni EKV, Time.....) svi bi ih slušali.
ja sam mislio da su u ovim vremenima iscezli ljudi koji ne znaju da je slusanost direktno proporcionalna medijiskom marketingu i veruju da umetnicki kvalitet igra nekakvu ulogu u slusanosti i popularnosti. ako si skoro gledao pink ili mtv/vh1 znaces na sta mislim... mnogo je vaznije stvoriti ime i biti sveprisutan u medijima nego imati dobre pesme. naravno, to vazi za ljude koji zele da budu popularni i slusani i da im se cela prica oko muzike isplati. ja ne mislim da tu ima nesto lose, cak naprotiv. ali cela prica o dobrim pesmama i kvalitetu muzike se po meni nikad ne sme vezivati za popularnost i slusanost.

tetive na sakama sam isteglio kucajuci po raspravama na slicnu temu na drugim forumima, pa se izvinjavam na odsustvu detaljnijeg objasnjenja svojih misli.

bassystem 20-12-2005 02:52 PM

Quote:

Originally Posted by andreja
ja sam mislio da su u ovim vremenima iscezli ljudi koji ne znaju da je slusanost direktno proporcionalna medijiskom marketingu i veruju da umetnicki kvalitet igra nekakvu ulogu u slusanosti i popularnosti. ako si skoro gledao pink ili mtv/vh1 znaces na sta mislim... mnogo je vaznije stvoriti ime i biti sveprisutan u medijima nego imati dobre pesme. naravno, to vazi za ljude koji zele da budu popularni i slusani i da im se cela prica oko muzike isplati. ja ne mislim da tu ima nesto lose, cak naprotiv. ali cela prica o dobrim pesmama i kvalitetu muzike se po meni nikad ne sme vezivati za popularnost i slusanost.

tetive na sakama sam isteglio kucajuci po raspravama na slicnu temu na drugim forumima, pa se izvinjavam na odsustvu detaljnijeg objasnjenja svojih misli.

aaaaa.....tako znači? Jebiga, nisam znao...Znači slu?anost je direktno proporcionalna medijskom marketingu? E, da sam to ranije znao, đe bi mi kraj bio...Eto, sad kad sam i ja prosvijetljen, nema vi?e ljudi koji vjeruju da treba praviti dobre pjesme

boggy 20-12-2005 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by bassystem
.....Eto, sad kad sam i ja prosvijetljen, nema vi?e ljudi koji vjeruju da treba praviti dobre pjesme

Gresis, ima.

pozdrav

bogi

MHz 20-12-2005 04:41 PM

@bassystem
Cemu sarkazam? ako se ne slazes (ne znaci da se ja slazem :) ), napishi da se ne slazes i napishi zasto, verujem da bi mnogi (ukkljucujuci i mene) vishe voleli da citaju o tome...

Definitivno postoji veza ali da je direktno proporcijalna - ne mogu u potpunosti da se slozim..

LACKY 20-12-2005 05:30 PM

Quote:

Originally Posted by bassystem
čekaj, ti sad oće? da bude? duhovit, ne kapiram? Ili nisi shvatio? Nisam ja tra?io da pravim sektu obo?avalaca, nego sam htio da čujem od vas koji ne volite takvu muziku ?TO VI SLU?ATE, i ?to vam je dobro, mo?da ne?to novo naučim...Kakvi su vama tekstovi dobri i da li po vama ima i?ta da valja sa ovih prostora...a ako vam ni?ta ne valja odavde, ?to onda slu?ate?

