![]() |
Voxengo pravi slican program Batch converteru,nisam ga probao ali deluje OK po onome sto sam procitao...
|
Quote:
U vezi faza, trebalo bi malo pisat o njima jer mislim da su izuzetno bitna stavka, mozda i presudna u produkciji. Ne mislim na kontrafazu na recimo doboshu ili ono shto prikaze Pingvin Audio Meter, vec na fazne pomjeraje po frekvencijama (to se moze vidjeti u SmaartLive-mada ja to nisam josh dovoljno skontao), i vrlo usko sa tim u vezi mixanje i eqing. |
Jedno pitanjce za korisnike SF
Decki, moze jedno pitanjce?
Kada u SForge detektujem clipove sta dalje i kako dalje? Valjda ta detekcija ne sluzi samo da imam vise podataka!? |
Re: Jedno pitanjce za korisnike SF
Quote:
|
Quote:
Kako biste podesili parametre za automatsku detekciju i korekciju klipova u WL? |
Quote:
Inace, dobrodosao na forum! |
:D Hvala lijepa!
Helo narode! Ima li iko da zna? |
Prije napisah nesto o ovom a danas sam se razocarao u vezi sljedeceg : skinem SandRob-ovu pjesmu - onu "Biste mi vanka iz kuce" sa Severinom, i od jos jednog kolege, propustim kroz detekciju klipova u Sound Forge, pa to isto u Wave Labu i nista ne razumijem. Sve vrvi od klipova i u jednom i u drugom. A znam da su oba autora odlicni majstori svog zanata i da tako sto ne propustaju. O cemu se radi? Da li oba alata stvarno toliko lazu, ili je krivac konverzija u *.mp3 format?
Isto tako propustim obje pjesme kroz HardBal i "ista pjesma". I tu nisam siguran da taj alat sljaka bas ekstra posto radi sa prosjecnim frekvencijama cijele pjesme. |
Ma da vi malo zanemarite taj SoundMorge i WaveLab? Oni su i onako sitan kalibar..., pa ne zovu mene badava Idekius haubica :twisted:
http://www.ngwave.com/ He, he!!! Cini mi se da je ovo wave editor za pravog muskarca :twisted: :D |
Zaboravih da kazem u prethodnom postu da se salim... Ustvari, nije lose ni ovo videti, ali NGWave je prilicno oskudan i siromasan u odnosu na SF i WaveLab...
|
All times are GMT +1. The time now is 11:31 PM. |