![]() |
Re: DIY Vocal booth & Control room?!
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Pa, stoga da ja ipak probu?im i petu rupu, ha :( ? |
Pozdrav Eomsy
Ako ti nije tesko posalji i reverb time (RT60),da li ima promena sa HelmHoltzom i bez? Ja sam dosta vremena proveo trazeci mesta za resonatore(imam ih dosta) uglavnom po coskovima,svaki od njih je tjunovan na svom mestu(jako bitno).Nema nikakve veze kolike su rupe,kao sto znas vazna je povrsina svih rupa zajedno. Ja sam busio sa svim i svacim pa i po 10mm precnik jer mi je bila na dohvat ruke. Video sam kutiju koju si pravio,mislim da je iverica pretanka i da ta kutija ne moze dati tacne rezultate i da mu efikasnost za tu litrazu moze biti veca.Zidovi kutije(HelmHoltz resonatora )moraju biti jaci(deblji,jaci materijal). |
Debljina je OK.
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
@ Zoki RT60 se nekaj promjenio, ali tu mogu i pripisati polu-zavr?ene binarce :wink: ... |
Quote:
[/quote] Treba imati u vidu da pozicija igra znacajnu ulogu sto moze umanjiti efikasnost do potpune besmislenosti tih apsorbera. [/quote] Imam jo? ona dva sjedeća Helmholtza od po cca 125 litara, koji su na kotačima, pa kad i njih u?timam (gerila style :D) ih mogu da ?altam po zadnjem dijelu studija ... inaće stoje uz sami zid, pa mo?da će tamo da i najbolje rade (mislim kut-zid/pod) kada su mi u samim kutovima već SC-i. @NLP Htio sam prvo da vidim kaj se de?ava sa jednim ?timovanjem H. rezonatora, da vidim kak to izgleda, a onda idem sa ?timanjem ostala 4 u komadu :grin: ... Dao Bog za 7 Db- a ukupno i ja sam na konju!!!! P.S. To Boggy. Probat ću premje?tanjem zvučnika da rije?im onaj veliki dip na "dva manja", ali za to mi treba barem cijelo prijepodne, a to do subote nemam, tak da do tada radimo na H-ima, kad već znamo koju gerila tehniku upotrijebiti ... (totalno si mi bacio osmijeh na lice sa tom izjavom :D) ... |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Mozes da biras: 1. Da narezes gomilu cevi razlicitih duzina, pa da ih gurkas na probu, 2. Ubacis dugacku pa je skracujes testerom za metal 3. Ubacis dugacku pa je izvlacis po malo dok ne bude dovoljno, i onda odrezes visak (s tim sto napravis malu gresku) Pri tom imaj u vidu da svih cetiri pet cevi/rupa rade u "horu" tako da medjusobni uticaji postoje.... nisu preterani ali postoje, takodje mogu da se pojave i parazitne oscilacije zbog sprege dve bliske cevi... no kod tebe nece biti takav slucaj jer ti je apsorpcija u kutiji prilicno "heavy". Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:28 PM. |