Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Vlado Georgiev (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=105)
-   -   Mastering studio / ing. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10806)

lesha 24-03-2005 12:28 AM

pa posalji mu pm... nisu cene za svakog iste..

Steka 24-03-2005 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by statusband
Verovatno ovde ima mnogo majstora koji imaju dobru opremu i studio,ali nam njihov Nick ne dozvoljava da znamo ko su,ali kao sto rekose ovi gore iznad tu je Vlado,provereno dobro,a i mene bi interesovalo koliko bi kod njega kostalo da snimim singl i da mi on uradi mastering,ali ne znam kako da dodjem do te informacije,posto covek nece da pise o cenama na ovom forumu.I nek mi neko kaze sta snima Zeljko Joksimovic i kakav on to studio ima pa o njemu toliko prica :roll:

Kako mislis kakav studio Zeljko Joksimovic ima ????
Cinjenica je da koliko sam ja shvatio je to Alek i Jovan
i jos par ljudi koji on sa njima saradjuje.
Gde ti zivis? U Torontu??

statusband 26-03-2005 02:23 AM

Zeljko kaze da ima svoj studio i da je poceo od nicega,a dosao do ovoga sto ima,pa pitam o cemo se to radi i sta je on konkretno uradio da vidim njegove sposobnosti

ridge 26-03-2005 12:59 PM

http://www.digital-cave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=162

Imas par fotki i spisak dela opreme.

Shady 27-03-2005 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by lesha
producent nikad ne bi trebao da radi mastering svoje stvari, to bi svi trebali da znamo...

Ja se sa ovim sla?em skoro u potpunosti... uz rezervu: osim ukoliko je producent i savr?eno sposoban! Kao u slu?aju Vlada koji ka?e da sam sebi radi. To je ok. Ali, nisu svi Vlado! :mrgreen:

Prema tome, u 99,99 % slu?ajeva ovo ?to ka?e le?a je ok!

Gianfranco 27-03-2005 11:14 AM

Kao prvo,ovde niko jos nisam cuo da radi svetski konkurentne mix-eve,produkciju... Prema tome na tom nivou na kom su ovde mixevi mozemo da ocekujemo i mastering.

Zasto je bolje da neko drugi radi mastering (naravno neki pro mastering inzenjer)?
Ne radi se tu o paru svezih usiju,vec zato sto je autor previse u tome,cuo je stvar 15 999 000 puta i sada odjednom treba da bude spreman da kaze...
Uuuu pa ovo zahteva zesce korekcije.Odakle njemu sada odjednom taj nagli skok u percepciji? Dok tu stvar kada cuje neko prvi put na svom monitor sistemu,odmah cuje sve mane,odmah ima viziju sta treba da se menja...
Mnogo je hrabriji u promenama,nije toliko emotivno vezan za stvar.
Podesice prema svom ukusu. Da li je to mana?
Pa slusamo toliko strane produkcije i meni sve zvuci do jaja. Dakle ljudi znaju da rade posao.
Naravno ovo vazi samo za elitne inzenjere.
Oni losiji mogu da ucine da vam se sopstvena stvar zgadi i da vi kao autor ne uzivate dok je slusate!

Kao sto neki ovde znaju,meni ce biti kompletiran studio u narednih mesec dana i napadam inostranu komercijalnu scenu. Mastering cu raditi u Americi (a ne ja licno) iz vise razloga... ljudi imaju bolju opremu,specijalizovanu akustiku za mastering,sjajan monitoring tako da ce garantovano zvucati dobro u svim klubovima na svetu,samo to rade 7 ili vise godina...
Izabracu nekog od skupljih inzenjera (ma najskupljeg! :-) ) sa dobrim kreditima,jer oni u okviru
jednog mastering studija cesto imaju vise inzenjera od manje iskusnih do najiskusnijih.
Eto za nekoliko meseci informacije iz prve ruke,a mozda i audio semplovi pre-posle.

puRe 27-03-2005 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Ne radi se tu o paru svezih usiju,vec zato sto je autor previse u tome,cuo je stvar 15 999 000 puta i sada odjednom treba da bude spreman da kaze...

:?

zar nije to isto?

vlado 27-03-2005 12:58 PM

Quote:

Zasto je bolje da neko drugi radi mastering (naravno neki pro mastering inzenjer)?
Uuuu pa ovo zahteva zesce korekcije.Odakle njemu sada odjednom taj nagli skok u percepciji? .

Izem ti onda i mix i pjesmu. I producenta.

Quote:

Mastering cu raditi u Americi (a ne ja licno) iz vise razloga... ljudi imaju bolju opremu,specijalizovanu akustiku za mastering,sjajan monitoring tako da ce garantovano zvucati dobro u svim klubovima na svetu,samo to rade 7 ili vise godina...
Izabracu nekog od skupljih inzenjera (ma najskupljeg! ) sa dobrim kreditima,jer oni u okviru
jednog mastering studija cesto imaju vise inzenjera od manje iskusnih do najiskusnijih.
Eto za nekoliko meseci informacije iz prve ruke,a mozda i audio semplovi pre-posle..

Takvim razmisljanjima se doprinosi nedostatku volje za rad i osjecaja vrijednosti ovih ovdje potencijala sa naseg podrucja. Zasta vam je svako govno samo da je iz Amerike milije? Mislis bas niko ne zna posao ovdje?

Necu se sloziti sa tobom.
E, a sto otvaras studio kad oni gore imaju bolje?

Naucite da cijenite sebe bar malo.

Starter* 27-03-2005 01:51 PM

TO TO.... :D

Pedja 27-03-2005 01:51 PM

Quote:

Originally Posted by vlado
Naucite da cijenite sebe bar malo.

Tacno tako :wink:
Tamo neko iz Amerike nije nista bolji od bilo koga drugog odavde.....SAMO RAD, RAD, RAD I MUZIKA, MUZIKA, MUZIKA i to ce da zvuci svetski :wink:

All times are GMT +1. The time now is 11:15 PM.