![]() |
pa posalji mu pm... nisu cene za svakog iste..
|
Quote:
Cinjenica je da koliko sam ja shvatio je to Alek i Jovan i jos par ljudi koji on sa njima saradjuje. Gde ti zivis? U Torontu?? |
Zeljko kaze da ima svoj studio i da je poceo od nicega,a dosao do ovoga sto ima,pa pitam o cemo se to radi i sta je on konkretno uradio da vidim njegove sposobnosti
|
|
Quote:
Prema tome, u 99,99 % slu?ajeva ovo ?to ka?e le?a je ok! |
Kao prvo,ovde niko jos nisam cuo da radi svetski konkurentne mix-eve,produkciju... Prema tome na tom nivou na kom su ovde mixevi mozemo da ocekujemo i mastering.
Zasto je bolje da neko drugi radi mastering (naravno neki pro mastering inzenjer)? Ne radi se tu o paru svezih usiju,vec zato sto je autor previse u tome,cuo je stvar 15 999 000 puta i sada odjednom treba da bude spreman da kaze... Uuuu pa ovo zahteva zesce korekcije.Odakle njemu sada odjednom taj nagli skok u percepciji? Dok tu stvar kada cuje neko prvi put na svom monitor sistemu,odmah cuje sve mane,odmah ima viziju sta treba da se menja... Mnogo je hrabriji u promenama,nije toliko emotivno vezan za stvar. Podesice prema svom ukusu. Da li je to mana? Pa slusamo toliko strane produkcije i meni sve zvuci do jaja. Dakle ljudi znaju da rade posao. Naravno ovo vazi samo za elitne inzenjere. Oni losiji mogu da ucine da vam se sopstvena stvar zgadi i da vi kao autor ne uzivate dok je slusate! Kao sto neki ovde znaju,meni ce biti kompletiran studio u narednih mesec dana i napadam inostranu komercijalnu scenu. Mastering cu raditi u Americi (a ne ja licno) iz vise razloga... ljudi imaju bolju opremu,specijalizovanu akustiku za mastering,sjajan monitoring tako da ce garantovano zvucati dobro u svim klubovima na svetu,samo to rade 7 ili vise godina... Izabracu nekog od skupljih inzenjera (ma najskupljeg! :-) ) sa dobrim kreditima,jer oni u okviru jednog mastering studija cesto imaju vise inzenjera od manje iskusnih do najiskusnijih. Eto za nekoliko meseci informacije iz prve ruke,a mozda i audio semplovi pre-posle. |
Quote:
zar nije to isto? |
Quote:
Izem ti onda i mix i pjesmu. I producenta. Quote:
Necu se sloziti sa tobom. E, a sto otvaras studio kad oni gore imaju bolje? Naucite da cijenite sebe bar malo. |
TO TO.... :D
|
Quote:
Tamo neko iz Amerike nije nista bolji od bilo koga drugog odavde.....SAMO RAD, RAD, RAD I MUZIKA, MUZIKA, MUZIKA i to ce da zvuci svetski :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 11:15 PM. |