Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   ?ta je apsolutni sluhista? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11586)

zvincic 18-06-2005 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
i ja iman slican nacin, samo je u mene pisma 'please don't let me be missunderstood' od animals... i isto je E. :wink:

jel tu obradio Gary Moore? :)

I'm just a soul who's intentions are good....oh lord...itd.
?
:wink:

Danny Lou 18-06-2005 02:47 PM

Osobe sa apsolutnim sluhom tu osobinu imaju urodjenu i kao takvu mogu da je prepoznaju kada se upoznaju sa sistemom notacije muzike. a prije toga takodje mogu ako same uzmu neki instrument i skidaju pjesme po sluhu tj. apsolutnom sluhu.

orijentacija koja nakon dugih godina nastaje pri stalnoj vjezbi uz instrument je vrsta bolje razvijenog sluha.

Znaci apso. sluh je sposobnost apsolutne orijentacije u muzickom sistemu bez upotrebe instrumenta

sto se mene tice bitnija je hemija koju osoba u sebi nosi i generalni osjecaj za muziku i sve njene dijelove.

a hz gore hz dole....fuck it...

pozz kolegi oggy-u

SumAnuT 18-06-2005 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Da nemas mozda i ti apsolutan sluh? :D :D :D :D
Kupi brate stimer za 15 e, i udri po tamburi (kad te vec ne zene) :D :D :D

Ako je osobina apsolutnog sluhiste da ne moze da nashteluje gitaru onda sam jedan od njih ... priznajem :)

Ma ne trebaju meni ti shtimeri, ne sviram ja gitaru, samo sam pokushao da je nashtimujem nekoliko puta ... na kraju uspem ... ali me chudi kako neko moze po telefonu da je nashtimuje kad su ono skro dva razlichita zvuka ...

Arthur 19-06-2005 03:32 AM

hehe
pa treba imati sluha, i onda moz i po kamionu da nastimujes.
ja eto znam tacno koji je ton mesalica za beton koja mi je svaki dan ispred zgrade... negde izmedju 20-30hz, jer je osetim i pre nego sto stigne.. a posle horski dize i do 900hz, sa sljunkom

Shady 21-06-2005 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
ja eto znam tacno koji je ton mesalica za beton koja mi je svaki dan ispred zgrade... negde izmedju 20-30hz, jer je osetim i pre nego sto stigne.. a posle horski dize i do 900hz, sa sljunkom

hahaaaa... ali trebalo bi zavisiti je li morski pijesak ili rje?ni? :mrgreen:
Valjda bi praaavi sluhisti i to trebali razlikovat.

Naravno, pravi, a ne ovi feleri?ni sa (propale) sarajevske akademije, jel tako, Oggy?! :roll:

;)

cevap 22-06-2005 12:46 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Quote:

Originally Posted by Arthur

hahaaaa... ali trebalo bi zavisiti je li morski pijesak ili rje?ni? :mrgreen:
Valjda bi praaavi sluhisti i to trebali razlikovat.

Naravno, pravi, a ne ovi feleri?ni sa (propale) sarajevske akademije, jel tako, Oggy?! :roll:

;)

Shady ja sam uvijek spreman za odbranu chasti Sarajevske Akademije, ko zeli da me testira, bujrum :D

Arthur 22-06-2005 01:09 AM

vidis, to ne bi mogao znati, posto ceo zivot zivim na nekim obalama reka, tako da ne bih znao kako zvuci morski pesak, ne verujem da ga neko dovlaci do NBGD... mada, ovaj je kraj nekad bio more, ne znam dal je lokalni pesak nastao tada ili eroziranjem kasnije... to je vec za ove sa BG akademije... :idea:

cevap 22-06-2005 01:09 AM

:lol:

Oggy 22-06-2005 04:00 AM

A isto je bitno da li je motor "Sever" ili "Iskra"... :D :D :D

Oggy 22-06-2005 04:04 AM

A bitno je i razmera sljunka i cementa...

All times are GMT +1. The time now is 02:03 AM.