![]() |
Re: Razlika (aktivni vs pasivni monitoring)
Pozdrav quake2
Ne razumem te bas najbolje.Predpostavljam da ti nisi za behringer varijantu??? Kakav je tvoj audio sistem ???? Hajde da izmenimo iskustva. |
Quote:
|
Ma to je mozda zbog geografske sirine i duzine :)
|
boggy
"Nemaju nikakve, kao sto ni tvoje pitanje "otkud ja znam da ... ?" nikakve veze nemaju sa temom" E to postujem. "Prilozio si graficki prikaz odziva u tvojoj sobi." Dobro i gde je odgovor STA TU NE VALJA ?????????? "Mislim da ime negde po forumu merenja studija koje smo mi dizajnirali.... mozes da potrazis." Pitanje mislis ili znas a ako znas onda cu i da potrazim.A nebi bilo lose da ga postavis u ovaj thread ako postoji. "Promeni i oscilator ... tek ce da bude razlika... i tako u nedogled." E ovo cenim . Odlicno mislio sam to da uradim samo jos nisam siguran sta se tu desava, mozda bih mogao da mi pomognes? Ali molim te konkretno. |
Quote:
Quote:
A da ti prezentaciju akustickog sredjivanja svog prostora otvoris na za to predvidjenom mestu, umesto u threadu o razlikama izmedju aktivnog i pasivnog monitoringa.... da ne bi dalje isli u off topic. Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Naravno da nisam za Behringer varijantu iako sam u nekim trenutcima poprilican DIY freak:wink:,naravno takodje uz pomoc prijatelja kao i ti.Moj stav o tim uredjajima je identican Boggy-jevom,da ne pisem sve to ponovo.Kljucno pitanje u vezi Behringera je,sta u njima ima sto je hi end ili barem blizu od komponenti pa su vredni DIY truda?a pitanje se odnosi na sve njihove sprave.Pricam naravno o ovim spravama novije proizvodnje.Sto se tice audio sistema,pretpostavljam da te zanima main monitoring.Imam KEF reference model two zvucnike koje gura single ended 300B cevno pojacalo sa naravno cevnom ispravljacicom:cool3:.Kablovi su "Transparent audio ultra" za zvucnike (oni su otprilike skuplji od 3 prosecne behringer sprave tipa ada konvertori i sl. i imaju zavojnice u specijalno konstruisanom networku :wink:) i "Cardas" inter konekti.Ostalo je klasika NS10 itd...Kef je trosistemac sa visokotoncem u sredini srednjetonca a basovima zatvorenim u kutiji pa spojenim u push pull:wink:,a onda duvanje kroz bass refleks.Eto vam nove ideje za sledeci DIY....:) |
boggy
"Ma... mozda se to tako tebi vise svidja... relativan pojam." Opet bez komentare ali da tu zavrsimo. "A da ti prezentaciju akustickog sredjivanja svog prostora otvoris na za to predvidjenom mestu, umesto u threadu o razlikama izmedju aktivnog i pasivnog monitoringa.... da ne bi dalje isli u off topic." Slazem se hocu ako budem imao vremena. "... nastavak je... cak i da sve promenis,... (PLL je sledeci ali za to nema DIY varijante)... opet ce imati prostora da se napravi (mnogo) bolje.. a sa troskovima modifikacija se blizis cifri gde Behringer postaje skuplji nego da se od pocetka napravio drugacije... nije prvi put da se ovde ljudi bave Behringerom. Jedino ako je to tebi hobi, zabava, a definitivno jeste.... onda se u takve diskusije ne treba petljati... jer su besmislene." Sve jeu redu ali opet mi ne pomazes!!! nego " Behringer postaje skuplji". Ja tvrdim da Behringer svira dobro i sa svim modifikacijama jos bolje.Treba probati. Da to je meni hobi i zabava. Zasto da se ne petljam? "Ne mogu ti pomoci, ja nisam DIY freak, ovo sto ti pricam su cinjenice koje nisam mogao da ne vidim ako imam internet, a zanima me ta oblast. Koriscenjem googlea i belosvetskih amaterskih audio foruma ces naci dovoljno informacija samo na osnovu moje kljucne reci "oscillator" :)" Pa neverovatno tek sam pomislio da cemo o necemu normalno razgovarati a ti opet evo ti internet pa kljucna rec pa oscilator ...Za oscilator sam znao samo sam hteo da malo prokomentarises na tu temu jer mi nije sve jasno a predpostavka je da ti znas dost o tome. Pa dobro reci nemam vremena da se bakcem sa tim stvarima ,neznam nista o tome itd.Koliko se vec dopisujemo mogao si nesto korisno da napises. Objasni DIY freak !!!!!!!!!!!!!!!??????? |
Pozdrav quake2
Da li si mozda cuo kako behringer radi pa po tome sudis ili ??? "sta u njima ima sto je hi end ili barem blizu od komponenti pa su vredni DIY truda?" DCX 2496 sama digitalna skretnica je prednost u odnosu na pasivnu(ranije u thread-u sam izneo svoj stav) a vec sam rekao da konverter u opste nije los. "oni su otprilike skuplji od 3 prosecne behringer sprave " Nemoj o cenama slusaj muziku. Mislim da cevno pojacalo nema ni izbliza snage da kontrolise tvoje kutije ako se ne varam 2 x18W pa jos u A klasi. A za kablove mislim da je bacanje para.Kablovi se u sistemu ponasaju kao filter koji moze da pokvari frkventni odziv samog zvucnika a da bi se to desilo mora da bude jako los.To je samo moje misljenje voleo bih da cujem tvoje. A interesuje me da li si radio nesto u sobi sto se tice akustickog tretmana? |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
To je "URADI sam"... zaboga!!! (u prevodu to znaci da ti radis a ne ja... ;) ) Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 04:39 PM. |