Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   UAD1, TC Powercore + Sondforge... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10173)

zmaj 30-12-2004 08:35 PM

Voxengo pravi slican program Batch converteru,nisam ga probao ali deluje OK po onome sto sam procitao...

Boskovic 01-01-2005 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Da, rasprava ode u beskraj...
Ljudi koji su vise "tehnicki (inzinjerski) nastrojeni" uglavnom preferiraju Soundforge...
S druge strane (cistokrvni) muzicari vise vole raditi u Wavelab-u...
Bar u mom okruzenju je tako!
Pa sad...

p.s. Malo sam se kasno ukljucio u temu (procitavsi samo prvu stranu :oops: ) Ne zamjerite....

A vidish ja sam vishe tehn.-inzinj. nastrojen i bash zato preferiram WL. ASIO, VST, dihter, PEAK-RMS analajzer, kao i 3D analajzer. Jdino nema faznog ali za to sluzi SmaartLive (trenutno mi je "out of order").
U vezi faza, trebalo bi malo pisat o njima jer mislim da su izuzetno bitna stavka, mozda i presudna u produkciji. Ne mislim na kontrafazu na recimo doboshu ili ono shto prikaze Pingvin Audio Meter, vec na fazne pomjeraje po frekvencijama (to se moze vidjeti u SmaartLive-mada ja to nisam josh dovoljno skontao), i vrlo usko sa tim u vezi mixanje i eqing.

cipela 01-01-2005 07:23 PM

Jedno pitanjce za korisnike SF

Decki, moze jedno pitanjce?
Kada u SForge detektujem clipove sta dalje i kako dalje? Valjda ta detekcija ne sluzi samo da imam vise podataka!?

puRe 01-01-2005 10:19 PM

Re: Jedno pitanjce za korisnike SF

Quote:

Originally Posted by cipela
Kada u SForge detektujem clipove sta dalje i kako dalje? Valjda ta detekcija ne sluzi samo da imam vise podataka!?

pa ako klipuje samo na nekim kratkim segmentima (peakovima) onda uzmi lepo zumiraj i rucno iscrtaj ponovo taj peak precizno...

cipela 01-01-2005 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

pa ako klipuje samo na nekim kratkim segmentima (peakovima) onda uzmi lepo zumiraj i rucno iscrtaj ponovo taj peak precizno...

Ako ukljucim u WLabu detekciju i korekciju klipova da li je to precizno i zadovoljavaju?e ili ba? moram iscrtavati jedan po jedan?
Kako biste podesili parametre za automatsku detekciju i korekciju klipova u WL?

puRe 01-01-2005 11:28 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Ako ukljucim u WLabu detekciju i korekciju klipova da li je to precizno i zadovoljavaju?e ili ba? moram iscrtavati jedan po jedan?
Kako biste podesili parametre za automatsku detekciju i korekciju klipova u WL?

Za Wavelab stvarno ne znam posto ne radim u njemu...

Inace, dobrodosao na forum!

cipela 02-01-2005 12:41 AM

:D Hvala lijepa!

Helo narode! Ima li iko da zna?

cipela 02-01-2005 07:56 PM

Prije napisah nesto o ovom a danas sam se razocarao u vezi sljedeceg : skinem SandRob-ovu pjesmu - onu "Biste mi vanka iz kuce" sa Severinom, i od jos jednog kolege, propustim kroz detekciju klipova u Sound Forge, pa to isto u Wave Labu i nista ne razumijem. Sve vrvi od klipova i u jednom i u drugom. A znam da su oba autora odlicni majstori svog zanata i da tako sto ne propustaju. O cemu se radi? Da li oba alata stvarno toliko lazu, ili je krivac konverzija u *.mp3 format?
Isto tako propustim obje pjesme kroz HardBal i "ista pjesma". I tu nisam siguran da taj alat sljaka bas ekstra posto radi sa prosjecnim frekvencijama cijele pjesme.

idekius 03-01-2005 01:59 AM

Ma da vi malo zanemarite taj SoundMorge i WaveLab? Oni su i onako sitan kalibar..., pa ne zovu mene badava Idekius haubica :twisted:

http://www.ngwave.com/ He, he!!! Cini mi se da je ovo wave editor za pravog muskarca :twisted: :D

idekius 03-01-2005 02:38 AM

Zaboravih da kazem u prethodnom postu da se salim... Ustvari, nije lose ni ovo videti, ali NGWave je prilicno oskudan i siromasan u odnosu na SF i WaveLab...

All times are GMT +1. The time now is 11:31 PM.