Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pokazi svoju konfiguraciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828)

paris.rukiz 12-10-2008 09:29 PM

Re: Pokazi svoju konfiguraciju

[quote=korenjak;220192]Imas li problema sa konnektom?

nemam nikakvih problema s konnektom (win XP SP2),
pokrenuo sam patch http://support.microsoft.com/kb/885222, koji skida limit sa propusnosti firewire-a ( sa 100 na 400), međutim nisam primjetio nikakve promjene (pobolj?anja)!?

"meni cesto stane zvuk na nekoliko sekundi"

to mi se prije de?avalo u Wavelabu...sad je ok

djdudra 14-10-2008 07:01 PM

K8M800 Micro AM2
AMD athlon LE-1640 2.4 GHz
2x1GB ddr2 Trancend 800MHz
HDD 250GB SATA2 Western digital
AGP nVidia 6200, 256MB ddr2, 64-bit
Creative sound blaster audigy 7.1
DVD/RW Pioneer

korenjak 25-10-2008 10:24 PM

Drustvo
Ceo beograd sam opet obiso da kupim FW sa TI chipom i nisam nasao a bio sam cak u 20 radnji...

Elem da nije Ivan rekao da mu VIA lepo radi ne bi se ni ja usudio da probam...
Ali posto je Ivan preporucio VIA ja kupih Digitus PCI karticu sa VIA chipom i ...

RADIIII....:)

Evo TC KONNEKT8 postavljen za default audio kartu u windowsu i radi nema da secne....

Hvala Ivane i ostali

p.s. mada sam i dalje misljenja da covek nemoze da zna dok ne proba sve tri vrste chipa....osim ako mu se ne posreci da iz prve ubode..
Napominjem da sam predhodno imao INTEX kartu sa NEC chipom i pravio je probleme

pozz

korenjak 26-10-2008 02:48 PM

prerano sam se radovao, u cubaseu - secka skoro redovno, a poceo je pomalo i u windowsu tj. kao default audio card....

:cry:

diviner 27-10-2008 10:18 AM

Za tehnicke probleme otvori novu temu, cisto da ne bismo ovdje gusili...Ja cu kasnije premjestiti/obrisati spam koji se ovdje nakupio...

Pogledaj nekoliko tema ispod, napisao sam da imamo FW TI karti, trenutno samo PCI-E, a uskoro i PCI...

korenjak 27-10-2008 04:08 PM

ok sorry

al nekao se samo ovde otvorilo pa sam hteo da izbegnem novu temu za par postova

np

pozdrav

javim se kad skupim lovu moze i pci-e

diviner 27-10-2008 06:03 PM

Ma opusteno, sve ok, nisi ti jedini koji je malo odlutao od teme :) ...

PCI-E je odlicna opcija za novije maticne koje kubure sa brojem PCI slotova. A sto se tice love, ako se ispostavi da ti karta ne radi posao mozes da je vrnes nazad...

korenjak 27-10-2008 10:13 PM

ok zovem te kad primim platicu

a ti brishi ove postove.....

ko sto si obeco....:D

zoksula 06-11-2008 01:04 AM

C2Q 2.4@3 ghz (82c orthos)
Asus P5Q
2 GB ddr2 Geil (800 mhz)
???? audio kartica
Radeon x1850

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 194973)
Mani se softverskog mjerenja temperature! Coretemp, realtemp, nadrealteamp, sve je to smece. Sonde koje se ugradjuju u procesore su daleko od dobro kalibrisanih i samo oni koji rade i kroz cije ruke prolaze desetine procesora iz desetina serija, znaju da se te "lazne" temperature mogu razlikovati i po 20 stepeni od serije i tipa do serije i tipa procesora.

Nama 2140 procesori za ruDAW ONE u coretempu obavezno pokazuju i po 80 stepeni celzijusovih, dok 6550 do 50 stepeni na p5k plocama, a u praksi, mjereno koliko toliko kalibrisanom temperaturnom sondom, stvari stoje drasticno drugacije (obrnuto skroz).

Te temperature mozete uzeti samo kao referencu, a definitivno ne treba razbijati sa njima glavu. Dok masina radi i ne zaglavljuje, bas te briga kolika je temperatura, jer do sada u zivotu nisam vidio procesor koji je crkao od pregrijavanja (zaglavljivao i resetovao masinu jeste)!

A takodje - brinuti o temperaturi je cak i stetno za mikroproCesor. Naime - slomio sam nekog bartona dok sam menjao kuler. :):)

poz.

mikki 23-11-2008 10:16 AM

djdudra imam istu konfiguraciju ;)

All times are GMT +1. The time now is 12:12 AM.