ps: i molim moderatore da ubuduće bri?u ovakve glupe komentare

Pre svega ajdenda kazemo da te nisam razumeo a ni ti mene vidis kako je tema lepo krenula malo vatre i onda ima sta da se procita i diskutuje naravno da mnogo cenim Gibonija iVladu pa negde i Joksimovica ali problem je u tome sto se otvori tema o novoj Joksimovicevom CDu i ja uzmem i detaljno preslusam CD da bih pokusao da dam neki koliko mogu objektivan sud o materijalu a ono se tema pretvori o polemisanj na nivou osnovac kako je Vlado bolji pa nije nam nivo bavljenja analizama na tom nivo da utvrdimo dali je bolji burek od cipele ja to nemogu da poredim na takav nacin heteo sam da dam jedan sud o njegovoj produkcij tahnickom aranzerskom pa i kompozitorskom nivou bez prdrasude dali se on meni licno dopada ili ne a ne na nivou to je seljacizam i u startu je kurac pa valda i tu postoji nesto sto nosi odredjeni kvalitet pa da ga uocimo ako je ovo mesto gde bi neko nesto mogao pametno da kaze sa stanovista ljudi koji se bave ovim poslom generalno. tako da sam te cacnuo cisto radi reda da bi se malo razbila ucmala atmosfera i to je po meni pozitivno jel nema diskusije bez malo zara. nadam se da se ne ljutis!:)

http://bibermusic.com

boggy 20-12-2005 05:57 PM

Zdravo LACKY,

Quote:

Originally Posted by LACKY
....tako da sm te cacnuo cisto radi reda da bi se malo razbila ucmala atmosfera i to je po meni pozitivno jel nema diskusije bez malo zara. nadam se da se ne ljutis!:)

Nisam bassystem, ali da primetim...
To sto ti zoves "zarom" moze samo da izazove svadju a ne diskusiju, tako da nije korektno potpaljivati nesto sto ni ne planiras da gasis... koliko mogu da zakljucim iz toka "diskusije".

Ista ti je prica na putu, kada vozis, i kada postoje "vozaci" koji ocekuju od drugih vozaca da cuvaju i svoja i njihova kola, kao i svoje i njihove glave... pa ako ti zastupas stav da nema dobre voznje bez naglog "utrcavanja", 'nako, da bude "zanimljivije", onda bih ja, koji nisam avanturisticki raspolozen, sacekao da odmaknes... i nastavio mirno i hladne glave... pa kada nas ima vise takvih... da li mozes da dobijes "diskusiju po sopstvenom ukusu"?

pozdrav

bogi

LACKY 20-12-2005 06:11 PM

Zasto se odmah porazumeva svadja ako ce bilo ko odnas da skrene sa teme i na kraju se ona stavi pod kljuc i nikom nista, to je po meni gore ngo reci nekom cekaj malo vidis da se svi bavimo necim sto nas mozda zanima. Nemora odmah to da plane u svadju, meni se vise puta desilo da na neku salu dobijem naj strasnije napusavanje pa nikome nisam nista zamerio, jel mozda coveku nije do sale: sad verovatno pisanim kontaktom mozda neko sitno zezanje nebude naj razumljivije pa se covek brecne. Ali nemogu u svakom momentu bas da pazim na 1000 sitnica pa se desi a desava se manje vise svima nama.Nemam nameru da raspirujem nikakvu svadju a ako sam izazvao svadju oko Darkwuda onda se izvinjavam svima unapred!
pozdrav takodje.
(zurio sam dok sam to pisao,uradjeno editovanje)

boggy 20-12-2005 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY
Zasto se odmah porazumeva svadja ako ce bilo ko odnas da skrene sa teme i na kraju se ona stavi pod kljuc i nikom nista....

Upravo zato sto se to cesto desava, nije na nama da se sada pitamo zasto se to desava, nego da pazimo da se ne desi... nista se tada ne rascisti, ostanu samo ruzni tragovi...
Razlozi mogu biti razni, mogu samo da nagadjam... verovatno je najveci upravo taj sto malo koji posetilac ovog Foruma moze reci iskreno sebi da je zadovoljan u najsirem smislu... treba imati MNOGO snage i volje da se ta cinjenica potisne, i da mozemo koliko-toliko komunicirati kao ljudi.

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 12:41 PM.