Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kako da remasterizujem album (+ prica o jitteru) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10647)

zvincic 04-03-2005 05:45 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
I sad me tjerate da s ovim bolesnim zglobom spustam kutije iz ormara trazeci njegov diplomski... :wink: :D

ne vidim nikog da tjera ;)

kad ozdravis lijepo :)

ANITA 04-03-2005 05:47 PM

Ma salim se samo. :wink: Nije tako strasno. 8) Moram malo vise cviliti da dobijem vise masaze. Znate vec kako to ide. Ili ne znate?

zvincic 04-03-2005 05:52 PM

Quote:

Ma salim se samo. :wink: Nije tako strasno. 8) Moram malo vise cviliti da dobijem vise masaze. Znate vec kako to ide. Ili ne znate?

ne znam za druge, ali ja ne znam ;D

kad nesto zelim, otvoreno pitam...ili zahtjevam :twisted:

ANITA 04-03-2005 05:56 PM

Ma zahtjevam ja i glasno i jasno! Ali ponekad onaj umiljati pogled ozlijedene mackice vise vrijedi....

zvincic 04-03-2005 06:01 PM

Quote:

Ma zahtjevam ja i glasno i jasno! Ali ponekad onaj umiljati pogled ozlijedene mackice vise vrijedi....

istina....ja to zovem "sad puppy look" ;)

no, otisli smo debelo u OT :lol:

cipela 04-03-2005 06:09 PM

Quote:

I sad me tjerate da s ovim bolesnim zglobom spustam kutije iz ormara trazeci njegov diplomski... :wink: :D

Pa poslao sam ti informacije o 100 % %%%%%%% lijeku. :o
p.s. 40 stranica mi se fakat ne cita. Posalji samo rezime sa zadnje stranice. :lol:

SandRob 04-03-2005 07:10 PM

ok, ok, ja razumin sto je jiter i kake greske mogu nastat u snimanju i reprodukciji, ali recimo ako jedan snimac uredno i bez greske snima data cd-e, jeli onda za pretpostavit da ce isto tako snimit i audio cd?

cipela 04-03-2005 07:48 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ok, ok, ja razumin sto je jiter i kake greske mogu nastat u snimanju i reprodukciji, ali recimo ako jedan snimac uredno i bez greske snima data cd-e, jeli onda za pretpostavit da ce isto tako snimit i audio cd?

Odlicno pitanje. Na jednom od mojih rezaca sam do sada srezao oko 450 CD-a. Niti jedan nije otkazao poslusnost sto se tice data (software). Sve spila super. Doduse, kad mi je rezac npr. 52x ja sam uvijek rezao na polovini i manjim brzinama - divix na 24x, snimljenu muziku za onako - 16x, a svoju arhivu i mastere na 8x ili max. 12x.
Razlika se vidi i golim okom kada se nesto sreze 52x ili 16x. :wink:

p.s. Ima li igdje ovog djecka sto je zapoceo ovu temu?
Ili da se ovo lijepo rezimira u temu pod drugim imenom i odredi joj se mjesto u nekom od odjeljaka foruma gdje pripada. Ne bi valjalo da ostane nedoreceno - moze valjat. 8)

zvincic 04-03-2005 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by cipela
Odlicno pitanje. Na jednom od mojih rezaca sam do sada srezao oko 450 CD-a. Niti jedan nije otkazao poslusnost sto se tice data (software). Sve spila super. Doduse, kad mi je rezac npr. 52x ja sam uvijek rezao na polovini i manjim brzinama - divix na 24x, snimljenu muziku za onako - 16x, a svoju arhivu i mastere na 8x ili max. 12x.
Razlika se vidi i golim okom kada se nesto sreze 52x ili 16x. :wink:

ovdje si potegao vrlo zanimljivo pitanje.

znam neke koji su davali ogromnu lovu za pekac pod izlikom kvalitete zapisa....da bi onda snimali 40x na Princo medije....brrrr.

inace, kad snimam muziku: 8x
arhive 8x
data 16x

preko ne idem

za dvd
arhive 2x
data 4x (ako mi se ZBILJA zuri ili snimam vecu kolicinu snimam na 8x)

kada su u pitanju vazne arhive snimam min. 2 puta

cipela 04-03-2005 08:36 PM

Hej, zvincicu, sta ti je ono na avataru? Jel' nagazna mina naopako? :lol:

All times are GMT +1. The time now is 03:25 PM.