![]() |
Re: Nuendo vs ProTools
Znas koliko ima ljudi napolju :mrgreen:
Moje misljenje je da postoje razlike i da ovim forumom vlada globalno misljenje da smo svi zajedno u pravu. 1000% postoji razlika pro tools nuendo itd itd. Do pre 2 godine kada se forum osnovao niko nije ni znao sta je sabirnica i govorili smo da je VST bolji zvuk od DSP-a pa se odjednom sve zaokrenulo za 180 degrees. hehe dobri smo nema sta @ oggy ne mozes se klasifikovati prema ljudima napolje i govoriti tako je i tako je kada je to dosta individualna stvar |
Ako se sve svodi na obicno matematicko racunanje, onda ne bi bilo nikakve razlike izmedju kompresora, EQ, itd...Sve bi imalo isti sound.
|
Quote:
Apogee.... hmm...nije los izbor! ;) Quote:
|
Konvertori su potpuno druga pricha u odnosu na ovu prichu o algoritmima.
|
a bice da nisu isti algoritmi. :mrgreen:
nego, mogu li se priko buseva od nuenda kanali zbicit u taj protuls i da to radi realtime, ko sto se radi za creamwareom, ili bas sve treba exportirat u wav, pa unosit u protuls ili...:confused: |
dakle, da bi se izbjeglo steinbergovo sumiranje, cw korisnici mogu kanale zbicit preko buseva u pulsarov mixer. taj mixer se moze automatizirat tako da sve radis u nuendu a u biti mixas preko creamwarea koji ima bolje sabiranje. :mrgreen:
bdv: cw je prije 15 godina izmislili ono sto ostali nece sustic za jos barem 10. :mrgreen: |
Brisi te zelene smajlije i stavi neke ozbiljnije:mrgreen:
JA i sabiram na CW-u sve na nuendu mi se sve busira |
Quote:
Cuo sam za tu pricu .... na zalost kompjuter nema veze sa tim ..... Pozdrav |
Izbrisano da ne smeta
|
haha, isti ljudi su tvrdili da postoji razlika u zvuku izmedju Mac OS9 i OSX :rolleyes:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:55 PM. |