![]() |
Re: Pokazi svoju konfiguraciju
Rezultati su drastichno razlichiti u zavisnosti od:
1. koji ste buffer setings tj. latency na audio-karti podesili. 2. audio karte koja je za test upotrebljena jer, sto vise kanala karta ima - opterecenje CPU-a je vece, sto je i normalno jer vam karta daje vishe mogucnosti. 3. da li su instalirani plugovi neophodni za test (cini mi se Magneto? i Karlette) Mislim da je ovo pod 3. ono sto vama XP prijavljuje da nedostaje pri otvaranju testa, a bez toga test nije relevantan. Ti plugovi su takodje na ADK-u, u download sekciji! Bar Karlete. A Magneto valjda ide uz Cubase! Pozdrav!:wink: P.S. E da: 4. Sample rate! |
ok, ajd ovako. Posto je sustina ovog topika show-off i kurchenje, ajd da to odradimo kako valja.
Dakle, propozicije su sledece - 48khz sampling rate projekta 512 semplova buffer size multimedia asio driver karlete mozemo da izostavimi jer ih izgleda niko nema, a Magneto imaju svi koji imaju Nuendo ili SX verzije 3 pa navise. Udrite ljudi, ja moje rezultate kacim veceras. |
1 Attachment(s)
ne znam za druge no mene multimedia asio driver jebe kad mu stavim 512 buffer....sa 768 na 48khz je rezultat ovakav
i da, kao sto se vidi, ja imam i magneto i karlette, ne prijavljuje mi da fali ijedan plugin :) eto, dosta je bilo kurchenja sa moje strane :D |
Quote:
mislim da asio mme driver po defaultu i postavlja 1024,tako da nista ne mora da se dira. druga,a jos vaznija stvar je da nisam nameravao da izazovem "kurchenje" i show-off,znace mi testovi zbog nekih parametara @korenjak : i mene je zezao taj sp3 pa sam se vratio na sp2(najstabilnija verzija oktobar 2007:wink: ) poz |
Jebem ti kurcenje! Koga boli djoka sto tvoja godinu dana mladja masina moze da istera 5% bolji skor. Nije u tome poenta (mozemo da odemo na Bechmark, pa da vidite da smo mala deca sta ljudi vade iz masina sa tecinim Azotom), jer nikada makinu u realnom poslu nisam opteretio vise od 30%.
Poenta je koliko to sigurno i stabilno radi. Ja masinu nisam ugasio (24 h dnevno) od Maja (kada sam je kupio). I nisam imao problem da nesto nemogu da izvedem, da moram da baunsujem ili podmixavam. To je sustina. |
Quote:
a nesto kasnije cu reci i svojih par iskustava po pitanju AMD konfiguracija(verujem da ce i to nekome biti od koristi) poz... |
Milance pitah te u jednom postu za hard??:confused:
|
Quote:
restarta se obicno kad struja blinkne jer sam lijen da uzmem UPS....a i to se desava jako rijetko sa seasonicom :) ugasim ga tu i tamo kad nema nista da radi, cisto da ne trosi struju :D |
Quote:
@korenjak:ne mogu sad da searchujem,posalji p.m |
e bogami jeste poenta u kurchenju, ko nece da se kurchi, nek batali ovaj topik lepo, i nek napravi novi "kolko meni rentabilno radi moja starija masina!" :cool:
Mene na ovo prvenstveno nagnalo da saznam koje su te neke referentne razlike izmedju slicnih kompova, i kolko ce se to pokazati na ovakvom teroetskom testu. Zabole me za tecne ladjenja, mada bi pozdravio svakog ko i takve rezultate ostavio. Narocito me zanimala razlika izmedju ova dva kompa kod mene u studiju, posto se vlasnik drugog opako kurcio :D E sad znam da je u istim uslovima razlika 10% :da: |
All times are GMT +1. The time now is 03:40 AM. |