![]() |
Re: DIY Vocal booth & Control room?!
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Ovi grafovi meni izgledaju kao da onaj dip na 100 Hz-a je od same sobe i da će jo? rupa trebati bu?iti ... ali ajd, prvo ću da izmjerim u većoj sobi danas .. |
Quote:
pozdrav bogi |
Evo Boggy. Ovo su mjerenja kutije iz dnevne sobe kojoj su dimenzije ?=4,75 m, D =5,41 m, V = 2,52 m ...
Plava linija ispod zelene jest novo mjerenje 88,7 litarne kutije u dnevnom boravku, dok je zelena mjerenje u studiju (znači ovo je 5 rupa od 11 cm, bez cijevi unutra) ... http://img17.imageshack.us/img17/560...esa5rupaod.jpg |
A prazna dnevna soba?!
|
1 Attachment(s)
Ok, cevima namesti da na svim rupama minimum koji sam zaokruzio crvenom linijom dodje na 100Hz (strelica pokazuje smer translacije, ne poziciju gde treba da bude na kraju!)
(vidi sliku u attachmentu) pozdrav bogi p.s. ponovicu, sto je cev duza unutra, to je frekvencija niza... to je sva logika. p.p.s. Pokusaj da zatvoris (zadihtujes) privremeno jednu rupu komadom iverice pa ponovo premeri... mozda cevi i ne trebaju! Zaokruzeni deo bi trebao da se vrati prema nizoj frekvenciji. |
Quote:
Imam jedno podpitanje, da bih bolje shvatio efikasnost HH rezonatora. Ako fla?a od 1L rezonira na 111Hz, da li bi sličnu efikasnost imala jedna kutija sa 10 rupa kao i 10 fla?a od 1L? Da li mo?e da se ka?e ?to vi?e rupa na HH to bolje? Da li je bolje vi?e manjih rupa ili jedna velika? |
Quote:
Najbolje bi bilo imati jednu rupu, tacne povrsine. Quote:
Kad se tako naprave, mogu da se posloze jedna pored druge. Svaka ima svoju (jednu) rupu i kraj... ali covek je krenuo ovako... pa mu pomazemo. Quote:
pozdrav bogi |
E sada te fakat ne razumijem :(.
Kako si prepoznao da je ovaj dip ... http://img713.imageshack.us/img713/1...5rupaod11c.jpg .. u biti frekvencija na kojoj kutija rezonira :confused: ??? Kaj nebi trebao biti onaj peak na 77 Hz-a ??? Odnosno, kako se to mo?e prepoznati (vjerujem da je u tvom slučaju to iskustveno :wink:), a da nije to upravo soba u kojoj mjerim, u ovom slučaju dnevni boravak (koji nije prazan, for NLP)??? ?to to znači da gledam prvi dip poslije najvećeg peaka i to mi je rezonantna frekvencija? |
Quote:
Da mozes meriti u otvorenom prostoru bilo bi lakse da shvatis. I ja imam problem da se snadjem... :( pozdrav bogi p.s. da... taj dip, sto si ga strelicom obelezio, "lovimo", ostalo je soba. Kada si merio u studiju, poklopio se sa dipom sobe koji ima veliki Q faktor... i potpuno ga je zamaskirao |
All times are GMT +1. The time now is 08:47 AM. |