Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pokazi svoju konfiguraciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828)

peruzza 26-02-2008 06:22 PM

Re: Pokazi svoju konfiguraciju

Rezultati su drastichno razlichiti u zavisnosti od:
1. koji ste buffer setings tj. latency na audio-karti podesili.
2. audio karte koja je za test upotrebljena jer, sto vise kanala karta ima - opterecenje CPU-a je vece, sto je i normalno jer vam karta daje vishe mogucnosti.
3. da li su instalirani plugovi neophodni za test (cini mi se Magneto? i Karlette)

Mislim da je ovo pod 3. ono sto vama XP prijavljuje da nedostaje pri otvaranju testa, a bez toga test nije relevantan. Ti plugovi su takodje na ADK-u, u download sekciji! Bar Karlete. A Magneto valjda ide uz Cubase!
Pozdrav!:wink:

P.S. E da:
4. Sample rate!

Arthur 26-02-2008 07:51 PM

ok, ajd ovako. Posto je sustina ovog topika show-off i kurchenje, ajd da to odradimo kako valja.
Dakle,
propozicije su sledece - 48khz sampling rate projekta
512 semplova buffer size
multimedia asio driver

karlete mozemo da izostavimi jer ih izgleda niko nema, a Magneto imaju svi koji imaju Nuendo ili SX verzije 3 pa navise.

Udrite ljudi, ja moje rezultate kacim veceras.

zvincic 26-02-2008 08:38 PM

1 Attachment(s)
ne znam za druge no mene multimedia asio driver jebe kad mu stavim 512 buffer....sa 768 na 48khz je rezultat ovakav

i da, kao sto se vidi, ja imam i magneto i karlette, ne prijavljuje mi da fali ijedan plugin :)

eto, dosta je bilo kurchenja sa moje strane :D

milanCHE 26-02-2008 09:46 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 193006)
ok, ajd ovako. Posto je sustina ovog topika show-off i kurchenje, ajd da to odradimo kako valja.
Dakle,
propozicije su sledece - 48khz sampling rate projekta
512 semplova buffer size
multimedia asio driver

karlete mozemo da izostavimi jer ih izgleda niko nema, a Magneto imaju svi koji imaju Nuendo ili SX verzije 3 pa navise.

Udrite ljudi, ja moje rezultate kacim veceras.

ipak neka ljudi stave 1024 sempla buffer size,48KHz s.rate,i meni je ponekad zezalo na 512.
mislim da asio mme driver po defaultu i postavlja 1024,tako da nista ne mora da se dira.
druga,a jos vaznija stvar je da nisam nameravao da izazovem "kurchenje" i show-off,znace mi testovi zbog nekih parametara
@korenjak : i mene je zezao taj sp3 pa sam se vratio na sp2(najstabilnija verzija oktobar 2007:wink: )
poz

LACKY 26-02-2008 09:49 PM

Jebem ti kurcenje! Koga boli djoka sto tvoja godinu dana mladja masina moze da istera 5% bolji skor. Nije u tome poenta (mozemo da odemo na Bechmark, pa da vidite da smo mala deca sta ljudi vade iz masina sa tecinim Azotom), jer nikada makinu u realnom poslu nisam opteretio vise od 30%.
Poenta je koliko to sigurno i stabilno radi. Ja masinu nisam ugasio (24 h dnevno) od Maja (kada sam je kupio).
I nisam imao problem da nesto nemogu da izvedem, da moram da baunsujem ili podmixavam.
To je sustina.

milanCHE 26-02-2008 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 193025)
......
.....
......
Poenta je koliko to sigurno i stabilno radi. Ja masinu nisam ugasio (24 h dnevno) od Maja (kada sam je kupio).
I nisam imao problem da nesto nemogu da izvedem, da moram da baunsujem ili podmixavam.
To je sustina.

slazem se,ja sam nameravao da podelim iskustva sa ljudima upravo radi postizanja najboljeg kompromisa izmedju dobrih performansi i stabilnosti,a ne iz nekih "klinackih tinejdzerskih"razloga:naduvavanje,ku...nje i ostalo.svako moze da besomucno overklokuje komp,odradi na minut test,to "slika" i pokaze drugima,a moli Boga da mu se isti(komp)na takvom rezimu nakon 2 minuta rada ne restartuje...
a nesto kasnije cu reci i svojih par iskustava po pitanju AMD konfiguracija(verujem da ce i to nekome biti od koristi)
poz...

korenjak 26-02-2008 10:03 PM

Milance pitah te u jednom postu za hard??:confused:

zvincic 26-02-2008 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 193028)
slazem se,ja sam nameravao da podelim iskustva sa ljudima upravo radi postizanja najboljeg kompromisa izmedju dobrih performansi i stabilnosti,a ne iz nekih "klinackih tinejdzerskih"razloga:naduvavanje,ku...nje i ostalo.svako moze da besomucno overklokuje komp,odradi na minut test,to "slika" i pokaze drugima,a moli Boga da mu se isti(komp)na takvom rezimu nakon 2 minuta rada ne restartuje...
a nesto kasnije cu reci i svojih par iskustava po pitanju AMD konfiguracija(verujem da ce i to nekome biti od koristi)
poz...

eto, moj u ovakvoj konfiguraciji takodjer radi 24/7

restarta se obicno kad struja blinkne jer sam lijen da uzmem UPS....a i to se desava jako rijetko sa seasonicom :)

ugasim ga tu i tamo kad nema nista da radi, cisto da ne trosi struju :D

milanCHE 26-02-2008 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 193030)
......
ugasim ga tu i tamo kad nema nista da radi, cisto da ne trosi struju :D

mudro8-) !!!

@korenjak:ne mogu sad da searchujem,posalji p.m

Arthur 27-02-2008 01:03 AM

e bogami jeste poenta u kurchenju, ko nece da se kurchi, nek batali ovaj topik lepo, i nek napravi novi "kolko meni rentabilno radi moja starija masina!" :cool:

Mene na ovo prvenstveno nagnalo da saznam koje su te neke referentne razlike izmedju slicnih kompova, i kolko ce se to pokazati na ovakvom teroetskom testu. Zabole me za tecne ladjenja, mada bi pozdravio svakog ko i takve rezultate ostavio. Narocito me zanimala razlika izmedju ova dva kompa kod mene u studiju, posto se vlasnik drugog opako kurcio :D E sad znam da je u istim uslovima razlika 10% :da:

All times are GMT +1. The time now is 03:40 AM.