![]() |
e koi ste ljudi ... ja bih odradio al znamda niko ne bi skinuo i da odradim :)
|
Evo i ja cu da se okusam za koji dan,
ali slusam ovaj cd od Georgieva poslednji i nemogu da verujem koliko je stvarno dobro uradjen. Fenomenalno, ni jedan CD iz SCG nemoze da prismrdi ovoj produkciji. :D |
Prijatelji, sustina je da odradi ovo ko moze, stigne, zna, zeli, ima volje, vremena itd.
Nije bitno da se mora i da postoje izgovori, svi izgovori se uvazavaju :wink: Ja jos nisam poceo ali cu da uradim 100%, bas me zanima vase misljenje o tome :) |
Evo....dok se svi nesto neckaju, oce li ili nece.... 8) Mislim da stvarno za ovaj isecak netreba pola dana.. Dovoljno je pola saticka, sam mix je vec relativno dobar tako da nema velike filozofije... Poslao sam na rumski2005@yahoo.com pa ko zeli, nek poslusa....
Prihvatam sve kritike i primedbe :) |
Evo i ja sam svoj poslao, malo sam uradio sa manjim RMS-om nego Color iako mi se vise svidja sa jacim RMS-om ali ne bi bilo svrhe stavljati slicne master-e. Ustvari sam u prvoj varijanti nagurao na -9DB i bas je bilo komercijalno danasnje :).
Kod mene je MS tehnika radila svoje pa sam se sa tim i zezao, valjda ce valjati :) isti mail @Color Svidja mi se bass koji si dobio iako mi je malo srednjih previse oko 1khz ili mi se cini. Inace mix kao mix , mislim na original, je dobar i nema puno gatanja oko masteringa, bar kod mene :) @Anita Radim radim :wink: |
Sti bi rekao Eon:
"Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!" Eto vidite da nije nista bilo strasno :lol: Veceras cu prokomentarisati. |
Quote:
Quote:
Gianfrancov mix se mi cini fino "nabudzen", ja ovde nisam koristio Multi Band compressor, osetna je razlika, vece su mogucnosti manipulacije sa celokupnom slikom.... ali na drugu stranu, opet po mom ukusu, dosta je "ispeglan". Na strofi i ne toliko koliko na refrenu.. Svidja mi se sto si se poigrao i sa EQ, ili je to sve samo compressor?? U svakom slucaju cool... 8) p.s. Savet za one koji jos nisu a hteli bi! :lol: Nemojte slusati ostale mastere dok neuradite svoj... Tek nakon zavrsenog svog, pustite i uporedite sa ostalima. Jednostavno iz razloga sto veliki spektar mogucnosti nepostoji da se uradi ovaj master i sto ce vas neciji master mozda usmeriti drugacije nego sto biste ga vi sami uradili.. |
Quote:
Sto se tvog mastera tice: Cujem da si manje koristio multi-band od mene tj. kako ti kazes da ga uopste nisi koristio... i to mi fali... ostalo mi je sve dobro :D Da ,klasika EQ pa Multi-band... Nisam nikada radio samo sa kompresorom,tj. da njega ujedno koristim i kao eq,mada mi se cini da neki i tako rade... Sve u svemu ,mislim da je bolje EQ+MBComp,nego samo MBComp. Eone, kada sam prvi put slusao danas,cuo sam da se snimak malo gusi i da ima previse basa...mozda i malo prekompresovano... slican efekat kao kada se na ceo mix stavi obican (1-band) kompresor. Ako imas losiji monitoring,mozda to ne mozes ni da cujes... (i meni su sada umornije usi,pa ne cujem u tolikoj meri kao prvi put kada sam cuo (pre 5 sati)) I cuje se neko pucketanje... kako se to stvorilo? |
@Color
Da da vise frekvencije su u pitanju ali sto kazes stvar ukusa i nista drugo, ja sam odradio jedan master na -8db RMS i najjaci je. Sto se moje frekventne slike tice jesam pojacao na mid-u 2 khz za 3 db i hi pass od 7khz +2db, ne puno cisto malo da se pomeri.Mix mi je predobar pa reko da ga ne kvarim. Na Side-u sam pojacao 1khz i 5 khz +3db i skresao sve ispod 100hz. @Gianfranco Moguce je da sam prebudzio bass ali to mi je malo bolest od techna i budzenja nisikh frekvencija pa se odrazava svuda. Koristio sam 1 band kompesor i to onaj GCO, nije los. Multiband nisam hteo namerno da koristim. Edit: a pucketanj je verovatno rezultat snimanja sa jednog kompa na rewritible cd, pa sa cd-a na drugi komp na kome sam radio sve to, pa opet snimanje na isti cd i uploadovanje direktno sa cd-a nepreslusavanjem :) |
Quote:
Quote:
@Gainfranco: Koji monitoring koristis? |
All times are GMT +1. The time now is 12:46 PM. |