Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Vokal i Reverb (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10411)

statusband 15-03-2005 11:03 PM

U principu,sve se svodi na "Misli svojom glavom i slusaj sta je dobro",a ja se non-stop trudim da kopiram neciji rad,bas bez veze,valjda svako ima svoj stil u mix-u 8)

zvincic 15-03-2005 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by statusband
U principu,sve se svodi na "Misli svojom glavom i slusaj sta je dobro",a ja se non-stop trudim da kopiram neciji rad,bas bez veze,valjda svako ima svoj stil u mix-u 8)

tocno tako ;)

nedavno mi je prijatelj uputio kritiku da "me cuje" u svakoj pjesmi na kojoj radim ne shvacajuci koliki mi je time kompliment dao ;)

ili je mislio da svaka od tih pjesama sux-a :banghead:
:lol: :lol: :lol:

nemoj kopirati druge nego uci od njih i razvijaj svoj stil ;)

cipela 15-03-2005 11:23 PM

Quote:

Originally Posted by milosjeftic
Ko zna da uradi dobar mix a da pri tom ne koristi reverb ( ni soft. ni hard ) naravno , ni dilej ( ni soft. ni hard )
- sve zna .

Ovo mi je kao da stakla od naocala ocistis smirgl-papirom. :D
Koliko vrijedi na suvi mix staviti samo jedan reverb u masteringu?

milosjeftic 15-03-2005 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by statusband

Ko nema stil - nema nista .

Dokaz : 1 . stil je licna stvar .
2 . svaka licnost je jedinstvena i neponovljiva .
3 . ako imas neciji stil ( pises u stilu nekog drugog ) , to znaci da ti nisi ti , vec taj drugi , jer je stil licna stvar .
4. sto je nemoguce jer je svaka licnost jedinstvena i neponovljiva .

Zakljucak : ko " pise " , " svira " ... u stilu nekog drugog - u stvari ne radi nista .

Upravo iz ovog raloga su plagijati bezvredni , ma koliko se cinili " verni " originalu .

File 18-03-2005 04:56 PM

upravo sam zavr?io remix stvari od mog benda za neku kompilaciju i ovako: bubanj je ispao...jako...jako dobro....(u odnosu na velike bendove tog ?anra (Hardcore - Metal)),pod velikim smatram one koji snimaju u skupim studijima pod palicom scota burnsa i ostalih velikih kraljeva metal produkcije...i u odnosu da je to rasklimani tre? takton bubanj sa nekom jeftinom serijom zildijan ?inela....bas gitara je isto savr?ena(u mojim omjerima - stari dobri ?ajavec, bas nepoznate izrade a majk onaj jajasti zenhaizer:-) koji sam koristio i za bus drum)...od gitara nisam puno ni o?ekivao...jer je mic bio beta shure, gitara prelo?a, a poja?alo kolko tolko...al uz dobar bubanj i bas gitaru se uspilo is?upat....e a vox je druga pri?a....kao na po?etku ove teme...meni isto vokal ne sjeda u mix....jo? je jedna gre?ka ?to sam snimao bez pbs mre?ice i to sa kompresijom zvu?i o?ajno...ali me to ne brine...ve? me brine to ?to nikako ne pogodim reverb....i zanima me dali bi gitare trebale biti suhe (4 distorzirane gitare...jedna skroz lijevo, jedna skroz desno, tre?a na 45 lijevo al ti?e, a ?etvrta na 45 desno isto ti?e)....

perpetuum 27-03-2005 10:45 PM

Quote:

Originally Posted by Max
KOMPRESIJA KOMPRESIJA iiiiiiiii......a da KOMPRESIJA ......

Stvar koja pomaze da se glas slozi sa miksom je kvalitetna kompresija na glasu ....to i siri glas...pazljivo podesavanje pridileja na reverbu ....blagi room.., ponekad i dupli ili trodupli vokali.... Voxeng analog flux .....pa onda kompresija cele matrice pa onda pazljivo pozicioniranje instrumenata da se napravi mesto za glas .....pa onda dodavanje post reverba .....kao na Lex 960 ili TC M6000 ...pa cemo onda da pricamo ......

Pocni tako sto ce ti jedine stvari u sredini mixa biti ......noga dobos bas i glas....sve ostalo bacaj gde bilo ....svuda po miksu ....eksperimentisi....pa mi reci da li ti je glas bolje seo u miks....

Potrudi se da ti u aranzmanu bude nesto ispod glasa ....noga bas ....levo i desno od glasa ....svi instrumenti.....nesto iznad glasa....suske ......

izvezi miks ....iskomprimuj .....ako dobijes preko 50 %onog sto hoces ...vodis na veceru .... :wink:

Pozdrav

Max, ako si ti onaj koji mislim da jesi(ako radis nesto sa MR-om?),zelim da pohvalim produkciju njegovog vokala, iako je to koliko znam demo!!!
Koji je to preamp u pitanju?

All times are GMT +1. The time now is 04:26 AM.