![]() |
Koristim ja, ali selektivno. Sa svime mozes da uradis posao, ako znas sta hoces i znas da upotrebis, ovo sto Max prica su finese, koje stoje, ali u pro sferi.
|
ja frekfencije najvise ukidan sa eq-om sto ga nuendo ima na kanalu. kad mi bas treba razjebat neki bass ili slicno i treba mi vise bandova 'ukinut', onda koristin ultrafunk sonitus. ne tvrdin da su oni najbolji, ali kod mene je to cisto stvar navike. elementalov eq san jedan put prova i bi san odusevljen kako su pametno namistili kontrole, ali ga nikad vise nisan koristi... opet zbog navike. :oops:
bdv: u zadnje vrime mi se sve manje da isprobavat novi software. iman neke konbinacije i njih koristin. od uada koristin kompresore (sva 3), a od native kompresora, koristin samo sonalksis comp i to u masteringu. od eq-a najvise koristin pultec, a u masteringu precision eq (oba od uada) i ko sto san vec napisa, cesto koristin onaj nuendov po kanalu za hi i low pass i opcenito za rezanje. limitere: uad precission limiter i timeworks mastering comp. multibandove skoro nikad ne koristin. mislin da trenutno neman instaliran nijedan. a taj tc je meni uvik bi ljigav. oni kompresori od powercorea su mi uzasni, a tc native narocito. tc native reverbi su mi isto malo bezveze. waves sve manje koristin. nekad su bili odlicni, ali stagniraju, pa ih je konkurencija lagano prisisala. mislin da od wavesa koristin samo onaj doubler (on mi je kul) i onaj ir1. od reverba koristin inpulse, uadov novi plate, ona oba od tc powercorea i timeworksov plate za pulsar i masterverb pro isto za pulsar. od native reverba san nekad puno koristi spinaudio roomverb m1 i ultrafunk sonitus, ali u zadnje vrime ne posezen bas za njima. delaye - koji mi dodju podruku (oni mi nisu napeti), osim ona dva lexicona od psp-a koji su posebni. modulacijeske efekte puno ne koristin. oni steinbergovi su mi ok. a najboji su mi kjaerhusovi. |
Quote:
Mislio sam na obican compressor DeEsser iz TC Native bundle 3.1 . U odnosu na ostatak paka stvarno solidan alat . Sta mu zameras ? Da li si probao novi Wave Arts 4.8 verziju ? MasterVerb se popravio . |
Meni se svidja TLaudio EQ, jako je blag, muzikalan, a moze se dobiti i fina saturacija podesavanjem in-out
Koristi li ga neko (ko nema Uad-a)? |
Off, slazem se, dobar je stari TL!
Secam se kad su se pojavili TC Native efekti. Ja sam tada jos radio na Triple Dat-u, i taj reverb je bio revolucija! Onda sam eksportovao audio fajlove, pa u Wave Lab, pa doziranje u %, pa natrag u Triple Dat. Koji je to bio horor. Ali rezultati su bili odlicni, zahvaljujuci Triple Datu koji je sabirao kanale savrseno! Od tada je proslo mnogo godina, a TC Native je ostao isti, daleko iza konkurencije... koja je mnooogo napredovala. TC Native efekti, dakle, tanki, digitalno hladni, amaterski. Kao i Sandro, preferiram Uad kompresore, Sonalksis ne koristim, iskljucivo zbog navike, ponekad upotrebim Waves RVox. Pulsarov Vinco takodje ume da bude od koristi, kao i njegov Graphic EQ. Od EQ, favoriti su mi redom Hydratone, Pultec, Sony Oxford, UAD Precision EQ, TL Audio. Mozda sam nesto i zaboravio, posto koristim dosta toga. Precision Limiter je OK, ali ja po navici koristim kombinaciju Pulsar Optimaster, pa Sony Inflator. Inflator mi se u praksi najbolje pokazao kao dizac RMS-a i uopste kao limiter. Uf, sta sam se raspisao... Ali sto bi rekao Lane, mozda ce nekom da koristi. Uglavnom, ne steti... |
uuu TLAudio mamara
|
Imam ga instaliranog , ali nemam ideju kako bih ga upotrebio ...
|
Nadjes frekvenciju koju hoces da dignes / spustis ...... uzmes misa , i onda pokretima levo ili desno , pazljivo slusajuci pokusas da odredjenu frekvenciju podignes / spustis na zeljeni nivo ...... :wink:
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Nisam mnogo kafe prosuo po tastaturi, ali zamalo, dobro sam pro?ao :lol: |
All times are GMT +1. The time now is 12:03 AM. |