Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   DIY Vocal booth & Control room?! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28239)

Eomsy 03-03-2011 09:32 PM

Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 300696)
... pa da...
Nema problema ako si stvarno to ?eli?:da::D

Ma, mislim da mi neće biti problem napraviti takvo ne?to kao jo? dodatnu opciju ... imam jo? dve cijevi 7 cm ?irine u pripremi ....

boggy 03-03-2011 09:44 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 300684)
..........
I zvučnici kad se konstruišu se tako mjere, kad nema para za laboratorije ide se na polje, daleko od gužve. Vani se još bolje vidi što se dešava ispod 100Hz, nego u laboratorijima...
......

Anechoic rooms i laboratorije su samo imitacije slobodnog prostora. Tihi veliki parking prostor bez okolnih bliskih objekata u krugu poluprecnika 20m+ i bez automobila na njemu, je odlican polu-prostor (half space) za merenje svih akustickih i elektroakustickih rekvizita od 20Hz pa navise.
Ako se zeli izbeci refleksija od "poda" i uradi merenje u "full space" onda se digne dizalicom/viljuskarom to sto se meri u vis 10ak i vise metara.

pozdrav

bogi

Zoki 03-03-2011 09:51 PM

Eomsy ajde kada budes mogao daj grafikon tvog studija kakav je sada mislim na frekventni odziv i RT60.

NLP 03-03-2011 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 300700)
Anechoic rooms i laboratorije su samo imitacije slobodnog prostora. Tihi veliki parking prostor bez okolnih bliskih objekata u krugu poluprecnika 20m+ i bez automobila na njemu, je odlican polu-prostor (half space) za merenje svih akustickih i elektroakustickih rekvizita od 20Hz pa navise.
Ako se zeli izbeci refleksija od "poda" i uradi merenje u "full space" onda se digne dizalicom/viljuskarom to sto se meri u vis 10ak i vise metara.

pozdrav

bogi

Jeste znam ali morao sam nekako da objasnim:)
Ako je dovoljna tišina svakako ima slobodan prostor prednosti ispred komercialnih laboratorija.

A koga zanima eto nekoliko "nekomercialnih" odnosno nestandardnih laboratorija:
http://www.oobject.com/category/anec...-architecture/
:wink:
... i još neke zanimivosti, da se malko odmorite od Helmholtza...

boggy 04-03-2011 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 300686)
Pa znam da dnevna soba nije prazna ali se vidi before i after (uno?enja kutije) situacija, pa da se vidi ?to je od sobe i ?to se menjalo dakako.

Mislim da ne.
Evo sta je Eomsy tamo napisao:
Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 300644)
...........
Plava linija ispod zelene jest novo mjerenje 88,7 litarne kutije u dnevnom boravku, dok je zelena mjerenje u studiju (znači ovo je 5 rupa od 11 cm, bez cijevi unutra) ...
........

pozdrav

bogi

NLP 04-03-2011 07:41 AM

Ne razumem.
Samo sam hteo da ka?em, da ne bi bilo lo?e da bi napravio merenje prije dok je stavio kutiju u dnevnu sobu i posle, iako je dnevna soba puna ili prazna (verovatno namje?taj).

boggy 04-03-2011 08:18 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 300722)
Ne razumem.
Samo sam hteo da kažem, da ne bi bilo loše da bi napravio merenje prije dok je stavio kutiju u dnevnu sobu i posle, iako je dnevna soba puna ili prazna (verovatno namještaj).

Pa vidis da nije preterano pozeljan tamo sa svojim sanducima i kablovima :shock:... ma moze i bez toga. :)

pozdrav

bogi

NLP 04-03-2011 08:42 AM

aha... pa u takvom slučaju poslao bih ja curu njezinoj majki malo na odmor:D

Eomsy 04-03-2011 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 300726)
aha... pa u takvom slučaju poslao bih ja curu njezinoj majki malo na odmor:D

Ma poslao bi ja nju, ali mi je i dijete onda isto "vi?ka" :D ... Bumo nekako prebrodili sve te?koće :wink: ...

@ Zoki
Misli? sa Ovim Helmholtzom R60? To tek idući tjedan, kada sve opet vratim dolje u podrum (odnosno kad u?timam i preostale dvije kutije), jer mi se ba? ne seljaka oprema amo tamo, a i kutija ima vra?ki kila ... :D

boggy 04-03-2011 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 300741)
........... Bumo nekako prebrodili sve te?koće :wink: ...
........

Ma da... ne treba komplikovati. NLP je tu nekako... hm... radikalan?... ;)

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 08:05 AM.